Maki-e Peacock

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.259327./maki-e-peacockhttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.259327./maki-e-peacocksv_SEMaki-e PeacocktrueMaki-e Peacockexclusive-text-background
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

Begränsad utgåva

Peacock

Maki-e är en japansk lackeringsteknik känd för sin skönhet och artisteri. Denna karakteristiska och unika reservoarpenna har tillverkats och målats i Kaga-Togidashi-Maki-e-teknik.

Påfågeln betraktas som en av de vackraste fåglarna i världen och är känd för dess exceptionellt vackra och livfulla fjädrar när den sprider sina vingar. Förvånansvärt nog äter påfåglar giftiga växter och insekter utan att ta skada. Folk började se att påfågeln är en nyttig fågelart för dem. Senare sågs påfåglar som en lyckosymbol med förmågan att reducera lidande och smärta hos människor.

Det första steget när en Peacock Maki-e reservoarpenna skapas är att ge ytan en djupt svart bakgrund med det japanska Urushi-lacket. Sedan applicerar Maki-e-konstnären blå ränder av pärlemor, omgivna av många små bitar av Kinhirame (platta guldkorn). I nästa steg strös guld- och silverpuder över hela pennan. Efter att den har torkat målar konstnären detaljerat de färgstarka fjädrarna med olika Urushi-färglacker. Till sist poleras ytan grundligt.

“Påfågeln” är ett mästerverk som kombinerar tyskt hantverk från Pelikan som bygger på 180 års tradition och teknologi parat med förstklassig och traditionell japansk Maki-e-målningsteknik. Varje reservoarpenna har Pelikans logotyp på kronan och är individuellt numrerad och signerad för hand av konstnären, likaså i Maki-e-teknik. Denna serie är begränsad till 111 stycken över hela världen. Varje modell är utrustad med en 18 karats guldspets i två färger och levereras i en traditionell japansk presentask av paulownia trä.

 

Mer detaljer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.