Maki-e Cherry Blossom & Autumn Leaves

Maki-e Cherry Blossom & Autumn Leaves - Set

 Maki-e Cherry Blossom & Autumn Leaves - Set
Productomschrijving
Feiten en cijfers

Cherry Blossom & Autumn Leaves

Door de schoonheid van de lentebloesem enerzijds en de gekleurde herfstbladeren anderzijds af te beelden, brengt deze Maki-e set een ode aan de eeuwig durende wisseling van de seizoenen.

Maki-e en Chinkin zijn de twee meest gebruikte technieken binnen het decoratief lakwerk.

Bij Maki-e worden de patronen aangebracht in lak met een special penseel. Daarna wordt bladgoud, goud- en zilverpoeder over het ontwerp gestrooid. Dit minutieus en tijdrovend proces wordt vele malen herhaald om diepgang te geven aan de ontwerpen.

Chinkin is een techniek waarbij de patronen in het gelakte oppervlakte worden gesneden met een scherp beiteltje. Vervolgens wordt bladgoud en poeder in de insnijdingen aangebracht. Voor de Pelikan vulpennen “Lentebloesem” en “Herfstbladeren” maakte de Maki-e artiest gebruik van beide technieken.

In 1929 introduceerde Pelikan als eerste bedrijf ter de wereld de zuigervulmechaniek, een nieuwe techniek voor het vullen van een pen. Deze techniek wordt tot op de dag van vandaag nog gebruikt. De “Lentebloesem” en “Herfstbladeren” vulpennen zijn meesterstukken met een fijn bewerkte 18 karaats gouden penpunt, afgewerkt met Platinum. Het Pelikan logo op de kroon, het limited edition nummer en de handtekening van de artiest worden met de hand aangebracht volgens de Maki-e techniek.

Omwille van tientallen jaren ervaring en uitmuntend vakmanschap wordt het indrukwekkende Souverän 1000 vulpenmodel eerst in Duitsland geproduceerd en daarna in Japan versierd, waardoor een perfect handgemaakt product ontstaat dat meer is dan de som van de delen… er is een beetje magie aan toegevoegd…

De vulpennen worden als set aangeboden in een traditionele Japanse geschenkdoos, vervaardigd uit Paulownia hout.

De modellen “Lentebloesem” en “Herfstbladeren” kwamen uit in het jaar 2008. Slechts 250 stuks werden wereldwijd ter beschikking gesteld en deze zijn nu uitverkocht bij Pelikan.

 

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.