Το χρώμα της εποχής: Κυανό-Μπλε
Το χρώμα της εποχής: Κυανό-Μπλε

Αυτή τη φορά εμείς προβάλουμε ένα πρωτεύον χρώμα. Συνολικά υπάρχουν τρία από αυτά στον κύκλο των χρωμάτων: κυανό-μπλε, κίτρινο και κόκκινο. Βασικά χρώματα δεν μπορούν να αναμιχθούν με άλλα χρώματα, αλλά μπορούν να αναμιχθούν για να δημιουργήσετε όλα τα άλλα χρώματα!

Το χρώμα της εποχής: Κυανό-Μπλε

Der Pelikan-Farbkreisel. Für Online-Version bitte klicken.

Κυανό-μπλε είναι το χρώμα της σεζόν για την Pelikan . Αυτή τη φορά εμείς προβάλουμε ένα πρωτεύον χρώμα. Συνολικά υπάρχουν τρία από αυτά στον κύκλο των χρωμάτων: κυανό-μπλε, κίτρινο και κόκκινο. Βασικά χρώματα δεν μπορούν να αναμιχθούν με άλλα χρώματα, αλλά μπορούν να αναμιχθούν για να δημιουργήσετε όλα τα άλλα χρώματα! Είναι εύκολο να πείτε: ότι το κυανό-μπλέ είναι συμπληρωματικό χρώμα του κόκκινου-πορτοκαλί. Και τα δύο αυτά χρώματα είναι ακριβώς απέναντι το ένα από το άλλο στον κύκλο των χρωμάτων και, επομένως, δημιουργείτε μια συμπληρωματική αντίθεση.

alle Farben erhält man durch unterschiedliche Anteile von Cyan und Gelb

Η ίδια βασική αρχή μείξης μετράει επίσης για το τρίτο κύριο κόκκινο χρώμα. Το ίσο μίγμα απο Κυανό-Μπλε και κόκκινο έχει αποτέλεσμα το μοβ χρώμα. Εάν ορίζεται στον κύκλο του χρώματος, αυτό οδηγεί στην παρακάτω οικογένεια χρώματος:

Κυανό-μπλε, μαζί με κίτρινο και κόκκινο, είναι ένα απαραίτητο χρώμα για την επιτυχή μείξη πράσινου και μωβ. Κι αυτό γιατί τα βασικά χρώματα αποτελούν ουσιαστικές λεπτομέρειες που περιλαμβάνονται στο θαμπό σετ ζωγραφικής Pelikan.