Χειροτεχνία
Η Χριστουγεννιάτικη μαριονέτα
Χειροτεχνία: Η Χριστουγεννιάτικη μαριονέτα

Άγιος Βασίλης σε δράση: Όταν τραβιέται ο σπάγκος, και τα δύο, χέρια και τα πόδια, κινούνται.

Χειροτεχνία: Η Χριστουγεννιάτικη μαριονέτα

Χριστουγεννιάτικη χειροτεχνία: Η Χριστουγεννιάτικη μαριονέτα και η τραμπάλα της Καληνύχτας!

Η Χριστουγεννιάτικη μαριονέτα
Άγιος Βασίλης σε δράση: Όταν τραβιέται ο σπάγκος, και τα δύο, χέρια και τα πόδια, κινούνται.

 

Πρώτα απ 'όλα, εκτυπώνεται το υπόδειγμα Άγιος Βασίλης. Υπάρχει μια απλή μέθοδος για να διασφαλιστεί ότι η Χριστουγεννιάτικη μαριονέτα είναι αρκετά σταθερή:

 

Πάρτε ένα κομμάτι από λεπτό χαρτόνι, κολλήστε το στο ένα μέρος του υποδείγματος και κολλήστε χαρτί της ίδιας ποιότητας από την άλλη πλευρά.

 

Τώρα τα μεμονωμένα κομμάτια της φιγούρας έχουν αποκοπεί. Οι περιοχές τρύπας που είναι σημειωμένες πρέπει να είναι τρυπημένες χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι. Η φιγούρα είναι τώρα έτοιμη για συναρμολόγηση. Όταν οι τρύπες των συναρμολογούμενων κομματιών είναι παραταγμένες, επισυνάπτεται το peg. Για να γίνει αυτό, απλά πιέστε το peg μέσα από τις τρύπες και στερεώστε το λυγίζοντας τα άκρα του peg στο πίσω μέρος της μαριονέτας.

Τώρα ο σπάγκος είναι συνδεμένος στις σημαδεμένες περιοχές στο πίσω μέρος της μαριονέτας. Για να γίνει αυτό, τα μικρά σημεία στο υπόδειγμα είναι τρυπημένα με μια βελόνα. Τα άκρα του σπάγκου συνδέονται με αυτές τις τρύπες και παρατάσσονται όπως επιδεικνύεται. Στο τελικό στάδιο, δέστε την μπίλια στην άκρη του σπάγκου.

 

 

Υποδείγματα εκτύπωσης:

Τα ακόλουθα υποδείγματα είναι όλα διαθέσιμα για λήψη. Ο Άγιος Βασίλης που πρόκειται να χρωματιστεί (κατάλληλο για ξυλομπογιές Pelikan) ή ως ένα χρωματιστό υπόδειγμα έτοιμο για χρήση.

 

 

Η τραμπάλα της Καληνύχτας


Καθώς ο ήλιος αρχίζει να εξαφανίζεται πίσω από τα σύννεφα, το φεγγάρι αρχίζει να ανεβαίνει.

Δείτε πως γίνεται:

 1. Η τραμπάλα Καλής νύχτας εκτυπώνεται και μπορεί στη συνέχεια να χρωματιστεί. Εναλλακτικά μία έκδοση ήδη ζωγραφισμένη μπορεί επίσης να εκτυπωθεί. Σε αυτήν την περίπτωση, επίσης, προχωρήστε όπως με τον Άγιο Βασίλη: κολλήστε τα μεμονωμένα κομμάτια στο χαρτόνι και κολλήστε χαρτί της ίδιας ποιότητας από την άλλη πλευρά.
 2. Χρησιμοποιώντας το ψαλίδι, προσεκτικά κάντε τις τρύπες στις περιοχές με την αντίστοιχη σήμανση. Συνδέστε το σπάγκο που θα τραβιέται και δέστε κόμπο στις τρύπες του υποδείγματος Ηλιου / Σελήνης. Το υπόδειγμα σύννεφο στη συνέχεια παραταχθεί με τον ήλιο και το φεγγάρι και στερεώνεται με χρησιμοποιώντας peg.
 3. Στην πίσω πλευρά της φιγούρας ένα "μαξιλάρι διακοπής" (κόκκινο βέλος) από χαρτόνι επισυνάπτεται περίπου. 2 εκατοστά κάτω από το peg. Αυτό εμποδίζει τα υποδείγματα ήλιου / σελήνης από την περιστροφή ολόκληρου κύκλου.
 4. Για να είναι σε θέση αργότερα να κρεμαστεί η τραμπάλα Καλής νύχτας, ένα κομμάτι σπάγκου είναι δεμένο στην εξωτερική τρύπα στο σύννεφο (1). Ο σπάγκος τότε ωθείται μέσα στο καλαμάκι χρησιμοποιώντας μια μακριά βελόνα (2). Στη συνέχεια ο σπάγκος σχηματίζει θηλιά (3 +4) και πιέζεται ξανά πίσω μέσα από το καλαμάκι προς την αντίθετη κατεύθυνση (5). Στο τελικό στάδιο απλά δέστε ένα κόμπο στο τέλος του σπάγκου στη δεξιά πλευρά των σύννεφων (6).

   

   


  Πώς να τα συνδέσετε.. Έτσι πρέπει να μοιάζει όταν ολοκληρωθεί

   

 5. Επισυνάψτε τις δύο χάντρες σε δύο από τους χαμηλότερους σπάγκους. Τώρα μπορείτε να κάνετε είτε τον ήλιο να λάμπει ή να αφήσετε το φεγγάρι φωτίζει τον ουρανό.

 

Printing patterns:

The following patterns are all available to download. The Good night seesaw which is to be coloured in suitable for Pelikan coloured pencils) or as a coloured pattern ready for use.