Μάσκες
εκτυπώστε και συναρμολογήστε τα
Μάσκες: εκτυπώστε και συναρμολογήστε τα.

Όπως και με το τελευταίο τεύχος μας, θα διατεθούν και πάλι χειροτεχνίες που γίνονται με τη βοήθεια του εκτυπωτή σας.

Κατέβασμα
Περισσότερο υλικό για συτό το είδος

Μάσκες: εκτυπώστε και συναρμολογήστε τα.

Όπως και με το τελευταίο τεύχος μας, θα διατεθούν και πάλι χειροτεχνίες που γίνονται με τη βοήθεια του εκτυπωτή σας. Αυτή τη φορά η έμφαση δίνεται στις μάσκες. Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί αυτοί για να επιλέξετε που όλες φαίνονται ξεχωριστές και μπορεί να ποικίλλουν σε μέγεθος.

die drei Masken dieser Bastelanleitung

Έχετε την επιλογή ανάμεσα σε τρία μοντέλα.

Θα χρειαστείτε τα εξής:

  • Ένα φύλλο της Pelikan C3/10 χαρτί ζωγραφικής ή οποιοδήποτε άλλο χοντρό χαρτί.
  • Ένα ψαλίδι, Κόλλα.
  • ΠΛΑΚΑ χρώματα μαύρο, κόκκινο και λευκό, Ένα πινέλο (Μέγεθος 10 ½).
  • Δύο μικρές ξύλινες μπάλες για τη Μαύρη μάσκα, Νήματα για ράψιμο.
  • Περίπου. 1 μέτρο σπάγκο ανά μάσκα.

 

Πώς να τα συναρμολογήσετε:
Κάθε μία από τις μάσκες διαφέρει από τις άλλες. Η συναρμολόγηση της μάσκας είναι όμως παρόμοια σε κάθε περίπτωση. Η επιλεγμένη μάσκα εκτυπώνεται και την κολληάμε σε σκληρό χαρτί. Μετά από αυτό, οι γκρίζες ζώνες της εκτυπωμένης μάσκας κόβονται. Τέλος οι μάσκες είναι χρωματισμένες με τα χρώματα της επιλογής σας.

Η μαύρη μάσκα

schwarze Maske
Αυτή η μάσκα κάνει το κεφάλι να φαίνεται πιο μακρύ. Αυτός που τη φοράει μπορεί να δει μέσα από το στόμα.

große Ansicht der Augenpartie
Και οι δύο μικρές ξύλινες μπάλες είναι ταιριαστές με νήμα για ράψιμο κομμένο σε μήκος περίπου. 4 cm. Μετά από αυτό, τα μάτια γίνονται με λευκό χαρτί και κολλούνται στις αντίστοιχες εκτάσεις (που καλύπτουν το νήμα με αυτό τον τρόπο). Τα μάτια, στη συνέχεια, αιωρούνται μπροστά από τους λευκούς κύκλους.

the different parts of the black mask
Το στόμα γίνεται με ακόμη πιο σκληρό και χρωματιστό χαρτί χρησιμοποιώντας Pelikan χρώματα PLAKA. Αφού στεγνώσει το χρώμα, κολλήστε το στόμα κατά το άνοιγμα της μάσκας. Η μύτη είναι, επίσης, φτιαγμένη χρησιμοποιώντας ισχυρότερο χαρτί. Είναι διπλωμένο κατά μήκος της γραμμής και το επίπεδο άκρο στη συνέχεια είναι κολλημένο στην συγκεκριμένη περιοχή της μάσκας ανάμεσα στα μάτια.

Kopfband anbringen
Τέλος απλά προσθέστε το σπάγκο. Η μέθοδος προσάρτησης του σπάγκου είναι ίδια με όλες τις μάσκες. Χρησιμοποιήστε ένα τρυπητήρι για να κάνετε τρύπες στις σωστές περιοχές.Στη συνέχεια περάστε σπάγκο μήκους 1 μέτρο μέσα από τις τρύπες και δέστε το στη μέση, όπως στην παρακάτω εικόνα.

