Toledo® Zwart-zilver

Toledo - Vulpen M 910 Zwart-zilver

 Toledo - Vulpen M 910 Zwart-zilver
Productomschrijving
Feiten en cijfers

De beruchte Toledo vulpen is nu beschikbaar in zwart-zilver

In 2011 lanceerde Pelikan met veel succes de Toledo 710 in zilver en zwart, zodat nu het groter model 910 volgt. De kunst van het bewerken van Damascus staal gaat duizenden jaren terug. Staal of ijzer wordt versierd door een patroon in het oppervlakte te graveren. Deze techniek werd door de Arabieren naar Spanje gebracht.

In 1931 bracht Pelikan de allereerste Toledo vulpen op de markt. Tot op de dag van vandaag is de Pelikan Toledo een toonbeeld van exclusiviteit daar de kleine graveringen met de hand worden aangebracht. Door dit tijdsintensief werk kunnen slechts 200 stuks per maand vervaardigd worden. Elke vulpen is gesigneerd en individueel genummerd door de vakman die haar vervaardigde.

In tegenstelling tot de standaard collectie in goud, is bij deze special edition het penlichaam vervaardigd uit Sterling zilver en gedecoreerd met een ander motief. De grootte van het 910 model is ideaal voor mensen die veel schrijven, zodat ze hun vulpen niet te vaak moeten bijvullen.

De sierringen zijn tevens uit Sterling zilver en de clip uit Duits zilver. Zowel de sierringen als de clip zijn bedekt met een beschermend laagje palladium. De tweekleurige penpunt is vervaardigd uit 18 karaats goud en bedekt met rhodium om een zilver uitzicht te verkrijgen. Elke vulpen wordt aangeboden in een stijlvolle geschenkdoos met productboekje.

Dit exclusieve schrijfinstrument is handgemaakt in Duitsland en is beschikbaar vanaf september 2012 voor beperkt tijd.

 

Meer details

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.