Pettersson & Findus
Κινητά
Pettersson & Findus Κινητά

Εργασία χειροτεχνίας σε ένα μουσείο; Αυτό που συνηθιζόταν να φαίνεται αδύνατο θεωρείται πλέον φυσικό.

Κατέβασμα
Περισσότερο υλικό για συτό το είδος

Pettersson & Findus Κινητά

Εργασία χειροτεχνίας σε ένα μουσείο; Αυτό που συνηθιζόταν να φαίνεται αδύνατο θεωρείται πλέον φυσικό. Τα παιδιά απολαμβάνουν τη χειροτεχνία σε ένα μουσείο, όπως φαίνεται εδώ στο Wilhelm-Busch-Μουσείο στο Ανόβερο. Τα ολοκληρωμένα κινητά καλάμια ψαρέματος με υπερηφάνεια παρουσίασε μετά την ολοκλήρωση ο Ιστότοπος Πληροφοριών των Εκπαιδευτικών της Pelikan που επέβλεπε τα παιδιά στην εργασία. Μας προσφέρει το κινητό καλάμι ψαρέματος ως μια λήψη για να το ανοικοδομήσετε.

im Museum


Τα δημιουργημένα κινητά καλάμια ψαρέματος που με υπερηφάνεια παρουσιάστηκαν μπροστά στις εικόνες του Sven Nordqvist.

Το πλαίσιο του κινητού καλαμιού μας προέρχεται από την ιστορία "Καημένος Pettersson" που γράφτηκε από τον Sven Nordqvist. Η Oetinger Verlag στο Αμβούργο θα δημοσιεύσει αυτό το βιβλίο. Η έκθεση "Pettersson, Findus & Co" θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Αυγούστου 2003 στο Μουσείο Wilhelm-Busch στο Ανόβερο.

Titelblatt von 'Armer Pettersson'

Εξώφυλλο "Καημένος Pettersson"

Ο Pettersson δεν είναι σε καλή φόρμα σήμερα. Ο καιρός είναι απαίσιος και δεν είναι σε διάθεση να βγει έξω έτσι κι αλλιώς. Ο Findus προσπαθεί να τον πείσει να έρθει σε αλιευτικό ταξίδι - αρχικά με λίγη τύχη.

Der schlecht gelaunte Pettersson und Findus in der Küche

Ο Findus προσπαθεί να πείσει τον Pettersson να πάνε για ψάρεμα.

Δεδομένου ότι κανείς δεν θα πάει για ψάρεμα με τον Findus, αποφασίζει να κρατήσει τον εαυτό του απασχολημένο. Φτιάχνει ένα καλάμι ψαρέματος χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι και ρίχνει το σχοινί στο άγριο "ρεύμα χαλιού" και αμέσως τα πρώτα ψάρια τσιμπούν...

Findus angelt im 'Teppichfluss'

Η ριγέ Ρέγγα είναι το πρώτο ψάρι που τσίμπησε.

Μετά από πολλές συζητήσεις, ο Findus πείθει τελικά τον Pettersson να του κάνει παρέα στο ψάρεμα. Ο Findus είναι τόσο ενθουσιασμένος που θα κρατήσει το καλάμι στο νύχι του.

Findus ist aufgeregt.
Findus fällt beinahe aus dem Boot.

Ο Findus κουνιέται με ενθουσιασμό. Ο Findus είναι τόσο ενθουσιασμένος που δύσκολα μπορεί να συγκεντρωθεί στο ψάρεμα και σχεδόν πέφτει έξω από τη βάρκα.
Findus freut sich über den ersten Fisch.

Το ζευγάρι βρίσκεται στη βάρκα αρκετή ώρα χωρίς να τσιμπήσει κανένα ψάρι. Πέρασε πάρα πολύ ώρα για να πάρει ο Petterson τσιμπιά καθώς ο Findus πέφτει σχεδόν έξω από τη βάρκα. «Ηρέμησε», Ο Findus σκέφτεται για τον εαυτό του. Συνειδητοποιεί τότε πως ο Pettersson επιτέλους βρήκε την καλή του διάθεση.

Μια στιγμή αργότερα παίρνουν το πρώτο τσιμπημά τους. Δυστυχώς αυτό είναι ένα μικρό ψάρι που δεν θα κάνει για δείπνο.


Πώς θα τελειώσει η ιστορία; Θα βελτιωθεί η διάθεση του Petterssons; Το ζευγάρι θα πιάσει αρκετά ψάρια για δείπνο; Δεν πρόκειται να τα παρατήσουν! Όλα αποκαλύπτονται στο βιβλίο "Ο καημένος Pettersson".

