Limited Edition „Herzstück 1929“

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.260957./limited-edition-herzstueck-1929https://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.260957./limited-edition-herzstueck-1929sv_SELimited Edition „Herzstück 1929“trueLimited Edition „Herzstück 1929“exclusivev2016-exclusive-nav-collections
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

Limited Edition - „Herzstück 1929“

Oändlig mobilitet

Kreativ sinnrikhet. Gränslös frihet. Färgglada tider. Framgång präglar en generation.

Berlin, Paris, New York: Världens spirande städer med populationer på miljoner är i konstant rörelse, med innovationer i mobilitet som dikterar resehastigheten. Automobiler seglar längs med gatorna helt utan hästarnas muskelkraft. Greven Ferdinand von Zeppelins luftfarkost rundar planeten medan oceangiganter omseglar världshaven och järnvägen förbinder nationer. Inspirerad av detta sänder Pelikan under 1929 ut en ny typ av penna på en resa.

Theodor Kovács & Fritz Beindorff

Modiga att skapa något nytt. En uppfinnare och en visionär visar sin framsynthet.

I ett skimrande klimat av uppvaknande utvecklar ingenjören Theodor Kovács en banbrytande reservoarpenna med en differential kolvmekanism som undanröjer nackdelarna med skrivinstrumenten som då existerade. Pelikans ägare, Fritz Beindorff, inser betydelsen av denna uppfinning och köper patentet 1927. Patentregistreringen görs i Tyskland 1928 och bara ett år senare går den första Pelikan reservoarpennan med patenterad kolvmekanisk i serieproduktion.

Ny revolution

Progressiv. Mobil. Banbrytande. Den nya kolvmekanismen förändrar skrivkulturen.

En liten förändring med en revolutionär effekt: Den innovativa teknologin med två olika gängstigningar inuti reservoarpennan gör att skaftet vrids snabbare än pennans grepp. Skrivinstrumentet kan ta upp en stor mängd bläck, kan fyllas på enklare och producerar inte bläckfläckar. Fördelarna gentemot hittills existerande reservoarpennorna som dominerade marknaden gjorde det enklare för resande att använda pennan.

Herzstück 1929

Ikonisk. Modern. Exklusiv. Den begränsade utgåvan interpreterar den historiska formen i ny skepnad.

Med mycket kärlek till detaljer utgör ” Herzstück 1929” en hyllning till originalet på 1920-talet: Det transparenta fönstret, den kurvade Pelikan näbbliknande klämman, huven med den historiska Pelikan logotypen, och greppets form och detaljrikedom påminner om den revolutionära Pelikan reservoarpennan.

Tydlig vision

Enastående. Transparent. Utmanande. Det stora fönstret möjliggör nya inblickar.

Höjdpunkten på detta minnesinstrument är det stora fönstret utmed stommens hela längd. Detta är en fascinerande design som inte bara möjliggör en blick på bläckets fyllnadsnivå – vilket också var fallet med den historiska Pelikan reservoarpennan – utan även på själva kolven. Följaktligen, när bläcket dras upp i pennan, är det möjligt att se hur kolvmekanismen fungerar. Kolven är guldpläterad och markerad med ett historiskt patentnummer.

Ett stycke guld

Dekorerad. Raffinerad. Guldpläterad. De högkvalitativa materialen i “Herzstück 1929” utstrålar lyx.

Helt i svart och guld, framstår pennan särskilt exklusiv. Och det samma kan sägas om dess material: Förgylld mässing och spetsen i 18 karats guld ger “Herzstück 1929” en vacker glans. Svart högvärdigt harts – även kallat plastens platina – är polerat med naturliga diamanter och utvecklar en självpolerande effekt med tiden. Extrem glans och ythårdhet karakteriserar materialet.

Sällsynt skönhet

Begränsad. Sällsynt. Utsökt. Det begränsade antalet gör den eftertraktad världen över.

Som hyllning till originalet är den begränsade utgåvan baserad på det historiska patentnumret vilket har 462 som sista siffror. Detta fullständiga patentnummer är graverat på den förgyllda kolven medan det individuella numret – här nummer 008 – av totalt 462 pennor över hela världen pryder ringen på varje penna. Detta som bevis för dessa sällsynta skönheternas unika karaktär.

 

Mer detaljer

Watch the product video

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.