Specialutgåva "Niagara Falls"

Niagara Falls Reservoarpenna M640

 Niagara Falls Reservoarpenna M640
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

Häpnadsväckande Spektakulär

När den senaste istiden som slutade för 12’000 år sedan, skapade Nordamerikas glaciärer en enorm mängd smält vatten som orsakade att Lake Erie översvämmades. Den nybildade Niagara floden flyter över den hårda dolomitklippan Niagara Escarpment som hyser en klippformation mot norr och ansluter Lake Erie och Lake Ontario. På gränsen mellan USA och Kanada stöter vattenmassorna ihop, åtskilda av Goat Island, nästan 60 meter djupt. På den amerikanska sidan har vattenfallet en bredd på ungefär 360 meter; den såkallade hästskon på den kanadensiska sidan har längd på cirka 790 meter. Som underligt geologiskt fenomen närmar sig vattenfallet Lake Erie nästan två meter varje år på grund av erosion processen. Under tusentals år har vattenfallet redan flyttat sig elva kilometer tillbaka. Niagara vattenfallet är världskänt och lockar mer än 18 miljoner besökare varje år.

Specialutgåvan ”Niagara Falls” är tillverkade i de finaste materialen. Tyngdpunkten ligger på metallskaftet vars silverfärgade detaljer består av en komplicerad Rhodium legering. Reservoarpennans komponenter är tillverkade av ädla harts strimmor i vattenblå färg. Den rodiumklädda 18 karats guldspets är mästerligt handgjord, skulpterad, polerad och noggrant mönstrad. Denna specialutgåva som finns som penna och roller är skapad av ett traditionellt företag som har levererat högkvalitativ skrivkultur. Det är vårt mål att inte endast perfektionera teknologin utan snarare att ge varje enskilt objekt ett omisskännligt ansikte.

Reservoarpennans kolvpump har en 18 karats guld spets med rhodanized dekoration, proffsigt skapad, polerad och formad av en mästares hand. Kulspetspennan är utrustad med en twist mekanism och en internationell standard på patronens volym. Den exklusiva rollerballpennan levereras också utseendet av bläckskrivning med sin släta, bekväma funktion.

Serien „Niagara Falls“ lanserades år 2007 och har en begränsad upplaga.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.