Maki-e Fireworks

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257671./maki-e-fireworkshttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257671./maki-e-fireworksnl_NLMaki-e FireworkstrueMaki-e Fireworksexclusive-text-background
Productomschrijving
Feiten en cijfers

Fireworks

In Japan is vuurwerk een populaire geneugte tijdens de zomermaanden. Er zijn meer dan vijfhonderd vuurwerkshows over heel Japan, waarvan bij de grootste meer dan twintigduizend vuurpijlen worden afgeschoten… een feest voor het oog van de toeschouwer.

Over het algemeen ontploft het vuurwerk in China en Japan in een cirkelvormige figuur. De vuurpijlen waarbij de vonken een spoor nalaten worden Kiku-mono genoemd of het chrysantentype. De vuurpijlen die geen spoor nalaten worden de Botan-mono genoemd of het pioentype.

Maki-e is de kunst van het Japanse lakwerk, gekend om zijn schoonheid en vakmanschap. Het woord Maki-e betekent letterlijk “gesprenkelde tekening” omdat het ontwerp met gesprenkeld goud en zilverpoeder wordt gemaakt.

De zeldzame Japanse lak Urushi wordt hierbij aangebracht in vele lagen die steeds opnieuw gepolijst worden. Het ontwerp wordt op het oppervlakte getekend met gekleurde lak. Daarna wordt het oppervlak besprenkeld met vele laklagen. De techniek heet de Togidashi-Maki-e techniek, toegepast bij de vervaardiging van het Pelikan vulpenmodel “Vuurwerk”. Om het vuurwerk levendig te illustreren gebruikte de artiest parelmoer en bladgoud, een streling voor het oog. Deze vulpen werd vervaardigd in de historische Japanse regio Kaga, bekend voor zijn traditionele Japanse kunsten.

In 1929 introduceerde Pelikan als eerste bedrijf ter de wereld de zuigervulmechaniek, een nieuwe techniek voor het vullen van een pen. Deze techniek wordt tot op de dag van vandaag nog gebruikt. Het model “Vuurwerk” is een meesterstuk met een fijn bewerkte 18 karaats gouden penpunt, afgewerkt met Platinum. Het Pelikan logo op de kroon, het limited edition nummer en de handtekening van de artiest worden met de hand aangebracht volgens de Maki-e techniek.

Omwille van tientallen jaren ervaring en uitmuntend vakmanschap wordt het indrukwekkende Souverän 1000 vulpenmodel eerst in Duitsland geproduceerd en daarna in Japan versierd, waardoor een perfect handgemaakt product ontstaat dat meer is dan de som van de delen… er is een beetje magie aan toegevoegd…

De vulpen wordt aangeboden in een traditionele Japanse geschenkdoos, vervaardigd uit Paulownia hout.

Het model “Vuurwerk” kwam uit in het jaar 2010. Slechts 88 stuks werden wereldwijd ter beschikking gesteld en deze zijn nu uitverkocht bij Pelikan.

 

Meer details

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.