Souverän® Stresemann

Souverän® M805 Stresemann

 Souverän® M805 Stresemann
Περιγραφή προϊόντος
Πληροφορίες και αριθμοί

Souverän® Stresemann®

Ο Υπουργός εξωτερικών της Βαϊμάρης Gustav Stresemann (1879- 1929), τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ ειρήνης το 1926: Μαζί με τον Γάλλο συνάδελφο του Aristide Briand, αναγνωρίστηκε για το συμφιλιωτικό έργο του ανάμεσα στα Έθνη έπειτα από τον 'Α Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκτός από την εντυπωσιακή πολιτική του καριέρα, ο Stresemann έγινε γνωστός για τη δημιουργία ενός νέου είδους κοστουμιού το οποίο ήταν ικανοποιητικό για επίσημες παρουσιάσεις αλλά παράλληλα άνετο για τη δουλειά του στο γραφείο. Ο Stresemann αρεσκόταν στο να φοράει κοστούμια με λεπτές ρίγες και όπως γίνεται συνήθως στη ζωή, δημιουργήθηκε ένας θρύλος... και ξαφνικά, οι άνθρωποι αποκαλούσαν τους ριγέ στυλογράφους της Pelikan οι οποίοι εκείνη την εποχή ξεκινούσαν την παγκόσμια επιτυχία τους, με το όνομα του „Stresemann“.

Τόσο τα κοστούμια όσο και οι στυλογράφοι φέρουν αυτό το όνομα έως και σήμερα. Ως επίσημη αναγνώριση και τιμή αυτού του θρύλου, η Pelikan ονόμασε έτσι την τελευταία έκδοση της σταθερής συλλογής της τα Souverän με κομψές ρίγες σε ανθρακί χρώμα, την „Stresemann“.

Ο κορμός με τις παραπλανητικά απλές ρίγες ανθρακίτη είναι φτιαγμένος από ακετυλική σελουλόζη με τη χρήση μιας εξαιρετικά λεπτομερούς και πολύπλοκης παραδοσιακής διαδικασίας.Για τα μαύρα πανέμορφα τμήματα τους χρησιμοποιήθηκε υψηλής ποιότητας ρητίνη. Το κλιπ και οι δακτύλιοι είναι καλυμμένοι με ρόδιο για να αποκτήσουν ασημένια λάμψη.Κάθε ένα από τα όγρανα γραφής συναρμολογείται χειροποίητα και ελέγχεται προσεκτικά ώστε να πληροί τις αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές.Η κομψή σειρά είναι διαθέσιμη στα μεγέθη 405 και 805 σε στυλογράφο, στυλό διαρκείας και roller.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες

Εγγραφείτε στο newsletter για τα Παραδοσιακά Όργανα Γραφής

Θα θέλατε να σας κρατάμε ενήμερους για όλα τα νέα προϊόντα της γκάμας των Παραδοσιακών Οργάνων Γραφής Pelikan;

Δεν υπάρχει πρόβλημα! Εγγραφείτε στο newsletter μας και θα σας κρατήσουμε ενήμερους για τα νέα και τις ενέργειες μας.

Η διεύθυνση σας θα χρησιμοποιηθεί μόνο για την αποστολή του newsletter και δεν θα δοθεί σε τρίτους.