Maki-e Dragonfly

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257660./maki-e-dragonflyhttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257660./maki-e-dragonflynl_NLMaki-e DragonflytrueMaki-e Dragonflyexclusive-text-background
Productomschrijving
Feiten en cijfers

Limited Edition

Dragonfly

Libellen zijn gekend voor hun uitzonderlijke vliegkwaliteiten. Gezien ze altijd vooruit vliegen en nooit achteruit gaan, worden ze in de Japanse mythologie beschouwd als een gelukssymbool voor volharding en doorzettingsvermogen. Tijdens de oorlogsperiode versierden de Samoerai hun munitie met de afbeelding van de libel.

Op de prachtige achtergrond van de vulpen zijn vijf, levendige libellen afgebeeld. Deze achtergrond visualiseert „Tsugigami“, een traditioneel Japans papier dat opgebouwd is uit diverse stroken papier. Voor de afbeelding van de libel zijn verscheidene Maki-e technieken gebruikt zoals Raden, Byakutan-nuri, Kawarinuri en Togidashi-Taka-Maki-e.

De „Dragonfly“ vulpen is een meesterwerk dat Duits vakmanschap, gebaseerd op 175 jaar traditie, combineert met de technieken van de Japanse Maki-e schilderkunst.

Het Pelikan logo op de kroon, het limited edition nummer en de handtekening van de artiest worden met de hand aangebracht volgens de Maki-e techniek. Deze reeks is wereldwijd beperkt tot 111 exemplaren. Elke vulpun is uitgerust met een 18-karaats, tweekleurige gouden penpunt en wordt aangeboden in een traditionele Japanse geschenkdoos, vervaardigd uit Paulownia hout.

 

Meer details

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.