Εργασία χάρτης της πόλης
Εργασία χάρτης της πόλης

Η εργασία „χάρτης της πόλης“ σχετίζεται με το να αφήσετε τους μαθητές σας να δημιουργήσουν έναν κόσμο σε μικρογραφία, στον οποίο μπορούν να τοποθετήσουν τα σπίτια, τα αυτοκίνητα και τα στοιχεία. Η Pelikan είναι στην ευχάριστη θέση να σας παρέχει ένα χάρτη της πόλης που μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο για το μοντέλο της πόλη σας.

Κατέβασμα
Περισσότερο υλικό για συτό το είδος

Εργασία χάρτης της πόλης

Το θέμα „παιδί και χάρτης“ είναι μία από τις γενικές γνώσεις που συναντάμε σε όλες τις τάξεις του σχολείου. Τα υλικά συχνά διαφέρουν πολύ μεταξύ τους ανάλογα με την ηλικία των μαθητών. Συνεπώς, τα παιδιά δεν έχουν την διάθεση να κάνουν την ίδια άσκηση δύο φορές.

Οι Συμβουλές Εκπαιδευτικών της Pelikan θα ήθελαν να σας προσφέρουν μία νέα εργασία με θέμα „Παιδί και χάρτη“. Μία εργασία με το τίτλο “Εργασία χάρτης της πόλης”:

Το παγκόσμιο μοντέλο της Pelikan συνδέει τη γενέτειρά σας, με τη δική σας δημιουργία ενός κόσμου σε μικρογραφία.

Η εργασία „χάρτης της πόλης“ σχετίζεται με το να αφήσετε τους μαθητές σας να δημιουργήσουν έναν κόσμο σε μικρογραφία, στον οποίο μπορούν να τοποθετήσουν τα σπίτια, τα αυτοκίνητα και τα στοιχεία. Η Pelikan είναι στην ευχάριστη θέση να σας παρέχει ένα χάρτη της πόλης που μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο για το μοντέλο της πόλη σας. Η διάταξη του χάρτη προσανατολίζετε από τους χάρτες που μπορείτε να βρείτε σε τηλεφωνικούς καταλόγους (π.χ. στις κίτρινες σελίδες ®), το οποίο καθιστά δυνατή τη σύνδεση του κόσμου της φαντασίας σας με τον πραγματικό κόσμο.

Πολλά διαφορετικά υλικά είναι διαθέσιμα ως πρότυπα για λήψη: Μια κάτοψη του χάρτη της πόλης για να χρωματίσετε (πρότυπο σε μαύρο-άσπρο), ένα χάρτη της πόλης στο χρώμα το οποίο μπορεί επίσης να παραγγελθεί στην Pelikan ως σταθερή έκδοση χαρτονιού, πρότυπα χειροτεχνίας για τα διάφορα είδη κτιρίων που μπορείτε να δώσετε στο δικό σας σχέδιο, μία γέφυρα και ένα κλειδί που θα εμψυχώσει τους μαθητές να ασχοληθούν με το θέμα πιο εντατικά.

 

 1. Πρώτα κατεβάστε τα απαραίτητα πρότυπα από το διαδίκτυο και να τυπώστε τα. Παρακαλώ λάβετε υπόψη ότι η στέγη του σπιτιού (3 / 7) θα πρέπει να εκτυπωθεί δύο φορές:


 1. Ο έγχρωμος χάρτης της πόλης είναι η βασική δομή του μοντέλου μας, η οποία μπορεί επίσης να παραγγελθεί στη Pelikan ως σταθερή έκδοση από χαρτόνι. Το τοπίο του μοντέλου μας έχει σχεδιαστεί για να αποδίδει επιπλέον χάρτες της πόλης και, κατά συνέπεια, για να επεκτείνει την πόλη:
Περισσότεροι χάρτες ο ένας δίπλα στο άλλο κάνουν ένα ακόμη μεγαλύτερο χάρτη της πόλης.

 

Κατασκευάζοντας ένα κατοικήσιμο σπίτι

Το δεύτερο σπίτι είναι κατασκευασμένο με τον ίδιο τρόπο:

 1. Πρώτα κόψτε τα πρότυπα.
 2. Πριν συναρμολογήσετε τα μέρη, τα πρότυπα πρέπει να χρωματιστούν με ξυλομπογιές Pelikan.
 3. Διπλώστε τους τοίχους του σπιτιού κατά μήκος των άκρων και κατά μήκος των λωρίδων κολλήματος.
Το σπίτι συγκολλήθηκε και το πάτωμα και το ταβάνι εγκαταστάθηκαν.
 1. Στη συνέχεια, κολλήστε πρώτα το πάτωμα και στη συνέχεια το ανώτατο όριο στη βασική δομή του σπιτιού. Προσοχή: Το πάνω μέρος έχει τοποθετηθεί 1 εκατοστό πιο μακριά!
 2. Τώρα διπλώστε την οροφή και κολλήστε τη μαζί με τις ταινίες κολλήματος.
Η στέγη συγκολλείται.
 1. Το τελευταίο βήμα είναι να τοποθετηθεί η οροφή πάνω από το κτίριο και να εφαρμοστεί κόλλα. Για αυτό το βήμα δεν υπάρχουν λωρίδες κολλήματος, ως εκ τούτου θα πρέπει να κολλήσετε την οροφή απευθείας πάνω στο κτίριο.
Η στέγη κολλιέται απευθείας πάνω στο σπίτι.

