Βάτραχος Καιρού
Βάτραχος Καιρού

Εκ πρώτης όψεως, ο βάτραχος μοιάζει να κάθεται εκεί πολύ ακόμα. Ωστόσο, όταν περνάει μια μύγα, πηδά ξαφνικά και προσπαθεί να πιάσει την μύγα με τη μακριά, κολλώδη γλώσσα του!

Κατέβασμα
Περισσότερο υλικό για συτό το είδος

Βάτραχος Καιρού

Frosch einzeln

Ο Βάτραχος που πηδά και ο Βάτραχος Καιρού

Εκ πρώτης όψεως, ο βάτραχος μοιάζει να κάθεται εκεί για πολύ ακόμα. Ωστόσο, όταν περνάει μια μύγα, πηδά ξαφνικά και προσπαθεί να πιάσει την μύγα με τη μακριά, κολλώδη γλώσσα του. Δυστυχώς, ο βάτραχος χάνει τη μύγα και κάθεται ήσυχα πίσω στο νούφαρο του - μέχρι την επόμενη προσπάθεια! Αυτά τα πρότυπα χειροτεχνίας βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση των μηχανικών διαδικασιών.

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Τα δικά μας πρότυπα λήψης (πολλά βατράχια εκτυπώνονται σε μία σελίδα για να εξοικονομήσετε χαρτί!), χαρτί λευκού χρώματος (εκτύπωσης) ή, εναλλακτικά, χαρτιά εκτύπωσης κολλημένα επάνω σε ένα κομμάτι από λεπτό χαρτόνι, μαρκαδόρους Colorella duo ή Colorado ή ξυλομπογιές, ξύλινα ραβδιά (ξυλάκια από σουβλάκια), μυτερό ψαλίδι (ή ένα μαχαίρι), Pelifix κόλλα stick, επιπλέον για την έκδοση 1: 6 συνδετήρες με στρογγυλό κεφάλι

Frosch Bildlauf leichter
Έκδοση 1 (εύκολη): Μια εναλλακτική λύση για τους μικρούς εξερευνητές: Απλός βάτραχος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένας βάτραχος καιρού!
Frosch Bildlauf schwerer
Έκδοση 2 (πιο δύσκολη): βάτραχος που πηδά ο οποίος μπορεί να κινηθεί και που μοιάζει πραγματικός με τα πόδια του που κάνουν άλμα!
 

Δείτε πόσο εύκολο είναι:

Οι οδηγίες για να κάνεις το βάτραχο καιρού (έκδοση 1) αντιστοιχούν σε μεγάλο βαθμό με εκείνες του βατράχου που πηδάει. Έκδοση 1 είναι μάλλον για αρχάριους στη χειροτεχνία ή για τους μικρότερους μαθητές. Στην έκδοση 2, ο βάτραχος έχει κινητά πόδια που τον καθιστούν πιο ενδιαφέρον για τα παιδιά! Τα δύο έχουν ως κοινό σημείο ότι ενθαρρύνουν τα παιδιά να διασκεδάσουν με κινούμενα αντικείμενα!

  1. Έκδοση 1 +2:
    Πρώτον, εκτυπώστε το πρότυπο μας για λήψη σε ένα φύλλο χαρτί λευκού χρώματος. Στη συνέχεια, χρωματίστε τις εικόνες φόντου και τα βατράχια με μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές. Σύμφωνα με το επίπεδο δυσκολίας, το φόντο στην έκδοση 1 έχει ήδη σχεδιαστεί. Στην έκδοση 2 δεν υπάρχουν όρια στην φαντασία σας. Σχεδιάστε με τον τρόπο που σας αρέσει καλύτερα, όμως, να έχετε κατά νου ότι στο αστέρι είναι ο χώρος για να σταθεί ένα ζώο, π. χ μια μύγα. Προσοχή: Στην έκδοση 2, τα πίσω πόδια έχουν ήδη σχεδιαστεί επάνω στην εικόνα του φόντου!
  2. Στη συνέχεια, τα βατράχια και τα πτερύγια κολλήματος αποκόπτονται (στην έκδοση 2, επίσης και τα πόδια). Όλες οι σημαδεμένες τρύπες χτυπιούνται κατευθείαν με ένα ψαλίδι ή με το μυτερό άκρο από το καλαμάκι για σουβλάκι.
  3. Τρυπήστε τις μαύρες γραμμές στο κέντρο της εικόνας του φόντου χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή ένα αιχμηρό ψαλίδι. (Προσοχή: Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε ένα μαχαίρι, τα παιδιά θα πρέπει να λειτουργούν μόνο υπό την επίβλεψη ενός ενήλικα).
Vorlage Hintergrund Variante 1
Vorlage Frosch Variante 1
Έκδοση 1 εικόνα φόντου και τα πρότυπα βάτραχος που συναρμολογούνται.
Vorlage Hintergrund Variante 2
Vorlage Frosch Variante 2
Έκδοση 2 εικόνα φόντου και τα πρότυπα βατράχου που συναρμολογούνται, τα πράσινα πόδια βατράχου (συμπεριλαμβανομένων των οπών) ήδη έχουν σχεδιαστεί πάνω στο φόντο.
 
  1. Επισυνάψτε το βάτραχο σε ένα ξύλινο ραβδί (στην έκδοση 2, πρώτα παρακαλώ πηγαίνετε στο βήμα 5). Προκειμένου να είναι σε θέση να κινείται ο βάτραχος, πρέπει να επισυνάπτεται. Για το σκοπό αυτό, κολλήστε πρώτα το πτερύγιο κολλήματος στο κέντρο του ξύλινου ραβδιού (μην κολλήσετε τα πτερύγια μαζί!), στη συνέχεια, κολλήστε τα πτερύγια που δημιουργήθηκαν από την πίσω πλευρά μέσω της περικοπής που έχει δημιουργηθεί από το άνοιγμα της μαύρης γραμμής και διπλώστε τα μακριά το ένα από το άλλο . Αφού τα έχετε διπλώσει μακριά το ένα από το άλλο, ο βάτραχος είναι κολλημένος στο κέντρο των πτερυγίων. Η έκδοση 1 έχει ήδη ολοκληρωθεί σε αυτό το βήμα!
Zusammenbau Variante 1
Η επισύναψη του βατράχου είναι ίδια για τις δύο εκδόσεις, στην έκδοση 2 προστίθενται μόνο τα πόδια και οι αρθρώσεις.
  1. Έκδοση 2:
    Πρώτον, το πάνω μέρος των μηρών επισυνάπτεται στους κάτω μηρούς και ολόκληρα τα πόδια επισυνάπτονται στο σώμα του βατράχου με συνδετήρες με στρογγυλό κεφάλι. Στη συνέχεια, οι χαμηλότεροι μηροί συνδέονται με τα πόδια που έχουν ήδη σχεδιαστεί πάνω στην εικόνα φόντου. Τέλος, το σώμα του βατράχου επισυνάπτεται στο ξύλινο κοντάρι με ένα πτερύγιο κολλήματος (βλέπε βήμα 4 για αυτό). Επιπλέον, μία μικρή, κόκκινη γλώσσα είναι κολλημένη πάνω στο βάτραχο. Με αυτό τον τρόπο, όταν σπρώχνετε προς τα πάνω ο βάτραχος, θα μοιάζει με το βάτραχο που προσπαθεί να αρπάξει το άστρο (ή τη μύγα) με τη μακριά γλώσσα του!
Schema Variante 2
Σχηματική κατασκευή: Έτσι τα κινητά μέρη του βατράχου συνδέονται μεταξύ τους.