The Hanging Gardens of Babylon

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257653./the-hanging-gardens-of-babylonhttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257653./the-hanging-gardens-of-babylonnl_NLThe Hanging Gardens of BabylontrueThe Hanging Gardens of Babylonexclusive-text-background
Productomschrijving
Feiten en cijfers

The Hanging Gardens of Babylon

Wonderen van schoonheid en technisch vernuft

Koning Nebukadnesar II liet de tuinen 600 jaar voor onze jaartelling aanleggen voor zijn echtgenote Amytis. Opdat zij midden in het woestijnachtige gebied rond Babylon een stukje van haar groene vaderland Perzië zou terugvinden. Volgens de overlevering groeiden op de trapvormig aangelegde terrassen exotische bomen, bloemen en kruiden. Voor het bevloeien van de tuinen met water uit de Eufraat diende een geavanceerd bewateringssysteem. Zo bezien zijn de Hangende Tuinen een meesterlijk wonder van esthetisch en technisch vernuft. Hierdoor geïnspireerd verenigt ook de Pelikan vulpen traditionele, ambachtelijke precisie met volmaakt esthetisch en technisch vakmanschap Het kostbare schrijfgerei ligt voor twee treden van het antieke terrassencomplex. Het tafereel toont, hoe de terrassen door pijlers en boogvormige gewelven worden gedragen. Het ideaalbeeld van de trapvormige tuinen keer terug op de dop van de vulpen.

De Hangende Tuinen van Babylon strekten zich aan alle zijden 120 meter ver uit. De delen van de als helling uitgevoerde opgang liepen tredevormig omhoog. Dat is het beeld dat in de geschiedschrijving van het reeds vroegtijdig vernietigde complex wordt gegeven. In de vierde eeuw voor onze jaartelling beschreef de Babylonische priester Berossos vermoedelijk als eerste de tuinen aan de hand van Babylonische oorkonden. Zijn werk is weliswaar verloren gegaan, maar kroniekschrijvers uit de tweede eeuw voor Christus hebben hieruit geciteerd en hielden zo de kennis van de luisterrijke tuinen in stand. Dit meesterwerk van tuinaanlegkunst moet op de aanschouwer als een samenspel van hangende parken zijn overgekomen. Daarachter school een hoogontwikkelde technische deskundigheid. Naar alle waarschijnlijkheid bestonden de muren en de pijlers van de steunconstructie hoofdzakelijk uit gebakken tegels en liepen er onder de terrassen gangen. De onderbouw van elk afzonderlijk terras bestond vermoedelijk uit buizen, natuurlijk asfalt en platen van lood voorzien, zodat het water niet kon wegsijpelen. De bovenste laag bestond uit vruchtbare humus.

Over deze Special Edition.

Aan haar editie „The seven wonders of the world“ verbindt Pelikan een hoge ambitie: een volmaakte afwerking is daarbij even essentieel als de artistieke omzetting van het betreffende editie-thema. De vulpen „The Hanging Gardens of Babylon“ combineert in een gelimiteerde oplage Duitse precisie met elementen uit een lang vervlogen verleden. Elk detail is met de grootst mogelijke toewijding ontworpen en vervaardigd. Op de vergulde dop zijn vier trapvormig aangelegde terrassen fraai en rijk gedetailleerd afgebeeld. De donkergroene schacht dankt zijn prachtige diepe glans aan het meerdere malen lakken en polijsten. Afgebakend door vergulde ringen mondt ze uit in het meesterlijk uitgevoerde voorstuk van de vulpen. De met de hand vervaardigde 18-karaats gouden penpunt is individueel verfraaid met een gebosseleerde afbeelding van het terrassencomplex. Ze paart een uitzonderlijke elegantie aan hoge functionaliteit, duurzaamheid en schoonheid. Dankzij het editienummer, dat u als een gravure op de sluiting van de houder aantreft, is ieder exemplaar bovendien een onmiskenbaar unicum. Pelikan heeft slechts 410 exemplaren van dit prachtige schrijfgerei vervaardigd. Dat getal staat tevens voor het werk van de Babylonische priester Berossos uit de vierde eeuw voor Christus. Hij zorgde er als eerste van de ons bekende schrijvers voor dat het schitterende terrassencomplex niet aan de vergetelheid ten prooi viel.

De vulpen "Hanging Gardens of Babylon" werd gelanceerd in 2009 en is beperkt tot 410 stuks.

 

Meer details

Exclusieve verpakking

Prachtige details

 

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.