Andy Goldsworthy
"Τέχνη της Γης 1"
Andy Goldsworthy - "Τέχνη της Γης 1"

«Η τέχνη της γης» είναι μια μορφή τέχνης που εμφανίστηκε στη δεκαετία του 1960, η κρίσιμη ιδέα είναι η εργασία μέσα και με τη φύση. Αυτό σημαίνει ότι η Τέχνη της Γης είναι μια παροδική μορφή τέχνης. Η φύση δημιουργεί έργα τέχνης που είναι ακίνητα και εκτεθειμένα στα καιρικά φαινόμενα.

Κατέβασμα
Περισσότερο υλικό για συτό το είδος

Andy Goldsworthy - "Τέχνη της Γης 1"

Δημιουργική ζωγραφική με το θαμπό κουτί χρώματος K12 της Pelikan

Μαθητικές ζωγραφιές

Με αυτή την ενότητα της Pelikan K12 - Το Αυθεντικό θα θέλαμε να παρουσιάσουμε ένα αποκλειστικό σχέδιο μαθήματος που χρησιμοποιεί αυτό το κουτί χρώματος με βάση την Τέχνη της Γης του Andy Goldsworthy.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον καλλιτέχνη παρακαλώ ρίξτε μια ματιά στο http://en.wikipedia.org/wiki/Andy_Goldsworthy

 

Πρόγραμμα για το Σχέδιο Μαθήματος "Goldsworthy: Τέχνη της Γης"

«Η τέχνη της γης» είναι μια μορφή τέχνης που εμφανίστηκε στη δεκαετία του 1960, η κρίσιμη ιδέα είναι η εργασία μέσα και με τη φύση. Αυτό σημαίνει ότι η Τέχνη της Γης είναι μια παροδική μορφή τέχνης. Η φύση δημιουργεί έργα τέχνης που είναι ακίνητα και εκτεθειμένα στα καιρικά φαινόμενα. Αυτά αλλάζουν με το χρόνο και η διαδικασία της αλλαγής είναι μέρος του όλου έργου τέχνης. Ορισμένα αντικείμενα της Τέχνης της Γης είναι τόσο μεγάλων διαστάσεων ώστε να μπορούν να προβληθούν μόνο από τον αέρα. Αυτά τα έργα τέχνης φωτογραφήθηκαν για να επιτραπεί στον παρατηρητή να τα αντιληφθεί. Όταν αυτά τα αντικείμενα φωτογραφίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ορισμένες αλλαγές μπορούν να εγγραφούν και πάνω απ 'όλα, μπορεί να τεκμηριωθεί η προοδευτική φύση.

"Η όραση, το συναίσθημα, το υλικό, η θέση και η μορφή είναι όλα άρρηκτα δεμένα με την ανάπτυξη της δουλειάς μου", έγραψε ο Andy Goldsworthy, ο Καλλιτέχνης της Γης μπροστά από μία από τις συλλογές φωτογραφιών του. Ένα υψηλό επίπεδο δέσμευσης απαιτείται από τους μαθητές κατά τη διάρκεια του μαθήματος, σύμφωνα με την οποία ένα μόνο αποτέλεσμα δεν είναι σημαντικό, αλλά το άθροισμα των διαφόρων σταδίων που αποτελούν από κοινού μια καλλιτεχνική διαδικασία.

Κατ 'αρχάς, το έργο τέχνης έχει δημιουργηθεί υπαίθρια, από φυσικά υλικά όπως πέτρα και ξύλο, και στη συνέχεια φωτογραφίστηκε. Στη συνέχεια, σε αντίθεση με τον Goldsworthy, οι μαθητές χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες ως βάση για μία ζωγραφισμένη εικόνα. Ο χειρισμός των φυσικών υλικών και οι πίνακες που προκύπτουν, προσφέρουν στους μαθητές, ειδικά εκείνους που βρίσκονται στα πρώτα χρόνια τους στο σχολείο, ένα παιδί με προσανατολισμό στην εισαγωγή δουλεύοντας με το κουτί χρώματος.