Κατασκευάζοντας το μπακάλικο

 1. Πριν συναρμολογήσετε τα μέρη, τα πρότυπα πρέπει να είναι χρωματισμένα με ξυλομπογιές Pelikan.
 2. Συγκολλήστε τα δύο τείχη του παντοπωλείου και στη συνέχεια κολλήστε τις λωρίδες συγκόλλησης, όπως έχετε κάνει στο παρελθόν με το σπίτι. Στη συνέχεια, κολλήστε πρώτα το πάτωμα και στη συνέχεια το ταβάνι μέσα στο κτίριο. Και πάλι το ταβάνι πρέπει να εγκατασταθεί ένα εκατοστό πιο βαθιά στο εσωτερικό του..
Το κτίριο είναι συγκολλημένο και εγκαθίσταται η οροφή και το δάπεδο.
 1. Στη συνέχεια, κολλήστε τις γραμμές βάσης από το αέτωμα των δύο άκρων πάνω στην ένδειξη άκρες στην αριστερή και δεξιά πλευρά του κτιρίου.
 2. Τώρα κόψτε την οροφή και διπλώστε κατά μήκος στη μέση και κολλήστε την στις λωρίδες συγκόλλησης των άκρων του αετώματος.
Η στέγη είναι επικολλημένη με τις ταινίες κολλήματος. Έτσι θα μοιάζει είναι το μπακάλικο όταν ολοκληρωθεί. Μπορεί να χρωματιστεί πριν και μετά να συγκολληθεί.

 

 1. Πριν συναρμολογήσετε τα μέρη, τα πρότυπα πρέπει να είναι χρωματισμένα με ξυλομπογιές Pelikan.
 2. Συγκολλήστε τα τείχη ακριβώς όπως είχατε κάνει με το μανάβικο Στη συνέχεια, κολλήστε πρώτα το πάτωμα και στη συνέχεια το ταβάνι μέσα στο κτίριο. Και πάλι το ταβάνι πρέπει να εγκατασταθεί ένα εκατοστό πιο μέσα.
 1. Τώρα κολλήστε τα αετώματα (κίτρινο) και στις δύο πλευρές ή τη βασική δομή. Παρακαλώ να είστε προσεκτικοί για να αφήσει τις δύο στέγες γηπέδου να δείχνουν προς την ίδια πλευρά (κόκκινα βέλη).
Και τα δύο αετώματα είναι κολλημένα πάνω στο δεξιά και αριστερή πλευρά του αθλητικού συλλόγου.
 1. Τέλος, διπλώστε την οροφή κατά μήκος στη μέση και κολλήστε επάνω τις ταινίες κολλήματος του αετώματος και τα σημάδια στο μπροστινό και στο πίσω τοίχο του αθλητικού συλλόγου.
Η οροφή του αθλητικού σωματείου πρέπει επίσης να είναι κολλημένη πάνω στο μπροστινό και πίσω τοίχο του κτιρίου.

 

Κατασκευάζοντας τη γέφυρα

 1. Μετά την κοπή της γέφυρας, κόψτε τις γραμμές όλων των βελών.

 1. Τώρα διπλώστε όλες τις βλεφαρίδες που έχουν δημιουργηθεί από το κόψιμο των γραμμών των βελών προς τα πάνω (90 °). Θα χρησιμεύσουν αργότερα ως ένα κιγκλίδωμα της γέφυρας. Οι ταινίες κολλήματος είναι για να επισυναφθούν στο χάρτη.
Η ολοκληρωμένη γέφυρα είναι συνδεμένη με το χάρτη της πόλης με τις δύο ταινίες κολλήματος.

Κάνοντας τη σημαία

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε το έτοιμο σχέδιο για τη σημαία ή μπορείτε να αφήσετε τα παιδιά να δημιουργήσουν το δικό τους σχέδιο. Στη συνέχεια, απλά κολλήστε τη σημαία γύρω από το καλαμάκι.

άντε τέσσερις βαθιές περικοπές 1 εκ. στο κάτω άκρο από το καλαμάκι. Λυγίστε τις τέσσερις δημιουργημένες ταινίες εκτός και κολλήστε το καλαμάκι επάνω στο χάρτη της πόλης.

 

Εγκατάσταση των σπιτιών

Μπορείτε να τοποθετήσετε τα σπίτια, τη γέφυρα και τη σημαία στο χάρτη της πόλης, ακολουθώντας αυτό το σχέδιο. Για να είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε αυτό το σχέδιο ως βάση για το χάρτη σας, στερεώστε τα σπίτια, γέφυρα και τη σημαία για το χάρτη με αυτοκόλλητη ταινία, ώστε αργότερα να μπορούν να επανατοποθετηθούν και πάλι εύκολα.

Τα δύο σπίτια τοποθετούνται στις πλατείες A1/F1 με τα αντίστοιχα ονόματα "Σπίτι 1" και "σπίτι 2". Το αθλητικό σωματείο βρίσκεται στο Δ1 κουτί και τη σημαία στο C1. Η γέφυρα κρέμεται πάνω από τους δύο δρόμους μεταξύ των D2 πλατείες και Ε2 και είναι κολλημένη στις αντίστοιχες περιοχές κολλήματος. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό ακολουθεί το μπακάλικο που θα πρέπει να είναι κολλημένο στα κουτιά B3/C3.

Συμβουλή: Οι πλατείες σημειώνονται με μπλε γραμμές, έτσι το σπίτι 2 π.χ. Ανήκει στην πλατεία F1. Τα κουτιά καθιστούν δυνατή την ακριβή εντόπιση των κτιρίων και μια πρακτική χρήση που μπορείτε να ασκήσετε πολύ εύκολα. Π.χ. τα παιδιά μπορούν να δώσουν μεταξύ τους εργασίες, π.χ. ζητώντας κτίρια ο ένας τον άλλο, ή εντοπίζοντας που βρίσκεται το κάθε κτίριο (π.χ.πλατεία F2).