Πρακτικός Γραφικός χαρακτήρας
αριστερόχειρες

Pelikan έχει κυκλοφορήσει δύο ειδικούς στυλογράφους για αριστερόχειρες μαθητές: Η Pelikano και η Pelikano Junior. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο γραφικός χαρακτήρας μας συνήθως κυριαρχείται από το δεξιόχειρα, καθώς γράφουμε από αριστερά προς τα δεξιά.

Πρακτικός Γραφικός χαρακτήρας: αριστερόχειρες

Pelikano und Pelikano Julior - die Schulfüller von Pelikan

Pelikan έχει κυκλοφορήσει δύο ειδικούς στυλογράφους για αριστερόχειρες μαθητές: Η Pelikano και η Pelikano Junior. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο γραφικός χαρακτήρας μας συνήθως κυριαρχείται από το δεξιόχειρα, καθώς γράφουμε από αριστερά προς τα δεξιά. Η γραφή των γραμμάτων αποτελείται από μία τραβηγμένη κίνηση. Ένας αριστερόχειρας από την άλλη πλευρά χρησιμοποιεί μία κίνηση πίεσης.

Οι στυλογράφοι Pelikano και Pelikano Junior βοηθούν αυτό το στύλ γραφής μέσα από το ειδικά διαμορφωμένο μπροστινό κομμάτι / λαβή διαμορφωμένη με το μοντέλο για το αριστερό χέρι. Είναι πολύ σημαντικό ότι ο αριστερόχειρας κρατά την πένα του μακρύτερα στην κορυφή, ώστε να είναι σε θέση να βλέπει το γραφικό χαρακτήρα του χωρίς τα δάχτυλά του ή η μύτη να εμποδίζουν την οπτική γωνία. Συνολικά, βασικά μοιάζει σαν μια προοπτική ειδώλου ενός δεξιόχειρα.

 

 


Η σωστή μέθοδος συγκράτησης

Το μέσο γραφής θα πρέπει να κρατηθεί χαλαρά. Ο αντίχειρας πιέζει απαλά στη χαμηλότερη άρθρωση του μεσαίου δαχτύλου. Η άκρη του δείκτη δεν πρέπει ποτέ να βρίσκεται περισσότερο από 10-15 χιλιοστά από την άκρη του οργάνου γραφής. Ο άξονας του οργάνου γραφής πρέπει να στηριχτεί στην ανώτερη περιοχή του δείκτη - όχι μεταξύ του αντίχειρα και της μεσαίας περιοχής του δείκτη! Οι αρχάριοι θα πρέπει πάντα να γράφουν χωρίς να είναι τοποθετημένο το καπάκι στο πίσω άκρο του οργάνου γραφής.


Ο τέλειος φωτισμός, ενώ γράφετε

Ενώ γράφετε ένας παίρνει τις καλύτερες συνθήκες φωτισμού όταν το φως λάμπει από τη γωνία της σελίδας προς την κατεύθυνση στην οποία είναι στραμμένο το όργανο γραφής.

Τοποθέτηση σελίδα

Η σελίδα πρέπει να τοποθετείται περίπου σε απόσταση πλάτους μίας παλάμης από την άκρη του γραφείου - Ο αριστερόχειρας θα πρέπει να γείρει την σελίδα λίγο προς τα δεξιά, και ο δεξιόχειρας προς τα αριστερά.