Είναι πανεύκολο:

Κατεβάστε το πακέτο υλικών "Goldsworthy: Τέχνη της Γης" από το Διαδίκτυο. Επιπλέον θα χρειαστείτε μια φωτογραφική μηχανή για να συλλάβετε τα έργα τέχνης σε φιλμ για να τα αντιγράψετε αργότερα. Για τον Goldsworthy η εικόνα της τέχνης του ήταν ένας σημαντικός παράγοντας. Κάποτε έγραψε: "Κάθε κομμάτι της εργασίας δημιουργείται, διατηρείται, και στη συνέχεια μαραίνεται - Οι φωτογραφίες δείχνουν τα έργα στο απόγειο της ύπαρξής τους, την στιγμή που είναι ζωντανές."

 

Η εισαγωγή στο μάθημα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί υπαίθρια. Εδώ πολλά νέα υλικά μπορούν να ανακαλυφθούν, νέες εντυπώσεις να σχηματιστούν και έργα τέχνης να δημιουργηθούν. Το έργο που ακολουθεί αποτελείται από τη συλλογή νέων υλικών και την τακτοποίηση τους. Το θέμα της εικόνας είναι δευτερεύον καθώς ο Goldsworthy ασχολείται περισσότερο με την παροδικότητα των αντικειμένων του, και όχι με ένα ευχάριστο οπτικό εφέ. Ωστόσο, οι μαθητές πρέπει να μπορούν να προσανατολίζονται στα πραγματικά αντικείμενα. Για το σκοπό αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο να τους δώσετε βοήθεια σύνδεσης που κυμαίνονται από τις λέξεις-κλειδιά για κάρτες με εικόνες ή ακόμη και ένα ειδικό θέμα.

Οι κάρτες με εικόνες "κάστρο", "φιγούρα" και "ζώο", ως την πιθανή βοήθεια σύνδεσης από την λήψη "Goldsworthy: Τέχνη της Γης".

Συζήτηση για την επικείμενη εργασία με τους μαθητές. Τα ακόλουθα σημεία θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα:

 1. Πώς μπορείτε να ζωγραφίσετε εικόνες υπαίθρια, χωρίς ένα πινέλο;
 2. Τι υλικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν;
 3. Τι θα πρέπει να απεικονίζει το έργο τέχνης;
 4. Ποια βοηθήματα σύνδεσης χρειάζονται;
 5. Πρέπει να τεθεί ένα συγκεκριμένο θέμα , για παράδειγμα, βροντή καταιγίδα;
 6. Πώς το έργο τέχνης θα αλλάξει κατά τη διάρκεια του χρόνου;
 7. Μπορούν να αξιοποιηθούν ορισμένα χρώματα ή αποχρώσεις;
 8. Μπορεί το έργο τέχνης να διατηρηθεί;

 

 

 

Διάρκεια του μαθήματος με ένα εικονογραφημένο παράδειγμα

Κάρτα εικόνας η οποία βοηθά τους μαθητές να αναπτύξουν τις συνδέσεις
 1. Ξεκινάμε με τους μαθητές να αναπτύσουν ιδέες για τα έργα τέχνης τους. Αν έχουν δυσκολία να το κάνουν αυτό, κάρτες λέξεων ή εικόνων μπορούν να δοθούν για υποστήριξη.
 2. Κάρτες εικόνων οι οποίες βοηθούν τους μαθητές να αναπτύξουν τις συνδέσεις.
 3. Τα έργα τέχνης είναι φωτογραφημένα.
Φωτογραφία του έργου τέχνης του Land που δημιουργήθηκε από τους μαθητές.
 1. Τα αποτελέσματα των φωτογραφιών στη συνέχεια χρησιμοποιούνται ως οδηγός για τη μεταφορά του μοτίβου στο χαρτί χρησιμοποιώντας το θαμπό κουτί χρώματος.
Μια εικόνα Τέχνης της Γης ζωγραφισμένη από έναν μαθητή χρησιμοποιώντας το θαμπό κουτί χρώματος της Pelikan. Οι λαμπρές αποχρώσεις του K/12 ενισχύουν την καλλιτεχνική δράση της ζωγραφικής με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο.

