Maki-e Ginko & Maple Leaves

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257662./maki-e-ginko-and-maple-leaveshttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257662./maki-e-ginko-and-maple-leavesnl_NLMaki-e Ginko & Maple LeavestrueMaki-e Ginko & Maple Leavesexclusive-text-background
Productomschrijving
Feiten en cijfers

Ginko & Maple Leaves

Maki-e is een ingewikkelde, Japanse laktechniek, bekend om zijn schoonheid en kunstzinnigheid. De zeldzame Japanse Urushi lak wordt daarbij aangebracht op de vulpen in een veelheid van lagen, die telkens opnieuw gepolijst worden. De tekening wordt met gekleurde lak op het penoppervlak aangebracht. Deze techniek heet Togidashi-Maki-e.

De artiest kan daarbij steenkool- en goudpoeder aanbrengen in de lak, zodat de tekening een reliëf verkrijgt. Wanneer je met je duim over de pen glijdt, voel je dit reliëf. Dit is de zogeheten Taka-Maki-e technique. Voor de vulpen “Ginko & Maple Leaves” maakte de artiest gebruik van deze beide technieken.

De vulpen “Ginko & Maple Leaves” laat de traditionele herfstmotieven uit Japan zien – glinsterende bladeren die net uit de bomen gedwarreld zijn bij de eerste herfstwind in de gouden zonnestralen die dit seizoen het best typeren.

De M1000 Souverän vulpen wordt in Duitsland vervaardigd en in Japan gedecoreerd. Het model “Ginko & Maple Leaves” is een kunstwerk met een fijn geciseleerde, 18-karaats gouden penpunt met rhodium afwerking in penbreedte M. Elke pen draagt de handtekening van de artiest.

De Maki-e vulpen “Ginko & Maple Leaves” wordt gelanceerd in een limited edition van slechts 88 stuks wereldwijd. Elke pen wordt aangeboden in een exclusieve geschenkverpakking vervaardigd uit Japans Paulownia hout.

Bekijk het Maki-e filmpje: www.pelikan.com/exclusive

De prachtige zuigervulpen „Maki-e Ginko & Maple Leaves“ is de winnaar van de 20ste Readers’ Choice Award in de categorie “Best Urushi Arts Pen”. Deze prijsuitreiking wordt georganiseerd door het Amerikaanse magazine Pen World.

 

Meer details

 

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.