Διόραμα
Πολική Ζώνη - Μικρή αποικία φώκιας
Διόραμα: Πολική Ζώνη- Μικρή αποικία φώκιας

Μια μικρή αποικία από φώκιες στην τρύπα νερού, στο παρασκήνιο περιμένουν, πεινασμένες πολικές αρκούδες. Τα παιδιά μπορούν να εστιάσουν στα τυπικά ζώα που ζουν στη συγκεκριμένη περιοχή. Για την υποστήριξή σας, μπορούμε να σας προσφέρουμε πρότυπα χρωματισμού των επιλεγμένων ζώων που θα μπορούσαν να ζουν σε αυτό το είδος του τοπίου.

Κατέβασμα
Περισσότερο υλικό για συτό το είδος

Διόραμα: Πολική Ζώνη- Μικρή αποικία φώκιας

Ήδη το 1822, ο Louis Daguerre δημιούργησε το πρώτο ΔΙΟΡΑΜΑ του κόσμου. Για εκείνη την εποχή, ήταν ένα είδος σκοτεινού σταδίου που ήταν σε θέση να προσομοιώνουν τις διαφορετικές ώρες της ημέρας με τη μεταβολή του φωτός. Αργότερα, σκηνές από τη φύση ονομάστηκαν επίσης ΔΙΟΡΑΜΑ.

Σήμερα, οι μοντελιστές και οι φίλοι των μηχανών επίσης κατασκευάζουν διοράματα, δηλαδή τοπία της πραγματικότητας, προκειμένου να κάνουν τον κόσμο της φαντασίας τους να φαίνεται ακόμα πιο πραγματικός. Στο σχολείο, επίσης, πρόκειται για την μοντελοποιημένη παρουσίαση των σκηνών πραγματικής ζωής. Είναι το ίδιο, για παράδειγμα, με το θέμα «παιδί και χάρτης" στα δημοτικά σχολεία, ή την ανασυγκρότηση της δική σας τάξης, της περιοχής γύρω από το σχολείο, ενός ηφαιστείου ή ενός μέρους ενός τοπίου στο οποίο ανήκει με την πανίδα.

 

Οι πληροφορίες για εκπαιδευτικούς από την Pelikan θα ήθελαν να σας ενθαρρύνουν να δημιουργήσετε το δικό σας ΔΙΟΡΑΜΑ και θα θέλαμε επίσης να σας δείξουμε πόσο εύκολα και αποτελεσματικά αυτά τα συγκεκριμένα μοντέλα μπορούν να κατασκευαστούν από τους μαθητές. Εμείς προσανατολιζόμαστε από τις κλιματικές ζώνες της Γης και θα θέλαμε να σας δείξουμε ένα από τα εντυπωσιακά τοπία κάθε τόπου. Επιπλέον, οι μαθητές σας μπορούν να επικεντρωθούν στην τυπική πανίδα της περιοχής.

Ως υποστήριξη, σας προσφέρουμε πρότυπα χρωματισμού των προεπιλεγμένων ζώων που θα μπορούσαν να ζουν στο επιλεγμένο περιβάλλον. Επιπλέον, είναι επίσης δυνατόν να διαμορφωθούν τα ζώα από το παιχνίδι με πλαστελίνη.

 

Σε αυτό το τεύχος:

Οι πολικές περιοχές: Μικρή αποικία από φώκιες στην τρύπα στο νερό, στο παρασκήνιο περιμένουν πεινασμένες πολικές αρκούδες.

Κλιματικές ζώνεςΕκτιμώμενη γεωγραφικών γραμμές Βορρά / ΝότουΟι μέσες θερμοκρασίες
Ψυχρή ζώνη / ζώνη κρύουΑρκτικοί κύκλοιο θερμότερος μήνας πλησιάζει.

 

Εκτός από τον πάγο και το χιόνι, υπάρχουν πολλοί παγετώνες στους πόλους. Εικόνες μας δείχνουν τμήματα των παγετώνων Stubaier στην Αυστρία. φώκια Eared στο θαλλάσιο πάρκο Seaworld, Φλόριντα

