Βάρκες Καρύδια
Βάρκες Καρύδια

Στις ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα είναι πάντα ωραίο να καθίσετε και να απολαύσετε μερικά καρύδια. Αλλά περιμένετε: τα καρύδια δεν είναι μόνο για φαγητό, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τις βάρκες καρύδια.

Βάρκες Καρύδια

Στις ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα είναι πάντα ωραίο να καθίσετε και να απολαύσετε μερικά καρύδια. Αλλά περιμένετε: τα καρύδια δεν είναι μόνο για φαγητό, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τις βάρκες καρύδια. Τα κεριά που επιπλέουν θα σας βάλλουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων και μπορείτε να απολαύσετε τα καρύδια, ενώ κάνετε αυτό.

 

Δείτε πώς γίνεται:

hohle Nüsse
Πρώτα απ 'όλα τα καρύδια απομακρύνονται από τα κελύφη τους. Να είστε προσεκτικοί, ενώ κάνετε αυτό, καθώς το κέλυφος είναι πολύ εύθραυστο και οι ξηροί καρποί μερικές φορές είναι σφηνωμένοι ερμητικά. Το μισό καρύδι αντιπροσωπεύει αυτό που αργότερα θα γίνει μια βάρκα καρύδι.

Nusshälften bemalen
Χρησιμοποιώντας χρώματα PLAKA της Pelikan τα κελύφη είναι τώρα βαμμένα σε πολλά φωτεινά χρώματα. Είναι σημαντικό να ζωγραφίσετε επίσης τις άκρες των κελυφών, γιατί οι άβαφες περιοχές αργότερα θα είναι αισθητές. Τώρα αφήστε τα χρώματα να στεγνώσουν σωστά. Για να ολοκληρώσετε, τα κελύφη είναι ζωγραφισμένα με διαφανές βερνίκι της Pelikan που τα καθιστά αδιάβροχα.

Teelichte
Αφαιρέστε το φυτίλι έξω από τα ρεσώ. Το κερί μπορεί να λιώσει και να χρησιμοποιηθεί για άλλα άχρωμα κεριά.

Teelichte
Τοποθετήστε τα φυτίλια στα πολύχρωμα κελύφη. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι τα φυτίλια δεν μπορούν ούτε να πέσουν ή να καμφθεί το σχήμα τους, γιατί το κερί δεν θα ρέει σωστά πια.

Teelichte
Χρησιμοποιώντας τα πολύχρωμα κεριά, τώρα αρχίστε να στάζετε το καυτό κερί στα κελύφη. Μπλε κερί σε μπλε κελύφη, ή ακόμα και τα πολύχρωμα μείγματα φαίνονται πολύ καλα.

Σιγά-σιγά συμπληρώσετε κάθε βάρκα καρύδι. Σταματήστε να στάζετε στο κερί λίγο πριν να ξεχειλίσει το περίβλημα. Το φυτίλι πρέπει να εξέχει, διότι διαφορετικά θα είναι δύσκολο αργότερα να ανάψει το κερί.

Όταν όλες οι βάρκες καρύδια είναι γεμάτες και έτοιμες, τοποθετήστε τα σε ένα όμορφο βάζο γεμάτο με νερό. Τώρα, απλά χαλαρώστε και απολαύστε τις εβδομάδες που έρχονται μέχρι τα Χριστούγεννα.