Evolution of Script

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/el_GR.FWI.displayShop.256976./evolution-of-scripthttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/el_GR.FWI.displayShop.256976./evolution-of-scriptel_GREvolution of ScripttrueEvolution of Scriptexclusive-text-background
Περιγραφή προϊόντος
Πληροφορίες και αριθμοί

Evolution of Script

Για χιλιάδες χρόνια, η συσσωρευμένη γνώση της ανθρωπότητας, τα διαφορετικά πολιτιστικά επιτεύγματα των διαφόρων λαών, οι θρύλοι τους και οι ιστορίες τους μπορούσαν να μεταδοθούν μόνο από στόμα σε στόμα. Ως αποτέλεσμα, πολλά χάθηκαν ανεπιστρεπτί. Μόνο με την επινόηση της γραφής, δημιουργήθηκε η δυνατότητα για μια τέτοια προγονική γνώση να φυλάσσεται για τις επόμενες γενιές στην αρχική της μορφή.

Η Pelikan γιορτάζει αυτό το μεγάλο άλμα στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού με μια νέα Limited Edition. Ο πρώτος στυλογράφος αυτής της σειράς φέρει το όνομα "Evolution of Script". Με αυτόν, η Pelikan αναπολώντας τις ρίζες της γραφής πριν από χιλιάδες χρόνια: από τη ζωγραφική των σπηλαίων που ήταν ο πρόδρομος της γραφής, μέσω της εφεύρεσης των σφηνοειδών ιερογλυφικών της Αιγύπτου και της Μεσοποταμίας, στην ανάπτυξη του ελληνικού αλφαβήτου ως το σημείο εκκίνησης για τα ευρωπαϊκά χειρόγραφα.

Το καπάκι από υψηλής ποιότητας ρητίνη, είναι χαραγμένο με μοτίβα από τη ζωγραφική των σπηλαίων. Ο κύλινδρος, ο οποίος είναι επιχρυσωμένος με διακόσμηση από λάκα, εμφανίζει τις άλλες πρώιμες μορφές της γραφής ως τέλεια καταρτισμένα σύμβολα, χαραγμένα στο χέρι με έξοχο τρόπο. Οι επιμέρους εποχές χωρίζονται οπτικά από επιχρυσωμένους δακτυλίους, προκειμένου να συμβολίζουν κατάλληλα τη γραμμή της ανάπτυξης.

Η απαράμιλλη φύση αυτού του αντικειμένου των συλλεκτών είναι πολύ εμφανής στην 18 καρατίων χρυσή μύτη, η οποίο είναι χαραγμένη με ένα διαφορετικό σχέδιο για κάθε έκδοση. Στο κλιπ, το σχήμα του οποίου αντανακλά τη συνολική μορφή του στυλογράφου, επαναλαμβάνεται σε έντονο χαραγμένο ανάγλυφο το ίδιο πρότυπο όπως υπάρχει στη μύτη.

Επίσης από τεχνική άποψη, αυτό το αριστούργημα αντιπροσωπεύει την κουλτούρα της γραφής στην πιο αγνή της μορφή. Τα στερεά συστατικά του ορείχαλκου εγγυώνται αξιόπιστη λειτουργικότητα σε συνδυασμό με τον υψηλότερο βαθμό άνεσης στη γραφή. Η καλλιτεχνική πραγματοποίηση του θέματος, ενωμένη με την άψογη ποιότητα κατασκευής που εφαρμόζεται στα υψηλότερης ποιότητας υλικά, καθιστά το " Evolution of Script" ένα ιδιαίτερα επιθυμητό αντικείμενο, κυρίως για τους συλλέκτες.

Ο στυλογράφος εμβόλου πρόκειται να παραχθεί σε Limited Edition των 930 τμχ παγκοσμίως: αυτό υπενθυμίζει την πρώτη ευρωπαϊκή προσαρμογή του φοινικικού αλφαβήτου, που συνέβη στην Κρήτη γύρω στο 930 π.Χ.. Ο αριθμός έκδοσης, που είναι χαραγμένος στο τέλος της λαβής πλήρωσης, καθιστά αναμφισβήτητα κάθε στυλογράφο ένα μοναδικό αντικείμενο.

Evolution of Script βραβεύμένο από το περιοδικό Pen World

pen award

Οι αναγνώστες του αμερικανικού περιοδικού Pen World Magazine έλαβαν την απόφασή τους: ο στυλογράφος εμβόλου της Limited Edition Εvolution of Script ,διακρίθηκε για το βραβείο στην κατηγορία "Πολιτιστικό Θέμα» (2008 βραβεία επιλογής αναγνωστών).

Δέκα διαφορετικές κατηγορίες αναγνώρισης και 50 υποψήφια προϊόντα, αποτέλεσαν τη βάση για την εκλογή των αναγνωστών. Ο στυλογράφος Evolution of Script έπεισε τους αναγνώστες λόγω της μοναδικότητάς του καθώς και της τεχνικής λειτουργικότητας του, σε συνδυασμό με τον υψηλότερο βαθμό άνεσης στη γραφή. Η καλλιτεχνική υλοποίηση των πολιτιστικών θεμάτων κάνει το "Evolution of Script" ένα άκρως επιθυμητό αντικείμενο, κυρίως για συλλέκτες.

Ο στυλογράφος Evolution of Script κυκλοφόρησε το έτος 2007 στον περιορισμένο αριθμό των 930 τμχ.

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα Παραδοσιακά Όργανα Γραφής

Θα θέλατε να σας κρατάμε ενήμερους για όλα τα νέα προϊόντα της γκάμας των Παραδοσιακών Οργάνων Γραφής Pelikan;

Δεν υπάρχει πρόβλημα! Εγγραφείτε στο newsletter μας και θα σας κρατήσουμε ενήμερους για τα νέα και τις ενέργειες μας.

Η διεύθυνση σας θα χρησιμοποιηθεί μόνο για την αποστολή του newsletter και δεν θα δοθεί σε τρίτους.