Αδιαφανή κουτιά
μπογιάς
τίθενται σε δοκιμασία
Αδιαφανή κουτιά μπογιάς τίθενται  σε δοκιμασία

Τα κορίτσια απο την τάξη 10α της Περιφερειακής Σχολής στην Rülzheim δοκίμαζαν αδιαφανή κουτιά μπογιάς και κέρδισαν το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό «Έρευνες Νεολαία» που οργανώθηκε από το Stiftung Warentest (Ίδρυμα για τη δοκιμή του προϊόντος).

Αδιαφανή κουτιά μπογιάς τίθενται σε δοκιμασία

Όλοι οι νικητές χρειάζονται μια ταμπέλα με όνομα...

Τα κορίτσια απο την τάξη 10α της Περιφερειακής Σχολής στην Rülzheim δοκίμαζαν αδιαφανή κουτιά μπογιάς και κέρδισαν το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό «Έρευνες Νεολαία» που οργανώθηκε από το Stiftung Warentest (Ίδρυμα για τη δοκιμή του προϊόντος). Αυτή η έκδοση απο τις πληροφορίες των εκπαιδευτικών σας δείχνει με ποιες μεθόδους και εκπληκτικά μηχανήματα 3 κορίτσια δοκίμασαν διάφορα κουτιά μπογιάς. Στο τέλος του έργου τα κορίτσια ήταν σε θέση να απαντήσουν σε ένα σημαντικό ερώτημα: "Μπορεί το 74% του διδακτικού προσωπικού να είναι λάθος στις συστάσεις του για τα αδιαφανή κουτιά μπογιάς;"

 

Η ιδέα

Για περισσότερα από 10 χρόνια η Κέρστιν, Nada και η Σάρα από την περιφερειακή σχολή στην Rülzheim έχουν εργαστεί με αδιαφανή κουτιά μπογιάς, ώστε η ιδέα να επιλεγεί αυτό το αντικείμενο για την προσεκτικότερη εξέταση δεν φαίνεται απομακρυσμένη, ωστόσο ήταν σύμπτωση: καθώς καθάριζαν τα παλιά ντουλάπια, κουτιά μπογιάς που ανήκουν σε πολλές γενιές σχολείου ήρθαν στο φως. Τα κορίτσια αναρωτήθηκαν γιατί οι συμμαθητές τους έχασαν το ενδιαφέρον τους σε αυτά τα παλιά κουτιά μπογιάς? Οι λόγοι ήταν προφανείς: άδεια σκεύη χρώματος, σπασμένοι μεντεσέδες και βρώμικο περίβλημα έκαναν άχαρη εντύπωση. Αυτό είναι το πώς η ιδέα να δοκιμαστούν κουτιά μπογιάς γεννήθηκε.

Προετοιμασία

Μέχρι τότε, τα μηχανήματα ή τα εργαλεία για την κατασκευή ανάλυσης από τους μαθητές για τη δοκιμή των κουτιών μπογιάς δεν υπήρχαν. Γι 'αυτό από πολύ νωρίς, φτιάχτηκαν τα σχέδια για το πρώτο μηχάνημα.

Τα κορίτσια ήθελαν να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν συνολικά 14 χαρακτηριστικά του προϊόντος. Εκτός από τις δικές τους δοκιμές, τα νεαρά κορίτσια έστειλαν 120 ερωτηματολόγια σε εκπαιδευτικούς τέχνης σε συνολικά 60 σχολεία.

 

 

Η σειρά δοκιμών


14 αδιαφανή κουτιά μπογιάς από διάφορους κατασκευαστές εξετάστηκαν.Η τελική κρίση θα εξαρτηθεί από τα ακόλουθα κριτήρια:

  1. Δήλωση (π.χ. συμμόρφωση με το πρότυπο DIN νόρμα)
  2. Γενικά χαρακτηριστικά του προϊόντος
  3. Υπόθεση (π.χ. αριθμός απο αναμεμειγμένα σκεύη, ευαισθησία σε χτυπήματα)
  4. Η ποιότητα των χρωμάτων (π.χ. αδιαφάνεια)

Εξέταση της ποιότητας του χρώματος

Από τη στιγμή που ήταν έτοιμες να ξεκινήσουν, η Κέρστιν, Nada και Sarah δοκίμαζαν τη ζημιά που προκλήθηκε στα σκεύη χρώματος από την πτώση μιας μπάλας και την ποιότητα απο τα σκεύη χρώματος με μηχανές.

Για να εκτιμήσουν την αδιαφάνεια του χρώματος, τα κορίτσια ζωγράφισαν το αποκαλούμενο ώς διαβαθμίσεις του γκρί.

Οι νέοι επιστήμονες δοκίμασαν επίσης και την τήρηση των Norm DIN 5023. Αυτό καθορίζει την ποσότητα του χρώματος σε κάθε σκεύος.

Η Αξιολόγηση

Η αξιολόγηση των τεστ από τον υπολογιστή

Kerstin, Nada και Sarah χρήσιμοποιούν σύγχρονη τεχνολογία υπολογιστών για να καταγράψουν όλα τα αποτελέσματα. Όλα τα 14 κουτιά μπογιάς που δοκιμάστηκαν ευθυγραμμίστηκαν και έδωσαν μια συνολική βαθμολογία. Επιπλέον, τα κορίτσια ασχολήθηκαν με τις συστάσεις για τη βελτίωση αρκετών από τα κουτιά. Μια πρόταση ήταν, να παρέχεται στο νικητή του τεστ μια ταμπέλα με το όνομα για να αποφευχθεί η σύγχυση.

Οι φερέλπιδες νέοι επιστήμονες απέστειλαν το σύνολο του σχεδίου για τον διαγωνισμό "Έρευνες Νεολαία" στο Βερολίνο. Ο δάσκαλός τους, ο κ. Adler και οι συμμαθητές τους στην τάξη 10α ήταν βέβαια πάρα πολύ ευχαριστημένοι που τα 3 κορίτσια κέρδισαν το πρώτο βραβείο.

 

Ο νικητής του τεστ

K12, ο νικητής του διαγωνισμού για τη δοκιμή αδιαφανών κουτιών χρωμάτων

Η Pelikan είναι ενθουσιασμένη για τα αποτελέσματα της δοκιμής. Για πάνω από 50 χρόνια, τα Pelikan K12 κουτιά opaque χρωμάτων έχουν γίνει ο πλέον αξιόπιστος σύντροφος του μαθητή - σε μαθήματα τέχνης και στο σπίτι. Εκτιμάται από πολλούς για το αλάνθαστο της αρμοδιότητάς τους ως προϋπόθεση για έργα ποιότητας.74%. Αυτό είναι πιθανώς γιατί το 74% των δασκάλων που ερωτήθηκαν από τις 3 μαθήτριες προτείναν τα Pelikan Opaque K12 κουτιά χρωμάτωνς για χρήση στα μαθήματά τους.

Με την ευκαιρία: Ο νικητής του τεστ είναι τώρα διαθέσιμος με μιά ταμπέλα με όνομα.