Οι πολικές περιοχές

Κλιματική ζώνη

Το μοντέλο μας δείχνει το τοπίο εντός του Αρκτικού Κύκλου. Ακόμη και τις πιο θερμές ημέρες, οι θερμοκρασίες δεν ανεβαίνουν πάνω από 10 ° C. Εκτός από τις χαμηλές θερμοκρασίες, ο πάγος και το χιόνι χαρακτηρίζουν το τοπίο. Μια άλλη ιδιαιτερότητα είναι η έως και έξι μήνες διάρκειας πολική ημέρα με τον μεταμεσονύχτιο ήλιο στο Βόρειο Πόλο και τη πολική νύχτα στο Νότιο Πόλο. Πέρα από τα δέντρα που συνορεύουν, υπάρχει βλάστηση τούνδρα στις παρυφές των ψυχρών ζωνών. Ωστόσο, όπως τα φυτά δεν μεγαλώνουν πιο κοντά τους πόλους, η διαβίωση των ζώων πρέπει να εξαρτάται από τρόφιμα ζωικής προέλευσης. Με αυτό τον τρόπο, για παράδειγμα, οι πολικές αρκούδες που ζουν στο βορρά, τρέφονται με φώκιες και οι πιγκουίνοι που ζουν στο νότο με ασημένια ψάρια της Ανταρκτικής.

Πιγκουίνοι και πολικές αρκούδες έχουν προσαρμοστεί απόλυτα στις πολικές περιοχές. Για το λόγο αυτό, σας προσφέρουμε για να κατεβάσετε αυτά τα ζώα ως πρότυπα χρωματισμού και χειροτεχνίας .

 

Πρότυπα Λήψης: Πολική αρκούδα και πιγκουίνος
 

Πιγκουίνος
Οι πιγκουΐνοι υπάρχουν μόνο στο νότιο ημισφαίριο και έχουν προσαρμοστεί τέλεια στην ακραία ψυχρή ζώνη με το θερμομονωτικό πτέρωμα τους. Αυτά τα πουλιά που δεν πετούν χρησιμοποιούν τα φτερά τους για να κολυμπήσουν και να βουτήξουν κάτω από το νερό.

Ένας πιγκουίνος και μια πολική αρκούδα σχεδιασμένοι με αδιαφανή χρώματα της Pelikan.

Πολική αρκούδα
Η λευκή πολική αρκούδα είναι στενά συνδεδεμένη με την καφέ αρκούδα. Ζει στις βόρειες πολικές περιοχές. Λόγω του μεγάλου μεγέθους της έως 2,6 m ύψος και βάρος που φθάνει μέχρι και 800 κιλά, είναι γνωστό ότι είναι από τα μεγαλύτερα αρπακτικά που ζουν στην ξηρά. Οι νέες αρκούδες γεννιούνται κατά τη χειμερινή περίοδο μεταξύ Νοεμβρίου και Ιανουαρίου.

 

Περιγραφή του ΔΙΟΡΑΜΑΤΟΣ

Στο τοπίο μας, η τελευταία τρύπα πάγου, η οποία μέχρι σήμερα ήταν μια είσοδο στο νερό για τις φώκιες και κατά συνέπεια, εξασφάλιζε μια πρόσβαση στα τρόφιμα, είναι κλειστή από το πάγο. Είναι παγωμένη και η αποικία φώκιας έχει συγκεντρωθεί γύρω από την τρύπα του νερού για το γεύμα. Μια μητέρα φώκια κάθεται σε ένα παγετώνα και φροντίζει τα μικρά της. Σε απόσταση ασφαλείας, μια οικογένεια πολικών αρκούδων ψάχνει για τροφή. Καθώς συνηθίζουν να τρώνε φώκιες, η αποικία θα πρέπει να φροντίσει για την ασφάλεια της. Ή μήπως οι φώκιες που είχαν παρατηρήσει ήδη τις πολικές αρκούδες είναι έτοιμες να πηδήξουν στο προστατευτικό παγωμένο νερό, ώστε να ξεφύγουν από τις αρκούδες;

Ένα ΔΙΟΡΑΜΑ με απατηλή ειρήνη: Οι φώκιες εξακολουθούν να βρίσκονται στο κρύο ήλιο του μεσημεριού, όταν μια πολική αρκούδα προσεγγίζει οικογένεια. Όλα είναι χειροποίητα και σας καλούν να παίξετε.

Θα χρειαστείτε τα εξής:
Πλάκα βάσης (μήκος, πλάτος, περίπου. 50x50 cm) κατασκευασμένο από ξύλο και ένα μπλοκ ®, από φελιζόλ ,κόλλα για φελιζόλ ® και κοπτικά εργαλεία (ή ένα κοφτερό μαχαίρι), ΠΛΑΚΑ μπλε και λευκό, πινέλο στα μεγέθη 5 και 12, το μοντέλο πολικές αρκούδες και οι πιγκουΐνοι, κόλλα χειροτεχνίας, γύψο μοντελοποίησης, προσομοίωση του νερού (τα στοιχεία αυτά είναι διαθέσιμα καταστήματα κατασκευής προτύπων ή σε καλά εξειδικευμένα καταστήματα.)

