Toledo® Svart-silver

Toledo - Reservoarpenna M 910 Svart-silver

 Toledo - Reservoarpenna M 910 Svart-silver
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

Den kända Toledo – finns nu tillgänglig i svart-silver

2011 lanserade Pelikan den lilla Toledo (710) i silver med stor framgång, vilket ledde till att den stora modellen 910 kommer som uppföljare. Konsten att arbeta med Damascus går 1000 år tillbaka.Det betyder att stål- eller järnobjekt dekoreras genom att gravera in mönster på ytan. Denna teknik infördes av araber till Spanien.

1931 lanserade Pelikan den första Toledo reservoarpennan. Än idag uttrycker Pelikan Toledo hög exklusivitet, på grund av att de små ingraverade motiven, är gjorda för hand.På grund av det komplicerade arbetet går det maximum att tillverka 200 stycken på en månad. Varje del är signerad och individuellt numrerad av konstnären, som tillverkat den.

Till skillnad från standardkollektionen i guld, är den här specialutgåvan tillverkad i glänsande Sterling silver på ytan och med ett annat motiv. Den stora storleken av modellen 910 är perfekt för personer som tycker om att skriva mycket och därför inte behöver att fylla på reservoarpennan så ofta.

Ringarna är också gjorda av Sterling Silver, medan spännet är gjort av tyskt silver. Både ringarna och spännet är täckta med ett skyddande lager av palladium. Näbben, som är gjord i 18 karats guld, är helt täckt av rodium för att få silverglans. Varje reservoarpenna ligger i en fin presentask med en broschyr.

Det här ovanliga skrivinstrumentett är handgjort i Tyskland och kommer att finnas tillgänglig från och med September 2012 under en begränsad tid.

 

Mer detaljer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.