M1000 Raden Sunrise red

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_BE.FWI.displayShop.257367./m1000-raden-sunrise-redhttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_BE.FWI.displayShop.257367./m1000-raden-sunrise-rednl_BEM1000 Raden Sunrise redtrueM1000 Raden Sunrise redexclusive-text-background
Productomschrijving
Feiten en cijfers

LIMITED EDITION

Souverän® M1000 Raden Sunrise red

Raden is een traditionele Japanse ambacht, die gebruikt wordt voor vernis- en houtwerk. De vulpen M1000 Raden Sunrise wordt eerst gelakt in een dieprode kleur met de speciale Japanse Urushi lak. Daarna worden de kleurrijke strepen vervaardigd met stukjes parelmoer van de schelp van de zeetor, afkomstig uit de Japanse zee. Tijdens het productieproces wordt de schelp op de grond geplaatst en afgeplat met een harde steen in zeer fijne velletjes. Deze velletjes worden versneden in smalle strookjes en vervolgens aan de laklaag rond de dop en het penlichaam van de M1000 vulpen aangebracht. Nadien wordt de vulpen opnieuw bedekt met vernis en vervolgens wordt het oppervlak gepolijst.

De kunstenaar geeft elke vulpen individueel een teken en nummer met de Maki-e techniek, die vroeger uitsluitend gereserveerd was voor de Japanse, koninklijke familie als teken van hun macht.

In 1929 registreerde Pelikan het patent voor het zuigervulsysteem, een nieuw vulsysteem voor vulpennen. Deze techniek, ondertussen verfijnd en bijgewerkt, wordt vandaag nog steeds gebruikt. De M1000 is ideaal voor mensen die veel schrijven, daar de pen de grootste inktcapaciteit heeft op de markt vandaag.

De Pelikan vulpennen M1000 Raden Sunrise zijn meesterwerken met penpunten uit fijn 18 karaat goud in de puntdikte M, geaccentueerd met rhodium.

Elke vulpen wordt opgeborgen in een traditionele Japanse geschenkdoos, vervaardigd uit Paulownia hout.

De M1000 Raden Sunrise zal beschikbaar zijn in de zomer van 2016 met een beperkte oplage van 333 stuks wereldwijd. Alle Maki-e en Raden pennen van Pelikan zijn steeds snel uitverkocht, dus het is aan te raden snel je eigen exemplaar te reserveren.

 

Meer details

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.