Γωνία κόλλησης
Οδηγός Μελέτης
κηλίδωσης
Γωνία κόλλησης : Οδηγός Μελέτης κηλίδωσης

Το μάθημα "κηλίδωση" αναφέρεται σε "απορρίμματα χαρτιού", τα οποία μπορούν να είναι χρήσιμα για να απορροφηθεί η κόλλα που έχει χυθεί. Σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να συζητήσουμε αυτό το θέμα, δεδομένου ότι μπορεί να είναι μια ειδική βοήθεια κατά τη δημιουργία , π. χ. κολάζ.

Γωνία κόλλησης : Οδηγός Μελέτης κηλίδωσης

Κηλίδωση, lat maculatura, τέχνη με χαρτί, παραμόρφωση ενός σημείου ή ένός λεκέ.
Στον τομέα της εκτύπωσης, maculation – Κηλίδωση σημαίνει απορρίμματα χαρτιού. Στο μάθημα των τεχνικών τα απορρίμματα χαρτιού μπορεί να είναι χρήσιμα για να απορροφήσουν την κόλλα που έχει χυθεί. Η κατάλληλη χρήση της κηλίδωσης παρέχει την ευκαιρία να κολλήσετε με ακρίβεια. Στο τέλος, θα έχετε μια καθαρά κολλημένη περιοχή και ένα υψηλής ποιότητας έργο κόλλας. Σε αυτό το τεύχος, θα θέλαμε να συζητήσουμε αυτό το θέμα, δεδομένου ότι μπορεί να είναι μια ειδική βοήθεια κατά τη δημιουργία, π. χ. κολάζ.

Εργασία με Χαρτί

Όταν εργάζεστε με το χαρτόνι και το χαρτί, τα πλεονεκτήματα της κόλλας Pelifix stick γίνονται προφανή: Η κόλλα δεν απορροφάται και τα κολλημένα μέρη μπορούν να αναπροσαρμόζονται άμεσα, αφού έχει εφαρμοστεί η κόλλα.

Η Προετοιμασία

Μόνο λίγα εργαλεία είναι αναγκαία προκειμένου να δημιουργηθεί μια καλή maculation: ψαλίδι σε διάφορα μεγέθη, διαβήτης, μαχαίρι χαλιού, πίνακας κοπής, μεταλλικός χάρακας, χαρτόνι ή φύλλο χοντρού χαρτιού.

 

Επαγγελματικά ψαλίδια


Διαφορετικά είδη ψαλιδιού είναι πρακτικά

Πρόβλεψη: Κατά κύριο λόγο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ψαλίδι για να κόψετε το χαρτί. Θα θέλαμε να σας δείξουμε δύο τύπους ψαλιδιού που έχουμε δοκιμάσει: Το ημιστρογγυλεμένο ψαλίδι νυχιών και το κανονικό ψαλίδι κοπής χαρτιού. Το ψαλίδι νυχιών είναι πολύ χρήσιμο για λεπτή εργασία. Στρογγυλεμένα και κυκλικά μέρη μπορούν να κοπούν εύκολα με αυτό.

Οι μακριές λωρίδες χαρτιού κόβονται καλύτερα με ένα κανονικό ψαλίδι χαρτιού. Η λαβή για το μεσαίο δάχτυλο του μοντέλου μας επιτρέπει στο δάχτυλο δείκτη να βάλει περισσότερη δύναμη και αντοχή στην έργο κοπής.

Διαφορετική Παρουσίαση


Παρουσίαση του Maculation

Για την παρουσίαση του maculation σας, έχουμε χρησιμοποιήσει δύο διαφορετικά χρώματα: πράσινο και ανοιχτό πράσινο. Η καθορισμένη περιοχή κολλήματος είναι τονισμένη με κόκκινο χρώμα.

Τα κίτρινα βέλη δείχνουν με ποιο τρόπο τα στοιχεία πρόκειται να κολληθούν. Στο παραπάνω παράδειγμα φαίνεται, η κόλλα Pelifix stick εφαρμόζεται στην αριστερή κατεύθυνση. Η κόλλα stick εφαρμόζεται μόνο από τα μέσα προς τα έξω. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί να προληφθεί να περάσει η κόλλα κάτω από το maculation και να λερωθεί η κόλλα.

