Ειδικές εκδόσεις "Mount Everest"

Mount Everest Στυλογράφος M640

 Mount Everest Στυλογράφος M640
Περιγραφή προϊόντος
Πληροφορίες και αριθμοί

Μοναδικό και θεαματικό όπως το ψηλότερο βουνό στον κόσμο

Το ψηλότερο βουνό στον κόσμο κατάγεται, όπως και ολόκληρη η οροσειρά των Ιμαλάϊων, από τη σύγκρουση της Ινδικής με την Ευρωασιατική Ηπειρωτική πλάκα. Αυτή η διαδικασία ξεκίνησε περίπου 50 εκατομμύρια χρόνια πριν και ακόμη και σήμερα το βουνό Έβερεστ μεγαλώνει αρκετά millimeters ( ίντσες) ως αποτέλεσμα της κίνησης των Ηπείρων. Φτάνει στο μαγευτικό ύψος των 8,850 m feet/ yards) μέσα στον ουρανό. Είναι ένα από τα “Επτά Κορυφών”, που περιλαμβάνουν τα ψηλότερα βουνά σε κάθε μια από τις επτά Ηπείρους. Το κλίμα του είναι ιδιαίτερα ακραίο, με θερμοκρασίες που φτάνουν στον πιο ψυχρό μήνα τους -60 °C (farenheit) και όταν το Νοτιοδυτικό ρεύμα χτυπά στις πλαγιές του, οι άνεμοι φτάνουν την ταχύτητα των 285 χλμ. (miles) την ώρα. Τεράστιες χιονοστιβάδες που φτάνουν τα 3 m (feet) την ημέρα είναι σύνηθες καθημερινό φαινόμενο και μια ανάβαση είναι δυνατή μόνο κατά τη διάρκεια κάποιου από τα σπάνια ‘παράθυρα’ που παρέχουν λίγο πολύ, σταθερές καιρικές συνθήκες. Ο Νεοζηλανδός Edmund Hillary και ο Sherpa Tenzing Norgay ήταν οι πρώτοι που έφτασαν στη βουνοκορφή στις 29 Μάιου του 1953. Αυτό το γεγονός γιορτάζεται διεθνώς ως η κατάκτηση του ‘τρίτου πόλου’. Περίπου 3,680 αναβάσεις έχουν καταγραφεί μέχρι τις μέρες μας.

Η special edition “Mount Everest” χειροτεχνείται από τα καλύτερα υλικά. Ο νέος διακριτικός μεταλλικός κορμός χαρακτηρίζεται από μια περίπλοκη χάραξη και ένα ειδικά δημιουργημένο επίχρυσο σχηματισμό ενός όρους. Η αναπαράσταση του όρους ρέει μέσα από τα στοιχεία της πολύτιμης ρητίνης σε χρώμα ανθρακίτη στο μπροστινό τμήμα και στη λαβή μελάνης. Η χρυσή μύτη 18K με φινίρισμα από ρόδιο, είναι σχεδιασμένη και χειροτεχνημένη με επιδεξιότητα και γυαλίζεται σχολαστικά από το χέρι του δημιουργού της.

Ο νέος στυλογράφος Mount Everest είναι επίσης διαθέσιμος σε στυλό διαρκείας και rollerball. Αυτή η Special Edition δημιουργήθηκε από την Pelikan και ακολουθεί την παράδοση και την ποιότητα που βρίσκει κανείς σε όλα τα όργανα γραφής από το 1929. Στόχος της Pelikan εξακολουθεί να είναι η “βελτίωση της τεχνολογίας” παρέχοντας και ενσταλάζοντας σε κάθε δημιούργημα τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα.

Η σειρά „Mount Everest“ κυκλοφόρησε το έτος 2008 σε περιορισμένο αριθμό τμχ.

 

Δείτε το video

Εγγραφείτε στο newsletter για τα Παραδοσιακά Όργανα Γραφής

Θα θέλατε να σας κρατάμε ενήμερους για όλα τα νέα προϊόντα της γκάμας των Παραδοσιακών Οργάνων Γραφής Pelikan;

Δεν υπάρχει πρόβλημα! Εγγραφείτε στο newsletter μας και θα σας κρατήσουμε ενήμερους για τα νέα και τις ενέργειες μας.

Η διεύθυνση σας θα χρησιμοποιηθεί μόνο για την αποστολή του newsletter και δεν θα δοθεί σε τρίτους.