Διακοσμητικός γραφικός χαρακτήρας
Μέρος 1
Διακοσμητικός γραφικός χαρακτήρας - Μέρος 1

Στο πεδίο μας "Πρακτικός Γραφικός χαρακτήρας " θα θέλαμε να ξεκινήσουμε με το θέμα «Διακοσμητικός Γραφικός χαρακτήρας αφή". Κύριο μέσο γραφής μας για αυτή την άσκηση θα είναι η "Script" της Pelikan.

Κατέβασμα
Περισσότερο υλικό για συτό το είδος

Διακοσμητικός γραφικός χαρακτήρας - Μέρος 1

Schönschrift

Στο πεδίο μας "Πρακτικός Γραφικός χαρακτήρας" θα θέλαμε να ξεκινήσουμε με το θέμα «Διακοσμητικός Γραφικός χαρακτήρας αφή». Κύριο μέσο γραφής μας για αυτή την άσκηση θα είναι η "Script" της Pelikan.

Η Script της Pelikan έχει 1,5 χιλιοστά μήκος μύτης. Συνολικά, κάθε χρώμα μελανιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μία Script της Pelikan. Στις ασκήσεις μας έχουμε επιλέξει το Μαύρο χρώμα.

Pelikan Script

Προετοιμασία:

  • Κάθε κανονικό χαρτί γραφομηχανής είναι κατάλληλο για την πρώτη άσκηση μας. Αργότερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί άλλο χαρτί. Θα συζητήσουμε τις συνέπειες των διαφορετικών χαρτιών σε μια μεταγενέστερη έκδοση της "Πρακτικής γραφής"
  • Για την προετοιμασία, είναι σημαντικό να σχεδιάσετε μια οριζόντια (οδηγό) γραμμή με ένα μολύβι. Μπορεί να διαγραφεί αργότερα! Είναι επίσης δυνατό να χρησιμοποιήσετε χαρτί με γραμμές.
  • Αφού επιλέξετε ένα χρώμα μελανιού είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε. Η Pelikan προσφέρει μια ευρεία επιλογή των χρωμάτων ιδανικό για τη γραφή και τη δημιουργία.
 

Τι θα κάνουμε

Θα πειραματιστείτε με διαφορετικές γραμμές σχεδίασης μεταβάλλοντας τη γωνία στην οποία πιέζεται η μύτη στο χαρτί. Τα πρώτα σχέδια και σύμβολα δημιουργούνται και να σχηματίζουν μια βάση για να σχεδιαστούν αριθμοί και γράμματα.
Στο τελικό στάδιο, θα δείξουμε σε ένα μικρό παράδειγμα πώς να συνδυάσετε γράμματα και σύμβολα για να δημιουργήσετε μικρά "έργα τέχνης".

Ξεκινώντας

Κατ 'αρχήν, η Script της Pelikan μπορεί να θεωρηθεί ακριβώς όπως ένα κανονικό στυλό. Είναι σημαντικό για να προλαμβάνονται κράμπες στο χέρι. Μετά από λίγη γραφή βοηθάει να χαλαρώσει το χέρι δίνοντάς της ένα απαλό κούνημα.

Το πλάτος

Τώρα βάλτε το στυλό στο χαρτί. Το πλάτος των γραμμών σχεδίασης εξαρτάται από τη γωνία στην οποία η μύτη είναι στραμμένη προς την οριζόντια γραμμή (η οριζόντια γραμμή αργότερα διαγράφεται).

verschiedene Federwinkel
Διαφορετικά πλάτη δημιουργούνται από την αλλαγή της γωνίας της μύτης πάνω στο χαρτί

Η μορφή της γραμμής σχεδίασης εξαρτάται κυρίως από το πώς η μύτη έχει τεθεί σε χαρτί. Δοκιμάζοντας διάφορους τρόπους κάποιος εξοικειώνεται με τις διάφορες δυνατότητες και γίνεται εξοικειωμένος με το μέσο γραφής.

Πρώτη άσκηση: Πειραματισμός με "σημάδια".

Για μια πρώτη εντύπωση του διαφορετικού πλάτους που μπορούν να σχεδιαστούν έχουμε τις ακόλουθες ασκήσεις. Σε αυτήν την άσκηση σχεδιάστε μια γραμμή που ποικίλλει σε πλάτος. Ακολουθούμε πάντα την οριζόντια γραμμή! Η μύτη πιέζεται σε μια γωνία 45 °. Τα βέλη που απεικονίζονται στο παράδειγμά μας δείχνουν την περαιτέρω κίνηση σχεδίασης που πρόκειται να ληφθεί.

 
Übung 2

Δεύτερη άσκηση: Οι αριθμοί

Τα προηγούμενα σχεδιασμένα σχήματα και φιγούρες αποτελούν μια τέλεια βάση για να ξεκινήσει αργότερα η σχεδίαση αριθμών και στη συνέχεια, ακόμη και γραμμάτων.

Κατά τη σχεδίαση των γραμμάτων η μύτη είναι διατηρημένη σε σταθερή γωνία. Η κατεύθυνση που πρέπει να κρατηθεί φαίνεται και πάλι από τα βέλη στο παράδειγμά μας.

 

Τρίτη άσκηση: γράμματα

Τώρα ήρθε η ώρα να εξασκήσετε κάποια γράμματα που παρουσιάστηκαν. Θα σας υπενθυμίσω σε αυτό το στάδιο, ότι εμείς απλώς προσπαθούμε να εξηγήσουμε τη συστηματική βάση του Διακοσμητικού Γραφικού χαρακτήρα. Αφού μάθετε τα βασικά, θα βρείτε τον εαυτό σας δημιουργώντας τα άλλα σύμβολα και γράμματα μόνοι σας.

Παρά το γεγονός ότι τα γράμματα είναι πιο πολύπλοκα σχήματα, έχουμε την αίσθηση ότι με λίγη εξάσκηση μπορούν να τελειοποιηθούν με κάποια ευκολία. Για να προστατέψετε το χέρι από κράμπες, προσπαθήστε να προβαίνετε σε μερικές απλές γραμμές ανάμεσα στην εξάσκηση για να χαλαρώσετε.

Στη συνέχεια, σε κάποιο στάδιο όσον αφορά την ανάπτυξη του δικού σας γραφικού χαρακτήρα, οι δυνατότητες δεν γνωρίζουν σύνορα. Κατά τη διάρκεια του πειραματισμού δοκιμάστε να πιέσετε την μύτη στο χαρτί σε διαφορετικές γωνίες!

Τα πειραματικά σχέδια μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για διακόσμηση. Στο τελευταίο βήμα μας θα συνδυάσουμε τα σχήματα με τα γράμματα.

Τέταρτη άσκηση: συνδυάζοντας γράμματα και σχήματα

 

 

 
Παραδείγματα για τις ταμπέλες που αποτελούνται από ένα συνδυασμό γραμμάτων και συμβόλων

Τέλος θέλουμε να σας δείξουμε ένα συνδυασμό εκτύπωσης και Γραφικού χαρακτήρα. Η απαλή ταλάντευση είναι πολύ εμφανής στο όνομα Ιωάννης. Αυτό πρέπει να ασκείται πολλές φορές εκ των προτέρων.

Συνδυασμός Εκτύπωσης και Γραφικού χαρακτήρα σε μια πρόσκληση.
 

Σας ευχόμαστε να περάσετε καλά και ελπίζουμε ότι σας δώσαμε κίνητρο να δοκιμάσετε μερικά από αυτά τα στυλ Γραφικού χαρακτήρα, ή ακόμα και να αναπτύξετε το δικό σας.