Πείραμα:
Η μαγική κονσέρβα
της Pelikan
Πείραμα: Η μαγική κονσέρβα της Pelikan

Μπορείτε να κυλίσετε μια χρωματιστή κονσέρβα και να έρχεται πίσω σε σας πάλι και πάλι - είναι σαν μαγικό! Αλλά πώς μπορεί να γίνεται, όταν η κονσέρβα βρίσκεται σε επίπεδη επιφάνεια;

Πείραμα: Η μαγική κονσέρβα της Pelikan

Από τον Hiram Peterburs και την κόρη του Lene από το Ανόβερο.
Αυτό το πείραμα εφαρμόζεται ιδιαίτερα στα μικρότερα παιδιά, τάξεις 1 + 2.

Μπορείτε να κυλίσετε μια χρωματιστή κονσέρβα και να έρχεται πίσω σε σας πάλι και πάλι - είναι σαν μαγικό! Αλλά πώς μπορεί να γίνεται, όταν η κονσέρβα βρίσκεται σε επίπεδη επιφάνεια;


Η μαγική κονσέρβα συνάρπασε τη Lene τόσο πολύ που έκανε μία μόνη της!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Μία άδεια κονσέρβα με ένα καπάκι (μία άδεια κονσέρβα καπουτσίνου θα ήταν τέλεια), ένα αιχμηρό αντικείμενο για να τρυπήσουμε την κονσέρβα στο κάτω μέρος (π.χ. ένα σουγιά ή ένα σουβλερό τσιμπίδι από την εργαλειοθήκη), ένα μακρύ λάστιχο (περίπου 25 - 30 cm), κολλητική ταινία, 3 συνδετήρες, ένα μικρό, βαρύ αντικείμενο με μια τρύπα στη μέση (π.χ. ένα δομικό στοιχείο) και μαρκαδόρους Colorella της Pelikan στο χρώμα της κονσέρβας.

Οδηγίες:

Πρώτα κολλήστε ένα λευκό φύλλο χαρτί στην άδεια κονσέρβα καπουτσίνου και ύστερα χρωματίστε με μαρκαδόρους Duo Colorella της Pelikan.

Προετοιμασία κονσέρβας


Κάντε μια τρύπα στο κάτω μέρος της κονσέρβας με ένα αιχμηρό αντικείμενο.

Κάντε μια τρύπα στη μέση του κάτω μέρους της κονσέρβας με ένα σουβλερό τσιμπίδι ή ένα σουγιά. (Παρακαλώ μην αφήνετε το παιδί σας χωρίς επίβλεψη κατά την άσκηση σε αυτό το βήμα!)

Η εφαρμογή του λάστιχου

Η εφαρμογή του λάστιχου είναι πραγματικά εύκολη. Από το εσωτερικό, τραβήξτε το λάστιχο μέσα από την οπή στο κάτω μέρος της κονσέρβας μέχρι να φτάσει σχεδόν στην άλλη άκρη. Στη συνέχεια, στερεώστε τη θηλιά που προεξέχει στο κάτω μέρος με ένα κομμάτι κολλητικής ταινίας, έτσι ώστε να μην μπορεί να γλιστρήσει μέσα.


Κολλήστε το λάστιχο μέσα από το κάτω μέρος της κονσέρβας και στερεώστε το με κολλητική ταινία στο εξωτερικό.

Η εγκατάσταση του κινητήρα - το κλειδί για το μυστήριο


Με γρήγορες κινήσεις ο "κινητήρας" είναι εγκατεστημένος και συσφίγγεται με τη λαστιχένια ζώνη.

Χαλαρώστε το συνδετήρα και στερεώστε το στο δομικό στοιχείο, έτσι ώστε να το περιβάλλει σφιχτά. Για να βεβαιωθείτε ότι η κατασκευή αντέχει, μπορείτε να στερεώσετε επιπλέον το συνδετήρα στο δομικό στοιχείο με ένα κομμάτι κολλητικής ταινίας. Απλά σπρώξτε στην άλλη πλευρά τον συνδετήρα πάνω από το λαστιχάκι. Τώρα ο συνδετήρας κρατάει το λαστιχάκι και είναι επίσης συνδεδεμένος με το δομικό στοιχείο.

Τελική συναρμολόγηση


Τραβήξτε το λαστιχάκι μέσα στο καπάκι για να κλείσει το κουτί.

Επίσης τρυπήστε το καπάκι του δοχείου. Για την τελική συναρμολόγηση, οδηγήστε την άκρη της λαστιχένιας ζώνης που δεν συνδέεται πουθενά ακόμα προς τα έξω και στη συνέχεια τράβηξε μέσα από την τρύπα του καπακιού. Κατόπιν βάλτε ένα κομμάτι της ταινίας στην άκρη του λάστιχου και τοποθετήστε το καπάκι του δοχείου.

Το μυστήριο της μαγείας μπορεί να αποκαλύπτεται


Η κονσέρβα κυλά πίσω από μόνη της, ως δια μαγείας!

Τώρα τοποθετήστε τη κονσέρβα σε μια επίπεδη επιφάνεια και αφήστε τη να κυλήσει μακριά από εσάς. Μόνο ένα λεπτό αργότερα η κονσέρβα θα έρθει πίσω σε σας!

Το λάστιχο στο εσωτερικό του μπορεί να αναδιπλώνεται γύρω από τη κονσέρβα και να δημιουργεί ένταση όπως σε ένα κινητήρα, αλλά είναι κατασκευασμένο από καουτσούκ. Όταν η κονσέρβα σταματήσει να κυλά, το λαστιχάκι ξετυλίγεται από το δομικό υλικό και η κονσέρβα αρχίζει να κινείται προς την άλλη κατεύθυνση, καθώς η ένταση μειώνεται.