Κόλληση
Αγωνιστικό Αυτοκίνητο με κινητήρα μπαλόνι
Αγωνιστικό Αυτοκίνητο  με κινητήρα μπαλόνι

Στη σειρά μας«Τεχνική Κόλλησης", θα θέλαμε να σας προσφέρουμε προσανατολισμένες τεχνικά ιδέες χειροτεχνίας. Προς το παρών, η κύρια εστίαση βρίσκεται στο θέμα "εναλλακτικοί κινητήρες" και "ενέργεια". Σε αυτό το τεύχος, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με κινητήρα μπαλόνι.

Κατέβασμα
Περισσότερο υλικό για συτό το είδος

Αγωνιστικό Αυτοκίνητο με κινητήρα μπαλόνι

Στη σειρά μας «τεχνική Κόλλησης", θα θέλαμε να σας προσφέρουμε τεχνικά προσανατολισμένες ιδέες χειροτεχνίας. Προς το παρών, η κύρια εστίαση βρίσκεται με θέμα "εναλλακτικές κινητήρες" και "ενέργεια". Κατά τη διαδικασία της κατασκευής οι μαθητές πρέπει να αποκτήσουν εμπειρία και τεχνογνωσία, όπως σταθερότητα, σκληρότητα, φορτίο ηλεκτρισμού, οδήγηση, παραγωγή ενέργειας και χρήση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικό χειροτεχνίας, όπως ο φελλός, πλαστικά δοχεία ταινίας, ξύλα και άχυρα. Για περισσότερη σταθερότητα του αντικειμένου, το είδος της κόλλας είναι αποφασιστικής σημασίας. Ως εκ τούτου, προτείνουμε τη χρήση της κόλλας για όλες τις χρήσεις .Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι ότι πολλά διαφορετικά υλικά μπορούν να κολληθούν μαζί, καθαρά, δυνατά και γρήγορα. Στην κορυφή αυτής τη σειράς, σας προσφέρουμε τα εύκολα να δοκιμαστούν πρότυπα λήψης μας που είναι έτοιμα προς χρήση στην τάξη.

 


Σε αυτό το τεύχος, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με κινητήρα μπαλόνι. Καθοδηγείται από το στοιχείο "αέρα", το μοντέλο αυτό αγγίζει τελική ταχύτητα άνω των 6 km / h.

Τρόπος λειτουργίας

Πρώτα, βάζουμε αέρα μέσα στο μπαλόνι. Το αγωνιστικό αυτοκίνητο οδηγείται από τον αέρα του μπαλονιού. Η διαφυγή του αέρα του μπαλονιού προκαλεί μια πανομοιότυπα ισχυρή πίεση προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτό θα μετακινήσει το αυτοκίνητο.


Αέρας μπαίνει μέσα στο μπαλόνι μέσω του ανοίγματος της μεμβράνης (μπλε βέλος).Ο κινητήρας του μπαλονιού μετακινεί το αγωνιστικό αυτοκίνητο από τον αέρα που διαφεύγει από αυτό.

Θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά για το αγωνιστικό αυτοκίνητο μπαλόνι:
Κατεβάστε το πρότυπο του αυτοκινήτου, 1 μπαλόνι, 1 φελλό, 1 λεπτό καλαμάκι (από ένα πακέτο ποτού), 1 μεμβράνη πλαστικού δοχείου, ξύλινο ραβδί (καλαμάκι από σουβλάκι ), ένα ψαλίδι, 1 μαχαίρι και κόλλα για όλες τις χρήσεις, ένα τρυπάνι 10 mm (χρησιμοποιείται μόνο υπό συνοδεία ενηλίκων).

