Καταστήματα
Καταστήματα

Το θέμα’’ Οικονομία’’ παρουσιάζεται ήδη στο Δημοτικό σχολείο – Πως είναι αυτό δυνατό; Η Pelikan, το Πανεπιστήμιο του Ανόβερου και το Δημοτικό σχολείο του Marinewerder, γνωρίζουν: Ναι, είναι εφικτό!

Καταστήματα

 

Εδώ και μερικά χρόνια, η Pelikan, με το πρόγραμμα’’ οικονομία στο σχολείο’’ η Pelikan υποστηρίζει την οικονομική εκπαίδευση στο σχολείο σύμφωνα με τις πτυχές της αειφόρου ανάπτυξης (ΒΝΕ ). Στις 11 Νοεμβρίου 2003, το Δημοτικό σχολείο του Marinewerder άνοιξε ένα κατάστημα το οποίο λειτούργησαν οι μαθητές της τρίτης και τέταρτης τάξης, μαθαίνοντας πώς να ‘’προσανατολίζουν τις πράξεις τους στην οικονομία’’. Στην προπαρασκευαστική του φάση, το έργο υποστηρίχθηκε από το πανεπιστήμιο του Ανόβερου, με δοκιμασμένη διδακτική θεματολογία πάνω στο θέμα.

Από τότε, τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου, είναι απασχολημένα με την αγορά, την πώληση, την αποθήκευση και πολλά άλλα θέματα που χρειάζονται προκειμένου να είναι βιώσιμη η επιχείρηση τους. Οι μαθητές έχουν αποκτήσει γενικές γνώσεις κατά τη διάρκεια των ωρών που το κατάστημα είναι ανοιχτό, κυρίως την ώρα του διαλείμματος, αλλά και επιπλέον ωρών, εθελοντικής εργασίας. Ο εκπαιδευτικός που είναι υπεύθυνος για την εργασία, φροντίζει να προσκαλεί εκπροσώπους της οικονομίας και της επιστήμης για να μοιρασθούν τις εμπειρίες τους από πρώτο χέρι με τους μαθητές. Το πρόγραμμα επισκέψεων, περιλαμβάνει επίσης τη διακόσμηση της βιτρίνας, συμβουλές για τα προϊόντα καθώς και επιστημονικές συμβουλές.

Βασικές πληροφορίες, ενότητες εργασία και συμβουλές σχετικά με τη διευθέτηση του καταστήματος των μαθητών είναι διαθέσιμα σαν βιβλίο με τον τίτλο’’ Οικονομική εκπαίδευση στο Δημοτικό σχολείο – Πως τα παιδιά δρουν στην προσανατολισμένη οικονομία’’

Για να σχηματίσετε τη δική σας άποψη για τις επιλογές των θεμάτων και τα φύλλα εργασίας που περιλαμβάνονται στην εργασία, συγκεντρώσαμε για εσάς ορισμένα αποσπάσματα του βιβλίου σε μορφή pdf.