Η μαύρη-λευκή Μάσκα

schwarz-weiße Maske


die verschiedenen Teile der schwarz-weißen Maske
Ξεκινήστε εκτυπώνοντας αυτή τη μάσκα όπως κάνατε με την προηγούμενη. Κόψτε τα γκρι πεδία και τα στελέχη της γενειάδας κατά μήκος των γραμμών.

große Ansicht der Zunge
Αφήστε τη φαντασία σας να τρέξει άγρια και χρωματίστε τη μάσκας στο χρώμα της επιλογής σας χρησιμοποιώντας Pelikan χρώματα PLAKA. Η γλώσσα μπορεί είτε να εκτυπωθεί σε κόκκινο χαρτί ή να βαφτεί κόκκινη - χρησιμοποιώντας επίσης Pelikan χρώματα PLAKA.

Nase mit "Piercing"
Τώρα κόψτε το κομμάτι της γλώσσας κατά μήκος των γραμμών, κόψτε κατά μήκος της παχιάς γραμμής στη μάσκα και στη συνέχεια σπρώξτε το κομμάτι της γλώσσας μέσα από τη σχισμή στη μάσκα. Τέλος κόλλήστε τις ελεύθερες λωρίδες στο εσωτερικό της μάσκας. Τώρα βάψτε τις κόκκινες κηλίδες και στις δύο πλευρές του στόματος της μάσκας. Για διασκέδαση μπορείτε επίσης να τρυπήσετε ένα δαχτυλίδι στη μύτη της μάσκας χρησιμοποιώντας ένα κλιπ γραφείου. Διαπεράστε στις τρύπες σπάγκο στο ύψος περίπου των ματιών της μάσκας (Για να προστατευθεί η περιοχή της τρύπας από σκίσιμο, τοποθετήστε κολλητική ταινία στην περιοχή της μάσκας πριν ανοίξετε την τρύπα). Συνδέστε το σπάγκο με τη μάσκα, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

Η Πράσινη Μάσκα

gruene Maske


die verschiedenen Teile der gruenen Maske
Όπως και με τις δύο τελευταίες μάσκες, απλά εκτυπώστε αυτό και κόψτε όλες τις γκρι περιοχές.

gruene Maske in der Seitenansicht
Το πάνω κομμάτι είναι κομμένα κατά μήκος της σφήνας. Μετά από αυτό, κολλήστε και τα δύο μισά που προέκυψαν από κοινού. Αυτό δίνει στη μάσκα την χαρακτηριστική της μορφή.
Η γωνία αυτή δείχνει το σχήμα της μάσκας.

gruene Maske in der Draufsicht mit Kordel
Η περούκα γίνεται με μαύρο χαρτόνι. Κόψτε κατά μήκος των γραμμών που αναφέρονται και στη συνέχεια, κυλήστε κάθε επιμέρους κλείδωμα προς το εσωτερικό. Μετά από αυτό, κολλήστε την περούκα με το μέτωπο στην εσωτερική πλευρά της μάσκας. Το στόμα και τα αυτιά γίνονται χρησιμοποιώντας Κόκκινο - τα φρύδια χρησιμοποιώντας μαύρο - χαρτόνι και στη συνέχεια κολλήστε στις κατάλληλες περιοχές της μάσκας. Τα μάτια είναι χρωματισμένα με λευκό Pelikan χρώμα PLAKA. Στο τελικό στάδιο, συνδέστε τον σπάγκο στη μάσκα, όπως έγινε στα προηγούμενα παραδείγματα.
Από την οπτική γωνία αυτών που τις φορούν: Ο σπάγκος είναι συνδεμένος με τα αυτιά της μάσκας.
Όλες οι μάσκες διαφέρουν στην εμφάνιση. Αυτός που φοράει τη μαύρη μάσκα κοιτάζει μέσα από το επιστόμιο. Πολλές παραλλαγές απο τις τρείς μάσκες είναι δυνατές. Είναι σημαντικό να αφήσουμε την φαντασία να τρέξει ελεύθερη, ενώ κάνουμε κάτι τέτοιο.

Ελπίζουμε να το απολαύσετε!