 

This is how it works:

Κόψτε ένα άνοιγμα 2 εκατοστά μήκους και 1,5 εκατοστό πλάτους στο δοχείο μεμβράνης κατά μήκος της μεγάλης πλευράς. Η στενή πλευρά που δείχνει προς τον πυθμένα του δοχείου μεμβράνης πρέπει να είναι στρογγυλή. Αποφύγετε αιχμηρές άκρες και μυτερές γωνίες.
Κάντε 2 τρύπες στο δάπεδο του δοχείου, στις οποίες κολλήστε μέσα σφιχτά 2 καλαμάκια. Το ένα από αυτά θα χρησιμεύσει ως άξονας, και το άλλο δίνει πρόσφυση στον κινητήρα. Οι οπές πρέπει να έχουν μια απόσταση 2.5 cm η μία από την άλλη.
 
Στη συνέχεια κολλήστε το μπαλόνι στο πάνω μέρος του δοχείου μεμβράνης. Για να αποτρέψουμε το σκάσιμο μπαλονιού, είναι σημαντικό να μην υπάρχουν αιχμηρά άκρα όταν μπαίνει αέρας στο μπαλόνι.
 
Κάντε μια τρύπα μέσα στο καπάκι του δοχείου που είναι 1 εκατοστό σε διάμετρο (χρησιμοποιώντας ένα διακορευτή).
 
Στη συνέχεια τραβήξτε το άκρο του μπαλονιού μέσα από το ανοιχτό κόψιμο στο καπάκι, έτσι ώστε να μπορεί να τυλιχθεί γύρω από το καπάκι.
 

 

Τώρα τοποθετήστε το πίσω μέρος από το καπάκι στο δοχείο. Με αυτό τον τρόπο, το μπαλόνι θα φράξει μέσα στο δοχείο και δε θα μπορεί να γλιστρήσει έξω από το καπάκι πια.
Ο "κινητήρας" έχει ολοκληρωθεί.

 
Ένας φελλός από ένα μπουκάλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τροχός για το αυτοκίνητο. Απλά κόψτε το σε 4 ίσα μέρη.
 
Τώρα, είναι η ώρα για την κατασκευή του πλαισίου, το στήριγμα για τον κινητήρα και τα ελαστικά.
Χρησιμοποιούμε το πρότυπο για αυτό, το οποίο μεταφέρεται σε ένα κομμάτι από χαρτόνι και στη συνέχεια αποκόπτεται. Οι αντίστοιχες επιφάνειες διπλώνονται κατά μήκος των ακμών και κολλιούνται μεταξύ τους με κόλλα για όλες τις χρήσεις. Ανοίξτε τις τρύπες αρκετά μεγάλες, έτσι ώστε το άχυρο να ταιριάζει μέσα και να μην κινείται.
 
Τώρα, κολλήστε τα περίπου 4εκ κομμάτια από καλαμάκι μέσα από τις τρύπες. Τοποθετήστε τον κινητήρα εντός του πλαισίου από χαρτόνι, που τοποθετεί στο χαρτόνι χρησιμοποιώντας τα καλαμάκια και κολλήστε τα με το σασί με κόλλα για όλες τις χρήσεις.
 
Προκειμένου να στρίβετε τους τροχούς ομαλά και εύκολα, κολλήστε τους πάνω στα ξύλινα ραβδιά. Στη συνέχεια, προσαρμόστε τις μπάρες, έτσι ώστε οι τροχοί να περιστρέφονται εύκολα. Τέλος, κολλήστε τις πλάκες φελλού πάνω στις ξύλινες ράβδους με κόλλα για όλες τις χρήσεις.
 
Έτσι θα μοιάζει το αγωνιστικό αυτοκίνητο όταν ολοκληρωθεί. Φουσκώνουμε το μπαλόνι και τοποθετούμε το αγωνιστικό αυτοκίνητο πάνω σε μία λεία επιφάνεια. Αφήστε το και θα εκσφενδονισθεί..
Το αγωνιστικό αυτοκίνητο μπορείτε να το περιποιηθείτε και να το ζωγραφίσετε καταλλήλως , έτσι ώστε αργότερα να μπορείτε να οργανώσετε ένα πραγματικό αγώνα αυτοκινήτων..