The Hanging Gardens of Babylon

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/el_GR.FWI.displayShop.257009./%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%AF-%CE%BA%CE%AE%CF%80%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CE%B2%CF%85%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%B1%CF%82https://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/el_GR.FWI.displayShop.257009./%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%AF-%CE%BA%CE%AE%CF%80%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CE%B2%CF%85%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%B1%CF%82el_GRThe Hanging Gardens of BabylontrueThe Hanging Gardens of Babylonexclusive-text-background
Περιγραφή προϊόντος
Πληροφορίες και αριθμοί

The Hanging Gardens of Babylon

Ένα αφιέρωμα στο αισθητικό αποτέλεσμα και την τεχνική ικανότητα

Ο βασιλιάς Ναβουχοδονόσορ ο Β’ είχε κατασκευάσει τους κήπους περίπου 600 χρόνια πριν τη δημιουργία του ημερολογίου, για τη σύζυγό του Αμυίτης. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να βρει ένα μέρος που θα της θύμιζε το πράσινο σπίτι της στην Περσία, μέσα στην έρημο της Βαβυλώνας. Οι αρχαίες γραφές μιλάνε για μια εντυπωσιακή νέα κατασκευή που δημιουργήθηκε και αποτελούνταν από ενισχυμένες αναβαθμίδες στις οποίες μεγάλωναν εξωτικά δέντρα, θάμνοι, λουλούδια και βότανα. Ο τεράστιος κήπος απαιτούσε ένα εξελιγμένο σύστημα για να ποτίζεται με νερό από τον Ευφράτη. Οι κρεμαστοί κήποι συνδύαζαν μια αισθητική φυσική ομορφιά και τη νέα εξελιγμένη τεχνολογία για να γίνει ένα αληθινό αριστούργημα. Εμπνευσμένος από αυτό, ο στυλογράφος της Pelikan συνδυάζει τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια στην κατασκευή του, με την παραδοσιακή δεξιοτεχνία, την καλλιτεχνική και την τεχνική ικανότητα. Αυτό το ξεχωριστό εργαλείο γραφής αποτελεί φόρο τιμής και αντικατοπτρίζει αυτό το αρχιτεκτονικό θαύμα, ενσωματώνοντας μια αναπαράσταση δύο σταδίων του μπροστινού μέρους της αρχαίας κατασκευής με τις αναβαθμίδες. Το σκηνικό που αντικατοπτρίζεται στο στυλογράφο δείχνει πώς οι αναβαθμίδες υποστηρίζονταν από κίονες και αψιδωτούς θόλους. Η αναπαράσταση αυτού του ενισχυμένου κήπου απεικονίζεται για άλλη μια φορά στο κάλυμμα αυτού του μοναδικά φιλοτεχνημένου στυλογράφου.

Οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας κάλυπταν περίπου 120 μέτρα και στις δύο πλευρές και η ανοδική σκάλα χωρίστηκε με τη μορφή μιας ενισχυμένης κλίσης, σύμφωνα με ό, τι μαθαίνουμε από τις αναφορές των ιστορικών για τη κατασκευή που καταστράφηκε σε πρώιμο στάδιο. Στο τέταρτο αιώνα π.Χ., ο Βαβυλώνιος ιερέας Βερόσσος πιστεύεται ότι ήταν ο πρώτος που περιέγραψε τους κήπους, με βάση τα έγγραφα της Βαβυλώνας. Το έργο του έχει χαθεί, αλλά οι χρονικογράφοι από το δεύτερο αιώνα π.Χ. αναφέρονταν σε αυτό και διατήρησαν ζωντανή τη γνώση για τους μαγευτικούς κήπους. Αυτή η μεγαλοπρεπής μορφή της τέχνης κατασκευής κήπων ήταν πολύ πιθανό να έδιναν στον παρατηρητή την εντύπωση ενός κρεμαστού πάρκου και πίσω από όλα αυτά υπήρχε ένα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο επίπεδο τεχνικής κατανόησης. Είναι πιθανόν, οι τοίχοι και οι κολώνες της υποστηρικτικής κατασκευής να δημιουργήθηκαν κατά κύριο λόγο από ψημένα τούβλα καθώς και να υπήρχαν περάσματα κάτω από τις ξεχωριστές αναβαθμίδες. Η υποδομή από κάθε αναβαθμίδα πιστεύεται πως ήταν εξοπλισμένη με σωλήνες, φυσική άσφαλτο, τούβλα και φύλλα οδηγούς, έτσι ώστε το νερό να μη μπορούσε να κατηφορίσει. Το υψηλότερο επίπεδο βαθμίδας αποτελούνταν από εύφορο χούμους.

