Μοτίβο Τραμπάλας
Ιστιοφόρο και Πτηνά
Μοτίβο Τραμπάλες: Ιστιοφόρο και Πτηνά

Τα Μοτίβα τραμπάλες υποστηρίζουν τις κινητικές λειτουργίες κατά την κατασκευή, καθώς και όταν παίζουν μαζί τους αργότερα. Χαρακτηρίζονται από τον εύκολο χειρισμό τους. Τα έτοιμα προς χρήση πρότυπα λήψης καθιστούν δυνατή για τα μικρότερα παιδιά τη δοκιμή αυτής της ιδέας χειροτεχνίας, επίσης.

Κατέβασμα
Περισσότερο υλικό για συτό το είδος

Μοτίβο Τραμπάλες: Ιστιοφόρο και Πτηνά

Τα Μοτίβα τραμπάλες υποστηρίζουν τις κινητικές λειτουργίες κατά την κατασκευή, καθώς και όταν παίζουν μαζί τους αργότερα. Χαρακτηρίζονται από τον εύκολο χειρισμό τους. Τα έτοιμα προς χρήση πρότυπα λήψης καθιστούν δυνατή για τα μικρότερα παιδιά τη δοκιμή αυτής της ιδέας χειροτεχνίας, επίσης. Κατά την εργασία με μεγαλύτερους μαθητές, γιατί να μην πειραματιστείτε και να δοκιμάσετε δικά σας μοτίβα. Σύντομα θα συνειδητοποιήσετε: Η εξεύρεση της σωστής ισορροπίας στο τέλος, δεν είναι πάντα τόσο εύκολη όσο φαίνεται! Με την ευκαιρία: Στο επόμενο εκπαιδευτικό τεύχος μας, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε δύο μοτίβα.

Είναι πανεύκολο:

1. Κατεβάστε τα πρότυπα και εκτυπώστε τα σε ένα φύλλο χρωματιστό χαρτί. Για το ιστιοφόρο, καθώς και για την τραμπάλα πτηνών, διπλής όψεως, θα χρειαστείτε μια τραμπάλα 13 εκατοστά σε διάμετρο.

2. Μπορεί να μην είναι δυνατή η εκτύπωση σε έγχρωμο χαρτί. Αν ναι, χαράξτε το πρότυπο πάνω στο χρωματιστό φύλλο χαρτί και κόψτε το στη συνέχεια. Έχετε κατά νου ότι στο διπλής όψεως πουλί τραμπάλα, θα πρέπει να αποκόψετε, επίσης, τον εσωτερικό κύκλο.

3. Διπλώστε τη τραμπάλα κεντρικά κατά μήκος της διακεκομμένης γραμμής και χρωματίστε το σκάφος τραμπάλα με τα κύματα του ωκεανού.

Μοτίβο τραμπάλα Ιστιοφόρο

  1. Κόψτε τα δύο πρότυπα βάρκας και κολλήστε τα μεταξύ τους, χωρίζοντας τα γκρι πτερύγια κόλλησης.
  2. Αφού έχουν στεγνώσει, διπλώστε τα πτερύγια κόλλησης της βάρκας προς τα έξω, βάλτε κόλλα στο εσωτερικό και κολλήστε τα κεντρικά στην άκρη της μπλε βάρκας τραμπάλα (βλ. σχέδιο).

    Τα πτερύγια κόλλησης ωθούνται προς τα έξω και στη συνέχεια εφαρμόζεται κόλλα στα εσωτερικά. Στη συνέχεια, κολλήστε τη βάρκα στη μέση.

Μοτίβο Τραμπάλα Πτηνά

  1. Αποκόψτε τα δύο πόδια από τα πρότυπα του πτηνού και κολλήστε τα μαζί, αφήνοντας έξω τα κάτω πτερύγια κόλλησης.
  2. Ακολουθήστε το βήμα 2 των οδηγιών για την ιστιοφόρο μοτίβο τραμπάλας και κολλήστε τα πόδια κεντρικά στις δύο εξωτερικές πλευρές της τραμπάλας.
  3. Τώρα, κολλήστε ένα μισό πουλί από την αριστερή και ένα από την δεξιά πλευρά κατά των ποδιών. Προσανατολίστε τον εαυτό σας από τις μαρκαρισμένες περιοχές συγκόλλησης.

 

4. Χρωματίστε το σκάφος και τα πουλιά και από τις δύο πλευρές με Pelikan ξυλομπογιες.

5. Σχεδιάστε τόνους στη τραμπάλα σας χρησιμοποιώντας ένα Fineliner: Δώστε στη βάρκα σας ένα όνομα, γράψτε την ημερομηνία πάνω στο πανί και σχεδιάστε ένα ράμφος πάνω στα πουλιά.

6. Τώρα οι τραμπάλες είναι έτοιμες προς χρήση. Λυγίστε ελαφρώς προς τα έξω τις τραμπάλες, τοποθετήστε τα σε ένα σκληρό δάπεδο και στρέψτε το ένα άκρο της τραμπάλας έτσι θα αρχίσει να λικνίζεται.

Αυτοσχέδια Μοτίβα

7. Όποιος θέλει μπορεί να σκεφτεί ένα δικό του μοτίβο τραμπάλας. Με αυτόν τον τρόπο, είναι σημαντικό να έχει το μοτίβο σας τέλεια ισορροπία για να κάνει το see saw να σταματήσει στη μέση. Πρώτον, η διαμορφωμένη ιδέα φαίνεται απλή. Ωστόσο, όταν δημιουργείτε τα δικά σας πρότυπα, το να βρεθεί η σωστή ισορροπία καταλήγει να είναι πιο δύσκολο έργο από ό, τι αναμενόταν.

Συμβουλή νούμερο. 1: Για τα δικά σας σχέδια, χρησιμοποιήστε τις τραμπάλες μας ως υποδομή!

Συμβουλή νούμερο. 2: Δοκιμάστε την ισορροπία των μοτίβων σας πριν τα κολλήσετε σφιχτά, τοποθετώντας το σχέδιο σας στην κορυφή της υποδομής μας, χωρίς κόλλα. Μπορείτε ακόμα να μετακινήσετε το μοτίβο σας εμπρός και πίσω ξανά για να αυξήσετε την ισορροπία. Σημειώστε το σημείο όπου το μοτίβο είναι σε ισορροπία με ένα μολύβι πριν από κολλήσετε επάνω.

Πρότυπα λήψης στο λεπτό