Οι ιδέες σας
Αποτελεσματική Ζωγραφική
Οι ιδέες σας: Αποτελεσματική ζωγραφική

Η κα. Wolf μας έστειλε την ιδέα "διαφορετικά χρωματικά εφέ με φωτεινές και σκοτεινές σκιές" που θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε τώρα

Κατέβασμα
Περισσότερο υλικό για συτό το είδος

Οι ιδέες σας: Αποτελεσματική ζωγραφική

Διαφορετικά χρωματικά εφέ με φωτεινές και σκοτεινές σκιές - μια ιδέα από την Barbara Wolf, Ansbach

Η κα. Wolf μας έστειλε την ιδέα "διαφορετικά χρωματικά εφέ με φωτεινές και σκοτεινές σκιές" που θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε τώρα

Βαμμένο με Pelikan αδιαφανή χρώματα: με απλές χρωματικές μεθόδους φαίνεται το αποτέλεσμα σαν να κοιτάτε έξω από ένα δάσος.

Υπάρχουν δύο ερωτήματα προς το μακρύ τίτλο «Αποτελεσματική ζωγραφική - διαφορετικά χρωματικά εφέ με φωτεινές και σκοτεινές σκιές» πρέπει να βρούμε μια απάντηση:

  1. Πώς μπορώ να ζωγραφίζω, έτσι ώστε να φαίνεται σαν να ψάχνω κάτι;
  2. Πώς μπορώ να ζωγραφίζω, έτσι ώστε να φαίνεται σαν να ψάχνω σε κάτι;

 

 

Προ-άσκηση:

Χρωματίστε μερικούς κύκλους με την επιλογή των χρωμάτων των ελαφρύτερων και πιο σκούρων αποχρώσεων. Οι αποχρώσεις θα πρέπει να χρωματιστούν η μια δίπλα στην άλλη, μην περάσετε σε διαφορετικά δακτυλίδια του κύκλου (βλέπε παράδειγμα: μπλε = σκούρο, πράσινο = μεσαίο, κίτρινο = φωτεινό). Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικά χρωματικά εφέ που σας δίνουν την εντύπωση ότι, ψάχνατε μέσα ή έξω από κάτι. Χρησιμοποιήστε τη λήψη προτύπου μας και μπορείτε να αρχίσετε αμέσως!

Παραλλαγή:

Μπορείτε επίσης να το δοκιμάσετε με άλλα χρώματα. Επίσης, οι αποχρώσεις από κρύα σε ζεστά χρώματα και το αντίστροφο είναι ενδιαφέρον να διερευνήσετε, απλώς ακολουθήστε την έμπνευσή σας!

Πρότυπο λήψης «προ-άσκηση» και οι δικοί τους κύκλοι με τα αποτελέσματα:
(από πάνω προς τα κάτω), κοιτάζοντας έξω από, προς και σε κάτι

 

 

Επίκαιρη προσέγγιση, μέρος 1: Κοιτάζοντας έξω από το δάσος.

Η γενική σύσταση της εικόνας που έχει δημιουργηθεί με τη ζωγραφική από πίσω προς τα εμπρός. Κάθε έκταση χρώματος είναι βαμμένη πάνω από την άλλη.

Είναι πανεύκολο:

  1. Χρωματίστε το φόντο, ολόκληρη τη σελίδα, κίτρινο και αφήστε το να στεγνώσει.
  2. Σχεδιάστε κορμούς δέντρων με ρίζες (μόνο στο κάτω μέρος!) και κλαδιά (μόνο στην κορυφή!) Στην αριστερή και δεξιά πλευρά της σελίδας, αφήνοντας χώρο στη μέση για το ξέφωτο, και πάντα αφήστε το χρώμα να στεγνώσει. Να είστε προσεκτικοί για να χρησιμοποιήσετε πιο σκούρες αποχρώσεις όσο πλησιάζετε στα άκρα του χαρτιού.
  3. Μπορείτε να αφήσετε κάποια κλαδιά αναπτύσσονται από τους κορμούς των δέντρων και πασπαλίστε με μερικά φύλλα στο άνω χείλος της σελίδας.
  4. Τέλος, σχεδιάστε ορισμένα ζώα και τα φυτά στην εικόνα με ξυλομπογιες.
Διδακτικά παραδείγματα από τη Barbara Wolf

Επίκαιρη προσέγγιση, μέρος 2: Κοιτάζοντας μέσα στο δάσος

Η γενική σύσταση της εικόνας που έχει δημιουργηθεί με τη ζωγραφική από πίσω προς τα εμπρός. Κάθε έκταση χρώματος είναι βαμμένη πάνω από την άλλη.

Έτσι γίνεται:

  1. PΧρωματίστε όλο το φόντο, ολόκληρη τη σελίδα, μπλε (αλλά όχι πολύ σκούρο) και αφήστε το να στεγνώσει.
  2. Ανακατέψτε τα επόμενα χρώματα με το κινέζικο λευκό. Σε επίπεδα, σχεδιάστε κορμούς δέντρων με ρίζες (μόνο στο κάτω μέρος!) Και των κλαδιών (μόνο στην κορυφή!) Αφήνοντας πάντα χρόνο για να στεγνώσει το χρώμα - τόσο πλησιάζετε στο μπροστινό μέρος της εικόνας, τα χρώματα πρέπει να γίνονται φωτεινά . (Τα τελευταία δέντρα μπορούν πλέον να σταθούν στη μέση της εικόνας, καθώς δεν θα υπάρχει ξέφωτο.)
  3. Αφήστε μερικά κλαδιά να αναπτύσσονται από τους κορμούς των δέντρων και πασπαλίστε με μερικά φύλλα στο επάνω χείλος της εικόνας.
  4. Για να ολοκληρωθεί η εικόνα, και πάλι, μπορείτε να σχεδιάστε μερικά ζώα και φυτά με ξυλομπογιες, αν θέλετε.
Διδακτικά παραδείγματα από τη Barbara Wolf