Maki-e Maiko in Kyoto

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/el_GR.FWI.displayShop.256983./maki-e-maiko-in-kyotohttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/el_GR.FWI.displayShop.256983./maki-e-maiko-in-kyotoel_GRMaki-e Maiko in KyototrueMaki-e Maiko in Kyotoexclusive-text-background
Περιγραφή προϊόντος
Πληροφορίες και αριθμοί

Maiko in Kyoto

Το 794, ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Kammu κήρυξε τη μεταφορά της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας σε μια νέα πόλη την οποία ονόμασε Κιότο. Ήταν ο τόπος μιας εντυπωσιακής δυναστείας, όπου καθημερινοί άνθρωποι μπορούσαν αν ζήσουν μια ισχυρή ζωή. Μέχρι τα τέλη του 12ου αιώνα, το Κιότο είχε γίνει το κέντρο του εμπορίου και της βιομηχανίας της Ιαπωνίας. Έπειτα από περίπου επτακόσια χρόνια ευημερίας, το Κιότο αναγεννήθηκε σε μια μοντέρνα πόλη όταν ο αυτοκράτορας Meiji μετέφερε την πρωτεύουσα στο Τόκιο. Σήμερα το Κιότο είναι η έκτη μεγαλύτερη Ιαπωνική πόλη, με πληθυσμό 1,5 εκατομμύρια. Με τη μακρά ιστορία της η πόλη Κιότο, έχει πολλούς ναούς και ιερά, μια ιστορική αρχιτεκτονική και ευδοκιμεί ως το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.

Maiko είναι μια νεαρή μαθητευόμενη που εκπαιδεύεται στις τέχνες και τους τρόπους εξυπηρέτησης των πελατών. Στα παλιά χρόνια, τα κορίτσια ξεκινούσαν ως Maikos ανάμεσα στις ηλικίες των 9 με 12 ετών, αν και το κατώτατο όριο ηλικίας έχει πλέον αυξηθεί σε αυτό μετά την αποφοίτηση από το Γυμνάσιο. Όντας νέα και σε κατάσταση μαθητείας, μια Maiko φοράει ένα furisode, ένα μακρυμάνικο κιμονό για ανύπαντρες γυναίκες, προσαρμοσμένο στους ώμους με στρίφωμα. Λόγο της φανταχτερής στολής που συνοδεύεται από τα λακαρισμένα με στρογγυλεμένες πατούσες τσόκαρα και τη ζώνη που κρέμεται, μια Maiko θεωρείται η επιτομή της ομορφιάς για τις νέες γυναίκες της Ιαπωνίας.

Ο στυλογράφος Maki-e της Pelikan “Maiko in Kyoto” αναπαριστά μια χαριτωμένη Maiko, να στέκεται σε ένα πέτρινο σκαλί ενώ πέταλα άνθους κερασιάς πέφτουν πάνω της. Στο βάθος φαίνεται μια ιστορική χιλιοτραγουδισμένη παγόδα του Κιότο. Ο στυλογράφος συλλαμβάνει το θέμα της Maiko, ένα από τα σύμβολα της αρχαίας πρωτεύουσας του Κιότο.

Maki-e είναι η παραδοσιακή Ιαπωνική τεχνική δημιουργίας διακόσμησης με λάκα και είναι γνωστή για την ομορφιά και την τεχνική της. Η λέξη Maki-e μεταφράζεται κυριολεκτικά ως “πασπαλισμένη εικόνα” λόγω του ότι το σχέδιο πασπαλίζεται με χρυσόσκονη ή ασημόσκονη. Για τη διαδικασία αυτή, χρησιμοποιείται το σπάνιο Ιαπωνικό βερνίκι Urushi σε ένα πλήθος επιστρώσεων γυαλισμένα πολλές φορές. Τα σχέδια γίνονται με χρωματιστό βερνίκι πάνω στην επιφάνεια. Στη συνέχεια πασπαλίζονται με ένα πλήθος λακαρισμένων στρωμάτων. Αυτό αποκαλείται τεχνική Togidashi-Maki-e.

Επιπρόσθετα, ο καλλιτέχνης μπορεί να συνδυάσει σκόνη από κάρβουνο και χρυσόσκονη στη λάκα, έτσι ώστε το σχέδιο να βγει πάνω από την επιφάνεια: αν ο αντίχειρας σας γλιστρήσει πάνω στην επιφάνεια θα νιώσετε τη διαφορά. Αυτή η τεχνική ονομάζεται Taka-Maki-e.

Για το μοντέλο του στυλογράφου της Pelikan “Maiko in Kyoto”, ο καλλιτέχνης Maki-e έχει αρμονικά αναμείξει τις δύο τεχνικές. Αυτός ο στυλογράφος Pelikan έχει δημιουργηθεί στην ιστορική περιοχή Kaga, η οποία είναι διάσημη για τις παραδοσιακές Ιαπωνικές τέχνες.

Το 1929, η Pelikan καταχώρησε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το μηχανισμό εμβόλου, ένα νέο σύστημα πλήρωσης για στυλογράφους. Αυτή η τεχνική, εκλεπτυσμένη και ενημερωμένη, χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα. Ο στυλογράφος της Pelikan “ Maiko in Kyoto ” είναι ένα αριστούργημα με ραφιναρισμένη πένα από χρυσό 18 K διακοσμημένη με σχέδια από ρόδιο. Το λογότυπο της Pelikan στο άκρο, η αριθμός limited edition και η υπογραφή του καλλιτέχνη είναι χειρόγραφα με την τεχνική Maki-e.

Με εμπειρία που διαμορφώθηκε μέσα από δεκαετίες και εξαιρετική δεξιοτεχνία, ο εντυπωσιακός στυλογράφος Souveraen 1000 παράγεται στη Γερμανία και έπειτα διακοσμείται στην Ιαπωνία, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ένα ιδανικά χειροποίητο προϊόν το οποίο είναι περισσότερο μέρος ενός συνόλου . . . καθώς ένα κομμάτι μαγείας έχει γλιστρήσει μέσα του . . .

Ο στυλογράφος εγκλείεται σε μια παραδοσιακή συσκευασία δώρου από ξύλο Paulownia.

Ο “ Maiko in Kyoto ” κυκλοφόρησε το 2010. Μόνο 88 κομμάτια διατέθηκαν στην αγορά παγκόσμια και σήμερα η Pelikan έχει εξαντλήσει τις πωλήσεις.

 

Περισσότερες πληροφορίες

Εγγραφείτε στο newsletter για τα Παραδοσιακά Όργανα Γραφής

Θα θέλατε να σας κρατάμε ενήμερους για όλα τα νέα προϊόντα της γκάμας των Παραδοσιακών Οργάνων Γραφής Pelikan;

Δεν υπάρχει πρόβλημα! Εγγραφείτε στο newsletter μας και θα σας κρατήσουμε ενήμερους για τα νέα και τις ενέργειες μας.

Η διεύθυνση σας θα χρησιμοποιηθεί μόνο για την αποστολή του newsletter και δεν θα δοθεί σε τρίτους.