Σχετικά με αυτή την έκδοση.

Η Pelikan έχει θέσει αυστηρά πρότυπα για την έκδοση της σειράς "Επτά Θαύματα του Κόσμου" : οι δύο προϋποθέσεις είναι η εξαιρετική δεξιοτεχνία και η καλλιτεχνική απόδοση των αντίστοιχων θεμάτων της έκδοσης. Έτσι ο Limited Edition στυλογράφος "The Hanging Gardens of Babylon" συνδυάζει την ακρίβεια της γερμανικής δεξιοτεχνίας με στοιχεία μιας παλιάς εποχής. Κάθε λεπτομέρεια του στυλογράφου έχει σχεδιαστεί προσεκτικά και έχει κατασκευαστεί για να αντανακλά και να αποτελεί φόρο τιμής σε αυτό το θαυμάσιο επίτευγμα. Τα νέα όργανα γραφής Hanging Gardens είναι πολύπλοκα σε λεπτομέρειες, με ένα επίχρυσο καπάκι που απεικονίζει καλλιτεχνικά τέσσερις ενισχυμένες αναβαθμίδες. Ο σκούρος πράσινος κορμός είναι εξευγενισμένος με λάκα και πολύ γυαλισμένος. Οι επίχρυσοι δακτύλιοι , ρέουν προς το εξαιρετικά δημιουργημένο μπροστινό μέρος του στυλογράφου. Η χειροποίητη μύτη από χρυσό 18 καρατίων είναι διακοσμημένη με μια ξεχωριστή ανάγλυφα σχηματοποιημένη απόδοση των αναβαθμίδων. Η σειρά εργαλείων γραφής The Hanging Gardens προσφέρει μια νέα κομψότητα, ενώνοντας τη λειτουργικότητα, την ανθεκτικότητα και την ομορφιά. Η νέα Limited Edition έχει το δικό της ειδικό σειριακό αριθμό που είναι χαραγμένος στη λαβή πλήρωσης, ταυτίζοντας κάθε στυλογράφο ως ένα μοναδικό αριστούργημα. Η Pelikan έχει δημιουργήσει μόλις 410 από αυτά τα πολύτιμα εργαλεία γραφής, ένας αριθμός που επιλέχτηκε για να εκπροσωπήσει το έργο του Βαβυλώνιου ιερέα Βερόσσου από τον 4ο αιώνα π.Χ., τον πρώτο γνωστό σε εμάς γραφέα, που είχε εξασφαλίσει μέσω των γραπτών του ότι αυτός ο υπέροχος κλιμακωτός κήπος θα είναι αξιομνημόνευτος και δε θα εξαφανιστεί στη λήθη.

Ο στυλογράφος The Hanging Gardens of Babylon κυκλοφόρησε το έτος 2009 στον περιορισμένο αριθμό των 410 τμχ.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες

Αποκλειστική συσκευασία

Υπέροχες λεπτομέρειες

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα Παραδοσιακά Όργανα Γραφής

Θα θέλατε να σας κρατάμε ενήμερους για όλα τα νέα προϊόντα της γκάμας των Παραδοσιακών Οργάνων Γραφής Pelikan;

Δεν υπάρχει πρόβλημα! Εγγραφείτε στο newsletter μας και θα σας κρατήσουμε ενήμερους για τα νέα και τις ενέργειες μας.

Η διεύθυνση σας θα χρησιμοποιηθεί μόνο για την αποστολή του newsletter και δεν θα δοθεί σε τρίτους.