Η κουκουβάγια που
ανοιγοκλείνει
τα μάτια
Η κουκουβάγια που ανοιγοκλείνει τα μάτια

Νιώθετε ότι σας παρακολουθούν; Ε λοιπόν έτσι ακριβώς είναι! Η κουκουβάγια μας όμως μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα: Μπορεί να ανοίξει τα μάτια της τελείως και να τα κλείσει αμέσως. Μια έξυπνη ιδέα για όσους δεν έχουν μεγάλη εμπειρία από χειροτεχνία και αρχάριους, καθώς η κουκουβάγια που ανοιγοκλείνει τα μάτια γίνεται μόνο σε λίγα βήματα.

Κατέβασμα
Περισσότερο υλικό για συτό το είδος

Η κουκουβάγια που ανοιγοκλείνει τα μάτια

Zwinker Eule

Νιώθετε ότι σας παρακολουθούν; Ε λοιπόν έτσι ακριβώς είναι! Η κουκουβάγια μας όμως μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα: Μπορεί να ανοίξει τα μάτια της τελείως και να τα κλείσει αμέσως. Μια έξυπνη ιδέα για όσους δεν έχουν μεγάλη εμπειρία από χειροτεχνία και αρχάριους, καθώς η κουκουβάγια που ανοιγοκλείνει τα μάτια γίνεται μόνο σε λίγα βήματα. Ακόμα και όσοι έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από κατασκευές θα διασκεδάσουν με αυτή, καθώς τα μάτια της κουκουβάγιας μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλα ζώα.

Θα χρειαστείτε τα εξής:
Τα πρότυπα που θα κατεβάστε, μαρκαδόρους Pelikan Colorado ή Colorella Duo ή ξυλομπογιές Pelikan, μαύρο fineliner, λευκό χαρτί εκτύπωσης ή ακόμη καλύτερα: χρωματιστό χαρτί, ψαλίδι, κοπίδι, κόλλα Pelifix, νερομπογιά Pelikan ( μαύρη τέμπερα Pelikan, πινέλο Pelikan μέγεθος 10 με μακριά τρίχα.

 

Είναι τόσο εύκολο:

  1. Εκτυπώστε όλα τα πρότυπα σε λευκό ή χρωματιστό χαρτί.
  2. ( Πρότυπο βάσης ): Ξεκινήστε με το πρότυπο βάσης. Κόψτε και ζωγραφίστε τα μάτια με το χρώμα της επιλογής σας. Ζωγραφίστε επιπλέον μαύρες γραμμές σαν ‘’ ακτίνες’’ χρησιμοποιώντας το fineliner. Θα τα κάνει να φαίνονται πιο ζωντανά

Ζωγραφίζοντας ‘ακτίνες’ μέσα στα μάτια θα τα κάνετε να φαίνονται πιο ζωντανά.
  1. [Πρότυπο εικόνας]: Κόψτε τα μάτια από το πρότυπο εικόνας. Χρησιμοποιήστε τα χρώματα τις Pelikan και ζωγραφίστε το φόντο και την κουκουβάγια όπως τη φαντάζεστε.
    [Πρότυπο εικόνας]: Αν θέλετε μπορείτε να σχεδιάσετε κάποιο άλλο ζώο εκτός από την κουκουβάγια που προτείνουμε, απλά χρησιμοποιήστε το λευκό πρότυπο που δίνουμε. Οι γραμμές που σχηματίζουν την κουκουβάγια παραλείπονται, δίνοντας σας τη δυνατότητα να σχεδιάσετε το αγαπημένο σας ζώο γύρω από τα μάτια ( κροκόδειλος, αρκούδα, γάτα, ή ότι άλλο θέλετε ).
Αντί της κουκουβάγιας, οι πιο έμπειροι στο σχέδιο μπορούν να ζωγραφίσουν κάποιο άλλο ζώο γύρω από τα μάτια ( στο λευκό πρότυπο δεξιά
  1. [ροή]: Για να ανοίξετε και να κλείσετε τα μάτια, χρειάζεστε ένα σύρτη. Αν είναι σκούρος θα φαίνεται καλύτερα σαν μαύρο βλέφαρο. Μπορείτε λοιπόν να το βάψετε μαύρο. Καθώς μπορείτε να κάνετε πολλά διαφορετικά πρότυπα από το ίδιο αρχικό, μπορείτε να φανταστείτε πολλές εναλλακτικές προτάσεις. ( Για παράδειγμα πράσινα βλέφαρα για τον κροκόδειλο ) Ο σύρτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού. Αφού τον χρωματίσετε, αφήστε τον να στεγνώσει και κόψτε τον στα σημεία που υποδεικνύονται. Επίσης αφαιρέστε το εσωτερικό του παραθύρου, καθώς εκεί θα πρέπει να εμφανίζονται τα μάτια.
Ο σύρτης μπορεί να ζωγραφιστεί με μαύρο ή άλλο χρώμα.
  1. [Κατασκευή]: Τώρα ήρθε η ώρα να φτιάξουμε την κουκουβάγια. Τοποθετήστε το πρότυπο εικόνας, το σύρτη και το πρότυπο βάσης, το ένα πάνω από το άλλο. Ο σύρτης θα πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο ανάμεσα στα πτερύγια και το πρότυπο εικόνας.
Αριστερά: Ο σύρτης και το πρότυπο βάσης βρίσκονται κάτω από το πρότυπο εικόνας. Δεξιά: Ολοκληρωμένη κουκουβάγια που ανοιγοκλείνει τα μάτια.

Τώρα εφαρμόζετε κόλλα στα τέσσερα πτερύγια στο πρότυπο εικόνας, τα λυγίζετε και τα κολλάτε σφιχτά στο πρότυπο βάσης ( δείτε σημάδια ). Όταν κολλήσουν, ο σύρτης παραμένει στο εσωτερικό και στερεώνεται μόνο από τα κολλημένα πτερύγια – έτσι, δεν μπορεί να γλιστρήσει έξω στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά.

  1. [Λειτουργία]: Εφόσον ολοκληρώσετε την κουκουβάγια και στεγνώσει η κόλλα, μπορείτε να δοκιμάσετε οι ίδιοι τα μάτια που ανοιγοκλείνουν. Για να γίνει αυτό, πιέστε το σύρτη της κουκουβάγιας σας προς τα κάτω. Κάντε αργές κινήσεις και δείτε τα μάτια αρχικά μισόκλειστα και μετά τελείως κλειστά. Μπορείτε να τραβήξετε απότομα ( αλλά με προσοχή ) το σύρτη για τα μάτια προς τα πάνω, ώστε η κουκουβάγια να ανοίξει τα μάτια της απότομα. Αυτός θα είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να τρομάξετε τους θεατές σας!
Η κουκουβάγια σας ανοιγοκλείνει τα μάτια της και μπορεί με αυτό τον τρόπο να τρομάξει τους θεατές σας!