Planning Maculation

Σχεδιασμός Maculation

Λογικά οι άκρες κολλήματος τώρα γίνονται με τις προτεινόμενες διαδικασίες maculation μας.

  • Η κόλλα πρέπει να απλωθεί κατ 'ευθείαν επάνω όσο το δυνατόν όταν εφαρμόζεται. Θα εγγυάται μία ακόμη εξάπλωση.
  • Γενικά, η περιοχή εφαρμόζεται πάντα από μέσα προς τα έξω.

 

1. Κολλώντας τα άκρα

Στις άκρες, χρησιμοποιούνται 2 διαφορετικοί τύποι maculation. Οι εξωτερικοί προστατεύουν επίσης την επιφάνεια του τραπεζιού, αυτά στο εσωτερικό της κόλλας.


Μια λογική maculation απλοποιεί τη διαδικασία κόλλησης.

2. Μεταβάλλοντας το πλάτος των άκρων

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τις άκρες με δύο τύπους maculation. Με τον τρόπο αυτό, το πλάτος των άκρων μπορεί να επιλεγεί και να εξατομικευτεί. Κόλληση περιοχών τόσο μικρών όσο 1 χιλιοστό είναι εφικτή.

3. Κολλώντας τις γωνίες

Όπως και με τις άκρες, 2 διαφορετικοί τύποι maculation χρησιμοποιούνται επίσης για τις γωνίες. Μεταβάλλοντας την εσωτερική maculation, μπορείτε να επιλέξετε μεμονωμένα το μέγεθος των γωνιών και πάλι, η κατεύθυνση στην οποία η κόλλα εφαρμόζεται είναι σημαντική, ιδιαίτερα επειδή οι γωνίες λυγίζουν πολύ εύκολα.

4. Κολλώντας τις σφήνες

Όταν κολλάμε σφήνες, χρησιμοποιούμε τα πλεονεκτήματα της διαδικασίας maculation. Με τη βοήθεια ενός δεύτερου φύλλου χαρτιού, μπορείτε να προσδιορίσετε το ακριβές μέγεθος της σφήνας. Στη συνέχεια, όταν στην πραγματικότητα τα κολλάτε μαζί, η κόλλα Pelifix stick οδηγείται από το στενό άκρο της μεγάλης αιχμής, προκειμένου να αποτραπεί το τέλος της σφήνας από το λύγισμα.

5. Κολλώντας κύματα

Προκειμένου να δημιουργήσετε κύματα, το στοιχείο που κολλιέται κόβεται σε σχήμα εκ των προτέρων. Στην περίπτωσή μας, κόλλα εφαρμόζεται μόνο πάνω από την άκρη με την ράβδο κόλλας. Εάν επιθυμείτε να έχετε ένα κυματοειδές σχήμα μονοπατιού κόλλας αργότερα, θα χρειαστείτε ένα δεύτερο, κυματοειδές σχήμα maculation.


Σχήματα κυμάτων πρέπει να κοπούν σε σχήμα εκ των προτέρων.

Για περισσότερα σχέδια κοπής, υπάρχει μια επιλογή από κυματιστά ψαλίδια που διατίθενται στο εμπόριο. Αυτά τα ψαλίδια ήδη δημιουργούν ένα σταθερό κύμα και προσδίδουν στο έργο αυτό μια ιδιαίτερη εντύπωση.

6. Κολλώντας κύκλους

Όταν κόλλα εφαρμόζεται σε κύκλους, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα ζευγάρι διαβήτη. Θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε το αντίστοιχο μέγεθος του κύκλου πάνω στο maculation.


Ο κύκλος έχει σχεδιαστεί με το διαβήτη και κόβεται με ένα ψαλίδι νυχιών.

Τώρα το ψαλίδι νυχιών τίθεται σε χρήση. Με τη βοήθειά του, ακόμα και ο μικρότερος κύκλος μπορεί να κοπεί ομοιόμορφα. Εφαρμόστε την κόλλα Pelifix Stick αρκετές φορές από τα άκρα προς το κέντρο του κύκλου, μέχρις ότου ολόκληρη η περιοχή κόλλησης καλύπτεται με κόλλα.


Η maculation κόβεται κυκλικά και η κόλλα εφαρμόζεται από έξω προς τα μέσα.