Υποδομή

Θα χρειαστείτε μία λεία σανίδα 50x50cm ως υποδομή για αυτό ΔΙΟΡΑΜΑ. Ένα εξίσου μεγάλο κομμάτι φελιζόλ ® είναι κολλημένο πάνω του. Στη συνέχεια, κολλήστε διαφορετικά μεγέθη μπλοκ από πολυεστέρα ® πάνω από την επιφάνεια του φελιζόλ ® για να κάνετε ένα τοπίο με διαφορετικά ψηλά παγόβουνα. Δεν υπάρχουν όρια στην φαντασία σας εδώ!

Παρατηρώντας το από την πλευρά του: Υπάρχει μια ποικιλία από επιλογές για το πώς να τακτοποιήσετε τα μπλοκ φελιζόλ ®.

Η τρύπα πάγου γλινεται στο κέντρο του τοπίου, στο οποίο τοποθετούνται οι φώκιες, αργότερα. Για το σκοπό αυτό, κόψτε τρύπα στην πλάκα βάσης. Στη συνέχεια, καλύψτε το φελιζόλ ® άνισα με γύψο μοντελοποίησης. Με αυτό τον τρόπο, η άνιση δομή θα κάνει το πάγο και το χιόνι να φαίνονται πολύ πιο αληθινά, αργότερα. Αφού έχει στεγνώσει, το τοπίο είναι βαμμένο σε λευκό χρώμα. Εφαρμόστε πινελιές του μπλε χρώματος ανάμεσα στο άσπρο χρώμα και ανακατεύουμε κατευθείαν στη βάση. Με αυτό τον τρόπο, δημιουργείται η άνιση εμφάνιση του χρώματος. Η τρύπα πάγου που κόπηκε προηγουμένως είναι επίσης βαμμένη σε μπλε και λευκό, όπου θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερο μπλε από ό, τι άσπρο, ώστε να φαίνεται σαν το νερό.

Βλέποντας το προφίλ, η κατασκευή γίνεται σαφής: Πρώτον, το φελιζόλ είναι κολλημένο πάνω στην πλάκα βάσης, γύψος έχει εφαρμοστεί και αφού έχει στεγνώσει, έχει χρωματιστεί με βερνίκι ΠΛΑΚΑ.

Συμβουλή: Για να δούμε τα παγόβουνα τραχιά, κάντε μικρές εγκοπές σε αυτό με ένα μαχαίρι. Ένα ειδικό μαχαίρι κοπής φελιζόλ ® είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, καθώς το υλικό μπορεί να επεξεργαστεί πιο εύκολα και έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι το φελιζόλ ® δεν καταρρέει.

 
 
Τοπίο της πολική περιοχή από την άποψη των πτηνών. Είναι εύκολο να δει κανείς το παγόβουνο στο κέντρο.

Τέλος, το νερό μοντελοποίησης εισάγεται στην τρύπα πάγου (παρακαλώ ακολουθήστε τις οδηγίες όπως καθορίζονται από τον κατασκευαστή). Τοποθετήστε μια φώκια μέσα στο υγρό νερό μοντελοποίησης, έτσι ώστε να φαίνεται σαν μια φώκια που σέρνεται ακριβώς έξω από το νερό.

Με την τοποθέτηση μιας φώκιας στο υγρό νερό μοντελοποίησης, το τοπίο θα είναι ακόμα πιο πραγματικό.

Τώρα μπορείτε να τοποθετήσετε τα υπόλοιπα ζώα. Κολλήστε τις πολικές αρκούδες και τις φώκιες με κόλλα χειροτεχνίας πάνω στην βάση ΠΛΑΚΑ, έτσι ώστε να μην πέσει κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.

 

Εντυπώσεις

Υπάρχει μια καλή οπτική άποψη για την οικογένεια πολικής αρκούδας στο φόντο του ΔΙΟΡΑΜΑΤΟΣ. Όταν παρατηρηθεί από κοντά, οι αρκούδες φαίνονται αρκετά επικίνδυνες.
Μόνο η μικρή αρκούδα φαίνεται να είναι αβοήθητη και προσπαθεί να ακολουθήσει τη μητέρα της όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Μια φώκια έχει βολευτεί σε ένα παγετώνα , μία άλλη κρύβεται στην άκρη της τρύπας του πάγου ψάχνοντας για θήραμα.
Κολλήστε ακόμη μία μικρότερη βάση φελιζόλ πάνω στην υποδομή και θα μοιάζει με ένα παγετώνα όπου οι φώκιες αναπαύονται.
Ρίχνοντας φως πάνω στο μοντέλο, ένα πράγμα φαίνεται σίγουρο: Συνήθως, οι καταγραφές άγριας ζωής, όπως αυτή γίνεται από επαγγελματίες!