Συμβουλή: Είναι πάντα σημαντικό τα παιδιά να κατανοήσουν το έργο μπροστά τους! Αναπτύξτε το δικό σας σχέδιο μαθήματος και συνδυάστε κατά βούληση τα υλικά.

 

Δυνατότητες συνεργασίας

Προσφέρετε στους μαθητές σας τις δυνατότητες συνεργασίας κατεβάζοντας τις δικές μας κάρτες με λόγια και εικόνες. Τα παιδιά θα πρέπει να επιλέξουν στη συνέχεια, την έμπνευσή τους από μόνοι τους: μια λέξη, μια εικόνα ή τη φύση.

 
Οι κάρτες με εικόνες και λέξεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν τις αρχικές ιδέες. Με την ευκαιρία, στα κενά πεδία μπορείτε να εισαγάγετε τα λόγια και τις εικόνες και έτσι προσφέρεται ατομική υποστήριξη.
 

Η εργασία των μαθητών ως υλικό αναφοράς

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να παρουσιάσουμε μερικές εικόνες μαθητών που μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε στο μάθημά σας ως υλικό αναφοράς.

 
Σύνδεση: Κάρτα εικόνας "φιγούρα". Τέχνη της γης. εικόνα ζωγραφισμένη από ένα μαθητή.
Σύνδεση: Κάρτα εικόνας "φιγούρα". Τέχνη της γης. εικόνα ζωγραφισμένη από ένα μαθητή.
Σύνδεση: Κάρτα λέξης "φάντασμα". Τέχνη της γης. εικόνα ζωγραφισμένη από ένα μαθητή.
Σύνδεση: Κάρτα εικόνας "Blowfish. Τέχνη της γης.
εικόνες ζωγραφισμένες από μαθητές
Σύνδεση: Κάρτα εικόνας "φιγούρα". Τέχνη της γης.
εικόνα ζωγραφισμένη από ένα μαθητή.
Σύνδεση: Κάρτα εικόνας "κάστρο". Τέχνη της γης. εικόνα ζωγραφισμένη από ένα μαθητή.
 

 

Σχετικά με τον Andy Goldsworthy

Αν και λίγα έχουν γραφτεί για τη ζωή του Andy Goldsworthy πολλά έχουν αναφερθεί για το έργο του και τα επακόλουθα καλλιτεχνικά αντικείμενα.

 
 • 1956: Ο Andy Goldsworthy γεννήθηκε στο Cheshire, Αγγλία
 • 1974-78: Ο Goldsworthy σπούδασε Τέχνη στο Κολλέγιο Bradford 1974 - 1975 και στη συνέχεια στο Πολυτεχνείο στο Preston 1975 - 1978
 • 1986: Ο Goldsworthy μετακόμισε για το Dumfreiesshire. Μέχρι σήμερα η Σκωτία έχει παραμείνει το σπίτι του.
 • 1995: Ο Goldsworthy δημιούργησε τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για το Μπαλέτο " Végétal " που ανέβηκε στο Λα Ροσέλ.
 • 2001: Κατά τη διάρκεια του έτους, ο Thomas Riedelsheimer από το Μόναχο γυρίσε ένα ντοκιμαντέρ για τον Andy Goldsworthy στη Βόρεια Αμερική και τη Σκωτία με τίτλο «Ποτάμια και Παλίρροιες"
 • 2003: Στο ντοκιμαντέρ «Ποτάμια και Παλίρροιες" απονεμήθηκε το γερμανικό βραβείο Φωτογραφικής Μηχανή του 2003 για την καλύτερη ταινία ντοκιμαντέρ.
 • Σήμερα Ο Goldsworthy ξεκίνησε ως φοιτητής να επικεντρώνετε στην Τέχνη της Γη και ο ίδιος εξακολουθεί σήμερα να δουλεύει με υλικά της φύσης. Μερικά από τα έργα τέχνης του που υπάρχουν μόνο για λίγες ώρες αποτυπώθηκαν στην ταινία. Ο Andy Goldsworthy έχει παρουσιάσει έργα του στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, το Βόρειο Πόλο, στο Αυστραλιανό εσωτερικό και στις ΗΠΑ.