Special Edition "Mount Everest"

Mount Everest vulpen M640

 Mount Everest vulpen M640
Productomschrijving
Feiten en cijfers

Uniek en spectualair net zoals het dak van de wereld

De hoogste berg ter wereld ontstond, evenals de gehele Himalaya bergketen, ten gevolge van het verschuiven en botsen van de Indiase en de Eurazische platen. Dit proces begon ca. 50 milj. jaar geleden en nog steeds groeit de Mount Everest onder invloed van de continentale bewegingen ieder jaar enkele centimeters. Maar liefst 8.850 meter reikt de berg in de hemel. Hij behoort tot de „Seven Summits“, de hoogste bergen van de zeven continenten. Zijn klimaat is uitzonderlijk extreem, in de koudste maand worden temperaturen tot -60 °C gemeten en wanneer de zuidwestelijke jetstream tegen zijn top beukt, treden er windsnelheden tot wel 285 kilometer per uur op. Extreme sneeuwval tot een hoogte van 3 meter per dag zijn geen zeldzaamheid en alleen op zogeheten „vensterdagen“, wanneer de weerssituatie enigszins stabiel blijft, is een bestijging mogelijk. De Nieuwzeelander Edmund Hillary en ziijn sherpa Tenzing Norgay bereikten op 29-05-1953 als eersten de top. Deze prestatie werd internationaal gevierd als verovering van de „derde pool“. Sindsdien zijn er 3.680 beklimmingen geregistreerd.

De Special Edition „Mount Everest“ is vervaardigd van uitgelezen materialen. Eyecatcher is de metalen schacht met schitterende gravures en het vergulde bergmassief-element. De schacht mondt uit in de antracietkleurige edelharscomponenten van voorstuk en greep.De 18-karaats gouden penpunt met rhodium-afwerking is meesterlijk gevormd, gepolijst en behoedzaam met de hand gegraveerd.

Deze Special Edition is ook als balpen en roller verkrijgbaar. Ze is tevens het visitekaartje van een traditierijke onderneming, waarvan de naam sedert 1929 synoniem staat voor hoogwaardige schrijfcultuur. Ons doel is niet alleen de techniek te perfectioneren, maar ook ieder exemplaar een onmiskenbaar uniek gezicht te geven.

De „Mount Everest“ reeks werd gelanceerd in het jaar 2008 en de beschikbaarheid is beperkt.

Bekijk het productfilmpje

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.