Γωνία Κόλλησης
Η σβούρα που "κόβει την ανάσα"
Η σβούρα που "κόβει την ανάσα"

Χρησιμοποιείτε ένα ρολό ταινίας ως κινητήρια δύναμη για μια σβούρα; Αυτό δεν είναι πρόβλημα με την κόλλα για όλες τις χρήσεις. Θα σας δείξουμε πώς λειτουργεί!

Κατέβασμα
Περισσότερο υλικό για συτό το είδος

Γωνία Κόλλησης: Η σβούρα που "κόβει την ανάσα"

Στη σειρά μας «τεχνική Κόλλησης", θα θέλαμε να σας προσφέρουμε τεχνικά προσανατολισμένες ιδέες χειροτεχνίας. Προς το παρών, η κύρια εστίαση βρίσκεται με θέμα "εναλλακτικοί κινητήρες" και "ενέργεια". Κατά τη διαδικασία της κατασκευής οι μαθητές πρέπει να αποκτήσουν εμπειρία και τεχνογνωσία, όπως σταθερότητα, σκληρότητα, φορτίο ηλεκτρισμού, οδήγηση, παραγωγή ενέργειας και χρήση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικό χειροτεχνίας, όπως ο φελλός, πλαστικά δοχεία ταινίας, ξύλα και άχυρα. Για περισσότερη σταθερότητα του αντικειμένου, το είδος της κόλλας είναι αποφασιστικής σημασίας. Ως εκ τούτου, προτείνουμε τη χρήση της κόλλας για όλες τις χρήσεις .Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι ότι πολλά διαφορετικά υλικά μπορούν να κολληθούν μαζί, καθαρά, δυνατά και γρήγορα. Στην κορυφή αυτής τη σειράς, σας προσφέρουμε τα εύκολα να δοκιμαστούν πρότυπα λήψης μας που είναι έτοιμα προς χρήση στην τάξη.

Τεχνική Κόλλησης: Η σβούρα που "κόβει την ανάσα"

Χρησιμοποιείτε ένα ρολό ταινίας ως κινητήρια δύναμη για μια σβούρα; Αυτό δεν είναι πρόβλημα με την κόλλα για όλες τις χρήσεις. Θα σας δείξουμε πώς λειτουργεί!

Θα χρειαστείτε τα εξής:
Κατεβάστε το πρότυπο, κομμάτι από σκληρό χαρτόνι (π.χ. το πίσω μέρος από ένα μπλοκ σκίτσων), 2 σταυρωτές-βίδες (25mm x 2,5 mm), 2 σταυρωτές -βίδες (15mm x 2.5mm), 1 καλαμάκι, 1 ρολό ταινίας με ένα τεθλασμένο μοτίβο (εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα αντικείμενο του μεγέθους του κυλίνδρου ταινίας) και κόλλα για όλες τις χρήσεις.

Προσοχή:
Κατά την επιλογή των υλικών, να έχετε κατά νου ότι το μεγαλύτερο κεφάλι της σταυρωτής - βίδας (25mmx2.5mm) πρέπει να ταιριάζει στην μικρότερη βίδα (15mmx2.5mm) χωρίς τριβή. Συνεπώς, είναι σημαντικό η μεγαλύτερη βίδα να έχει ένα λεπτό άκρο. Μια ομαλή κίνηση είναι σημαντική για την καλή λειτουργία της σβούρας. 

Δείτε πώς λειτουργεί:

Πρώτα εκτυπώστε το πρότυπο λήψη και μεταφέρετε το σε ένα κομμάτι από σκληρό χαρτόνι. Στη συνέχεια, κόψτε όλα τα μέρη.

Τα κομμένα μέρη 1 και 2 στρέφονται προς αντίθετες κατευθύνσεις και μένουν κολλημένα το ένα μέσα στο άλλο και κολλιούνται μαζί στις διατομές με κόλλα για όλες τις χρήσεις. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται μια φιγούρα σε σχήμα μπάλας.
 
Ανοίξτε μικρές τρύπες στα μέρη. 6 και 7 (περίπου 1,5 χιλιοστά). Στη συνέχεια εγκαταστήστε και τα δύο μέρη εντός των διατομών της σφαίρας και κολλήστε τα μαζί κατά μήκος των γωνιακών σημείων του σχήματος σφαίρας.
 
Βιδώστε τις μικρές βίδες στις προηγούμενες τρύπες (15mmx2.5mm) Αυτό είναι το πώς ο ρότορας θα συνδεθεί αργότερα. Οι βίδες πρέπει να βιδωθούν σε όλη τη διαδρομή, έτσι ώστε ο ρότορας να μπορεί να εγκατασταθεί.
 
Αφού αποκόψετε εξωτερικά μέρη 1 και 2 τα στρέφετε προς αντίθετες κατευθύνσεις και τα κολλάτε το ένα μέσα στο άλλο. Στη συνέχεια τα μέρη κολλιούνται μαζί στις διατομές με κόλλα για όλες τις χρήσεις. Με αυτό τον τρόπο, δημιουργείται μια φιγούρα σε σχήμα μπάλας.
 
Χρησιμοποιήστε κόλλα για όλες τις χρήσεις για να συνδέσετε τις δύο μεγάλες βίδες όσο το δυνατόν ακριβέστερα μεταξύ τους στα κεφάλια των βιδών για να εμποδίσουν το ρότορας από το να στρίβει με δυσκολία. Αφήστε τη να στεγνώσει για λίγο για να εξασφαλίσετε τη διάρκεια. Τουλάχιστον, το "κύμα" θα πρέπει να αντέχει σε τεράστιες εναλλαγές. Εν πάση περιπτώσει, το κύμα θα είναι σε θέση να λαμβάνει το φορτίο.
 

Βιδώστε το κύμα από τον πυθμένα μέσα στον έλικα ανεμιστήρα αφού στεγνώσει.
 

Αφού αποκόψετε τα εξωτερικά μέρη 1 και 2 τα στρέφετε προς αντίθετες κατευθύνσεις και τα κολλάτε το ένα μέσα στο άλλο. Στη συνέχεια τα μέρη κολλιούνται μαζί στις διατομές με κόλλα για όλες τις χρήσεις. Με αυτό τον τρόπο, μια φιγούρα σε σχήμα μπάλας δημιουργείται.
 

Προσοχή:
Για να εξασφαλιστεί ότι η ταινία θα κολλήσει, θα πρέπει να εφαρμόζεται μόνο στο πλαστικό άκρο του ρολού ταινίας.


Τώρα ο ρότορας μπορεί να εγκατασταθεί μέσα στο περίβλημα σφαίρας, τοποθετώντας τις άκρες της βίδας στις δύο εξωτερικές κεφαλές από τις βίδες. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να τα αναπροσαρμόσετε βιδώνοντας τα από λίγο. Μόλις ο ρότορας κινείται χωρίς προβλήματα, οι βίδες συγκράτησης μπορούν να κολληθούν επάνω με κόλλα για όλες της χρήσης.
 

Έτσι λειτουργεί η σβούρα που κόβει την ανάσα :
Κρατήστε τη σβούρα από το άνω άκρο με το ένα χέρι. Σημαδέψτε στα ανοιγμένα πτερύγια του ρότορα με το καλαμάκι. Φυσήξτε αέρα μέσα από το καλαμάκι και λίγο αργότερα, η σβούρα πρέπει να γυρίζει από μόνη της.
Όταν η σβούρα γυρίζει πολύ γρήγορα, μπορεί ακόμη και να γυρίσει την άκρη του δακτύλου σας. Επομένως, μια πολύ ακριβής κατασκευή είναι σημαντική.