Calculation of Times

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/el_GR.FWI.displayShop.256975./calculation-of-timeshttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/el_GR.FWI.displayShop.256975./calculation-of-timesel_GRCalculation of TimestrueCalculation of Timesexclusive-text-background
Περιγραφή προϊόντος
Πληροφορίες και αριθμοί

Calculation of Times

Διαιρώντας και μετρώντας το χρόνο καθώς αυτός περνάει - ο άνθρωπος πάντα επικεντρωνόταν σε αυτό, παρατηρώντας τη φύση. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, τα αστρονομικά γεγονότα όπως η κίνηση του ήλιου και οι διάφορες φάσεις της σελήνης, είναι σαφώς αναγνωρίσιμα χάρη στην περιοδική επανάληψη τους.

Από αυτά οι πρόγονοί μας ανέπτυξαν μονάδες υπολογισμού για το έτος, το μήνα, την ημέρα και την ώρα. Το έτος, με τις διαφορετικές εποχές του, υπολογίζεται από την τροχιά της γης γύρω από τον ήλιο. Ο μήνας αντιστοιχεί στην κίνηση της σελήνης γύρω από τη γη και στις αλλαγές στις φάσεις της σελήνης. Η ημέρα είναι αποτέλεσμα της περιστροφής της γης γύρω από τον εαυτό της και τη συνακόλουθη αλλαγή ημέρας και νύχτας. Στην περαιτέρω πορεία της ιστορίας, ο ήλιος χρησίμευσε για να διαιρέσει την ημέρα σε ώρες και λεπτά.

Στις παλαιότερες εποχές, η γνώση του ουρανού ήταν απαραίτητη για τους ανθρώπους στις αγροτικές περιοχές, καθώς ήταν αναγκαία για την επιβίωση τους. Αργότερα μια πιο σταθερή κατανόηση του χρόνου χρησίμευε επίσης για να επιτρέψει στους ανθρώπους να καθορίζουν με ακρίβεια τη θέση τους στην ακολουθία των γενεών ή και την ηλικία τους. Μέχρι σήμερα η κατανομή του χρόνου είναι απαραίτητη για την επισήμανση της καθημερινής μας ζωή. Μας βοηθά να οργανώνουμε τη ζωή μας και να δομούμε την εργάσιμη ημέρα μας. Το μέλλον μπορεί να προγραμματιστεί μόνο με την κατανόηση του χρόνου.

Με την έκδοση "Calculation of Times", η Pelikan τιμά αυτό το σημαντικό επίτευγμα για την ιστορία της ανθρωπότητας. Χάρη στην αξεπέραστη κομψότητα του και την εξαιρετική λειτουργικότητα του, ο εξαιρετικά χειροτεχνημένος στυλογράφος της Pelikan είναι μια αποκλειστική και πολύτιμη συντροφιά όλο το χρόνο.

Από την τροχιά της σελήνης γύρω από τη Γη, η οποία διαρκεί κάτι λιγότερο από 30 ημέρες, ο άνθρωπος χώρισε το έτος σε δώδεκα μήνες. Όταν φωτίζεται από τον ήλιο, μόνο το μισό της σελήνης είναι στραμμένο προς τη γη. Βασισμένη στη θέση της σελήνης και του ήλιου είναι και η μεταξύ τους σχέση καθώς βλέπουμε διάφορα ποσά φωτισμού της σελήνης. Οι τέσσερις φάσεις της σελήνης που μπορούμε να δούμε, το νέο φεγγάρι, το πρώτο τέταρτο του φεγγαριού, η πανσέληνος και το τελευταίο τέταρτο του φεγγαριού, στο καπάκι του στυλογράφου της Pelikan σε υψηλής ευκρίνειας ανάγλυφο.

Στην αρχαιότητα οι Βαβυλώνιοι και οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τη θέση του ήλιου στον ουρανό και δημιούργησαν τα πρώτα ηλιακά ρολόγια. Μια κάθετη ράβδο σκίασης, της οποίας η σκιά έπεσε στο ρολόι, χρησίμευσε για τη μέτρηση του χρόνου - συχνά με ακρίβεια λίγων λεπτών.

