Kyokko & Gekko

Kyokko & Gekko - Set

 Kyokko & Gekko - Set
Περιγραφή προϊόντος
Πληροφορίες και αριθμοί

Kyokko & Gekko

Οι “Kyokko” (Φως του ήλιου) και “Gekko” (Φως της σελήνης) είναι στυλογράφοι Raden, χειροποίητοι σωματίδια μαργαριταριού. Raden ονομάζεται μια παραδοσιακή Ιαπωνική τεχνική διακοσμητικής κατασκευής που χρησιμοποιείται σε λάκα και ξύλο.

Kyokko

“Kyokko”μεταφράζεται ως “φως του ήλιου” και είναι φτιαγμένο με κέλυφος abalone από τη θάλασσα της Ιαπωνίας. Καθώς το μέγεθος του abalone είναι μικρό, τα τμήματα που χρησιμοποιούνται για τα Raden είναι περιορισμένα. Είναι ένα από τα πιο πολύχρωμα κομμάτια του abalone που αντανακλούν τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Το κέλυφος του abalone τοποθετείται στο έδαφος και ισιώνει με τη χρήση μιας σκληρής πέτρας σε πολύ λεπτά φύλλα. Αυτά τα φύλλα κόβονται σε λεπτές λωρίδες και έπειτα τοποθετούνται στην επίστρωση λάκας γύρω από το καπάκι και τον κορμό του στυλογράφου M800.

Για ακόμα μια φορά περνιούνται με βερνίκι και έπειτα η επιφάνεια γυαλίζεται. Το λογότυπο Pelikan σχεδιάζεται με την περίφημη τεχνική Maki-e και περιβάλλεται με ταιριαστά χρώματα σωματιδίων από κέλυφος abalone.

Gekko

“Gekko” σημαίνει “φως της σελήνης” στα Ιαπωνικά. Αυτός ο στυλογράφος φτιάχνεται από κέλυφος Αυστραλιανού abalone. Παρόλο που το μέγεθος αυτού του abalone είναι μεγάλο, το μπλε χρώματος τμήμα είναι μικρό. Έτσι είναι απαραίτητο να επιλεχθούν τα καλύτερα μπλε τμήματα. Το κέλυφος του abalone τοποθετείται στο έδαφος και ισιώνει με τη χρήση μιας σκληρής πέτρας σε πολύ λεπτά φύλλα. Αυτά τα φύλλα κόβονται σε λεπτές λωρίδες και έπειτα τοποθετούνται στην επίστρωση λάκας γύρω από το καπάκι και τον κορμό του στυλογράφου M800. Για ακόμα μια φορά περνιούνται με βερνίκι και έπειτα η επιφάνεια γυαλίζεται. Το λογότυπο Pelikan σχεδιάζεται με την περίφημη τεχνική Maki-e και περιβάλλεται με ταιριαστά χρώματα σωματιδίων από κέλυφος abalone.

Το 1929, η Pelikan καταχώρησε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το μηχανισμό εμβόλου, ένα νέο σύστημα πλήρωσης για στυλογράφους. Αυτή η τεχνική, εκλεπτυσμένη και ενημερωμένη, χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα. Τα μοντέλα της Pelikan “Kyokko” και “Gekko” είναι ένα αριστούργημα με ραφιναρισμένη πένα από χρυσό 18 K διακοσμημένη με σχέδια από ρόδιο.

Κάθε στυλογράφος εγκλείεται σε μια παραδοσιακή συσκευασία δώρου από ξύλο Paulownia.

Το σετ “Kyokko” και “Gekko” κυκλοφόρησε το 2005 σε περιορισμένη έκδοση μόνο 200 σετ και σήμερα η Pelikan έχει εξαντλήσει τις πωλήσεις.

 

Περισσότερες πληροφορίες

Εγγραφείτε στο newsletter για τα Παραδοσιακά Όργανα Γραφής

Θα θέλατε να σας κρατάμε ενήμερους για όλα τα νέα προϊόντα της γκάμας των Παραδοσιακών Οργάνων Γραφής Pelikan;

Δεν υπάρχει πρόβλημα! Εγγραφείτε στο newsletter μας και θα σας κρατήσουμε ενήμερους για τα νέα και τις ενέργειες μας.

Η διεύθυνση σας θα χρησιμοποιηθεί μόνο για την αποστολή του newsletter και δεν θα δοθεί σε τρίτους.