Souverän® svart-grön

Souverän - Rollerball

 Souverän - Rollerball
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

En sann klassiker

År 1929 var Pelikan det första företaget i världen att införa den differentierade kolvmekanismen. Tekniken gör att ”spindeln” inuti reservoarpennan roterar snabbare än den vridbara ändknoppen, detta med hjälp av två olika gängningar. Fram till idag finns denna reservoarpenna i många olika varianter, och även om den med tiden har utvecklas i design och tekniska detaljer så förblir den grundläggande tekniken densamma.

År 1950 lanserades modell 400. Med sin grönrandiga pennkropp, har den blivit en symbol över hela världen för Pelikanmärket. På 80-talet fick serien namnet Souverän, fastän i folkmun kallades pennan ofta vid sitt smeknamn Stresemann, efter Weimarrepublikens utrikesminister, Gustav Stressmann, som var mer känd för sina randiga kostymer.

Tillverkningen av pennkroppen är arbetsintensiv. Följer man Pelikans speciella recept, är råmaterialet bomull som bearbetas genom många olika steg tills det formats till ett randigt ark. När kroppen fått sin rätta form, slipas den med diamant.
Nästa detalj, de karakteristiska dubbla ringarna vid ändknoppen, är fastpressade i materialet.

Detta görs med största noggrannhet för att få en så smidig övergång mellan materialen som möjligt. Skrivinstrumentet poleras sedan till skinande glans innan det lätt fjädrande clipset med den berömda, stiliserade pelikannäbben blir monterad.

Om du älskar klassiker, bör du äga en Souverän penna.

 

Mer Information

Se produktvideon

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.