Ο Findus είναι εκστασιασμένος μετά το πρώτο ψάρι που τσίμπησε.

 

Θα θέλαμε να σας δείξουμε πώς να φτιάξετε το δικό σας κινητό καλάμι ψαρέματος. Ακριβώς όπως ο Findus, μπορείτε να ψαρέψετε διάφορες φιγούρες με αυτό. Το κινητό καλάμι είναι πολύ εύκολο και κατασκευάστηκε από ένα από τα παιδιά στο Wilhelm-Busch-Μουσείο. Όλα εξηγούνται στις παρακάτω οδηγίες.

Προετοιμασία

Θα χρειαστείτε τα εξης:

  • Pelikan Κηρομπογιές (ανθεκτικές στο νερό),
  • κλωστή ραψίματος,
  • ψαλίδι,
  • ένα ξύλινο ραβδί (περίπου 50 cm) και έναν εκτυπωτή.

Πρώτα απ΄ όλα, κατεβάστε τα υποδείγματα από το Διαδίκτυο και αποθηκεύστε τα στον υπολογιστή σας.

Bastelvorlagen für das Angel-Mobile.


Υποδείγματα για το κινητό καλάμι ψαρέματος.

1. Βήμα: Κόψτε τις φιγούρες και χρωματίστε τις.

Κόψτε τα υποδείγματα Pettersson, Findus & Co. Δύο παραλλαγές είναι πιθανές: είτε αποκόψτε μόνοι σας τις φιγούρες, είτε γύρω από τους κύκλους που περιβάλλουν τα στοιχεία. Η επιλογή εξαρτάται από το πόσο καλά μπορεί το παιδί να χρησιμοποιήσει ένα ψαλίδι.
Οι φιγούρες μπορούν τώρα να χρωματιστούν με Κηρομπογιές της Pelikan. Οι αδιάβροχες Κηρομπογιές της Pelikan ενδείκνυνται ιδιαίτερα για την εργασία αυτή, δεδομένου ότι δεν θα μουτζουρώσουν. Αυτό εξασφαλίζει ότι τα χέρια του παιδιού θα παραμείνουν καθαρά και οι φιγούρες θα λάμπουν λόγω των φωτεινών χρωμάτων.

Die Figuren werden ausgeschnitten...
 ...und bemalt

Πρώτον, οι φιγούρες έχουν κοπεί και στη συνέχεια χρωματιστεί χρησιμοποιώντας "αδιάβροχες" Κηρομπογιές της Pelikan.

2. Βήμα: Συγκολλήστε τα κομμάτια.

Μετά το βάψιμο των φιγούρων και στα δύο μισά πρέπει να συγκολληθούν. Τα Κόκκινα σημάδια είναι πάντα εκεί που θα κολληθούν το ένα με το άλλο, καθώς αργότερα η φιγούρα θα αναρτηθεί χρησιμοποιώντας αυτά.

Zusammenkleben der Mobile-Scheiben.
Zusammenkleben der Mobile-Scheiben.

Τα χρωματιστά μισά της φιγούρας έχουν συγκολληθεί.

3. Βήμα: Ο σπάγκος είναι συνδεμένος.

Οι φιγούρες τοποθετούνται με σπάγκο σε επιλεγμένο μήκος. Αυτοί οι σπάγκοι αργότερα συνδέονται επίσης με το ξύλινο ραβδί. Μια εναλλακτική λύση θα ήταν να έχετε πολλές φιγούρες κρεμασμένες σε έναν σπάγκο.

Die Figuren-Scheiben werden mit Nähgarnfäden versehen.
Die Figuren-Scheiben werden mit Nähgarnfäden versehen.

Οι φιγούρες συνδεδεμένες με κλωστή ραψίματος.

4. Βήμα: Συναρμολόγηση του κινητού καλαμιού ψαρέματος.

Τέλος, οι φιγούρες μπορούν να συνδεθούν με το ραβδί με διάφορους τρόπους. Στο παράδειγμά μας, δύο φιγούρες κρέμονται πάνω από άλλες.

Zusammenbau der Mobile-Angel.
Zusammenbau der Mobile-Angel.

Οι φιγούρες μπορούν να συνδεθούν όπως εσείς επιθυμείτε. Ο Peddersson παίρνει μια προσεκτική ματιά σε μία ολοκληρωμένη στο μουσείο.

 

Είναι επίσης δυνατό να δημιουργήσετε τις δικές σας φιγούρες. Για το σκοπό αυτό έχουμε ετοιμάσει απλά Λευκά υποδείγματα για να επιτραπεί η αυτοδημιουργικότητά σας.