Η Pelikan έχει χαραγμένη τη δομή ενός ηλιακού ρολογιού με έντεκα ενδείξεις της ώρας πάνω στο καπάκι του στυλογράφου. Η δωδέκατη ώρα εμφανίζεται ως ένα έντονο ανάγλυφο στο χαμηλότερο μέρος του κλιπ, υιοθετώντας την ίδια στιγμή τη συμβολική λειτουργία της σκιάς της ράβδου.

Στους πρόωρα ανεπτυγμένους πολιτισμούς άρεσε να δείχνουν τον κύκλο του έτους σε εικόνες. Κάθε μήνας αντιπροσωπευόταν από μια δραστηριότητα ή εκδήλωση προσαρμοσμένη σε μια περίοδο. Στο στυλογράφο της Pelikan, εμφανίζεται ένας κύκλος από τις αρχές του Μεσαίωνα. Θέματα όπως η σπορά, η συγκομιδή και η χρήση των φυσικών προϊόντων χαρακτήριζαν αυτά τα πρώτα ημερολόγια ή τους μήνες σε εικόνες. Επίσης μπορεί να αναγνωριστεί ο κύκλος της εποχικής βλάστησης.

Σήμερα σε πολλά μέρη του κόσμου, χρησιμοποιείται το γρηγοριανό ημερολόγιο. Το όνομά του, από τον Πάπα Γρηγόριο ΧΙΙΙ, υιοθετήθηκε μετά από πολλές αναμορφώσεις του ημερολογίου και οφείλονταν εν μέρει στην ακρίβεια και στην ικανότητά του να δείχνει την ώρα με ακρίβεια, στο τέλος του 16ου αιώνα.

Αν δίνεται αξία στην κομψότητα όταν γράφετε, θα εκτιμήσετε τη δεξιοτεχνία της υψηλής ποιότητας μύτης από χρυσό 18-καρατίων, η οποία έχει χαραγμένο ανάγλυφα τον ήλιο. Ο άξονας δείχνει θέματα του ημερολογίου της καθημερινής ζωής στο Μεσαίωνα. Έχουν ενσωματωθεί στο μαύρο μεταλλικό άξονα, που είναι επιστρωμένος με ρουθήνιο, πιστός στη λεπτομέρεια διακοσμημένος περίτεχνα και στη συνέχεια επιχρυσωμένος.

Ο αριθμός έκδοσης, ο οποίος είναι χαραγμένο πάνω στη λαβή γεμίσματος, προσδιορίζει κάθε στυλογράφο ως ένα μοναδικό αντικείμενο του συλλεκτική. Μόνο 760 κομμάτια από αυτά τα ασυναγώνιστα εργαλεία γραφής έχουν δημιουργηθεί από την Pelikan. Αυτή η παγκόσμια έκδοση τιμά το χριστιανικό ημερολόγιο, το οποίο ξεκίνησε περίπου 760 χρόνια μετά την ίδρυση της Ρώμης, με τη γέννηση του Χριστού.

Ο στυλογράφος Calculation of Times κυκλοφόρησε το έτος 2008 στον περιορισμένο αριθμό των 760 τμχ.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες

Αποκλειστική συσκευασία

Μια λεπτομερής μύτη που ταιριάζει με το θέμα

Εγγραφείτε στο newsletter για τα Παραδοσιακά Όργανα Γραφής

Θα θέλατε να σας κρατάμε ενήμερους για όλα τα νέα προϊόντα της γκάμας των Παραδοσιακών Οργάνων Γραφής Pelikan;

Δεν υπάρχει πρόβλημα! Εγγραφείτε στο newsletter μας και θα σας κρατήσουμε ενήμερους για τα νέα και τις ενέργειες μας.

Η διεύθυνση σας θα χρησιμοποιηθεί μόνο για την αποστολή του newsletter και δεν θα δοθεί σε τρίτους.