The Colossus of Rhodes

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257656./colossus-of-rhodeshttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257656./colossus-of-rhodesnl_NLThe Colossus of RhodestrueThe Colossus of Rhodesexclusive-text-background
Productomschrijving
Feiten en cijfers

Colossus of Rhodes

Een geschenk voor de eeuwigheid

Pelikan’s “Colossus of Rhodes” vulpen brengt hulde aan een technisch en artistiek meesterwerk dat uniek is op vlak van grootte en grootsheid. Het bronzen beeld van de Griekse god Helios, de aanbeden zonnegod en patroonheilige van het Egeïsche eiland Rhodos, werd gemaakt met een uitzonderlijke architecturale en artistieke vaardigheid. Er werden enkel gespecialiseerde materialen gebruikt zoals marmer voor het voetstuk, ijzer voor het binnenwerk en brons, gedeeltelijk verguld voor de buitenkant.

De Pelikan vulpen is net als haar historisch toonbeeld, gedeeltelijk vervaardigd uit brons en combineert traditioneel vakmanschap met design en technische expertise. Dit waardevolle schrijfinstrument wordt gepresenteerd in een artistiek ontworpen doos dat iets heeft van de haven van Rhodos, de vermeende originele staanplaats van het standbeeld.

Over deze Special Edition.

Het editienummer is gegraveerd op de dop van het inktreservoir en maakt van elk product een uniek item. Pelikan vervaardigde precies 408 exemplaren van deze vulpen, een getal dat herinnert aan het ontstaan van de stad Rhodos in 408 v.C. toen de drie dorpstaten van het eiland verenigd werden: Lalysos in het noorden, Lindos in het oosten en Kamiros in het westen. Deze drie staten werden ooit geregeerd door de zogenaamde kleinkinderen van Helios, de zonnegod. Zij stichtten de hoofdstad van het eiland in het noorden en doopten het Rhodos, waardoor dit zonovergoten en vruchtbaar eiland dezelfde naam kreeg.

De vulpen "Colossus of Rhodes" werd gelanceerd in 2005 en is beperkt tot 408 stuks.

Meer details

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.