Fire

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257773./firehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257773./firenl_NLFiretrueFireexclusive-text-background

Fire

De derde vulpen in de reeks "Belangrijke invloeden op de beschaving" huldigt de beheersing van het vuur door de mens. De twee vorige modellen waren "De evolutie van het schrift" (2007) en "De tijdsrekening" (2008).

Het belangrijkste symbool is de vuurschaal gevuld met vlammen. Geschiedenis vertelt ons dat onze voorouders moesten wachten op de blikseminslag om het vuur te kunnen vatten. Ze vulden schedels met olie om de kostbare vlammen te kunnen bewaren die warmte gaven, bescherming boden tegen wilde dieren en hielpen bij de bereiding van voedsel. Vandaag is een lucifer voldoende, maar om de beheersing van het vuur te herdenken is de vuurschaal afgebeeld op de clip, speciaal ontworpen penpunt en dop van de vulpen.

Het penlichaam is gemaakt uit messing en meervoudig gelakt in een vuurgloed rood. De sierlijke vlammen zijn gelaserd, gepolijst en daarna verguld met 24-karaats goud. Ze mondden uit in vurig glinsterende vonken, gevormd door witte topazen. De pen is gemaakt uit 18-karaats goud met irridium punt. Deze Limited Edition is beschikbaar in penbreedtes F, M en B.

Sinds oudsher verbrandt de mens hout en gebruikt hij de dieprode, gloeiende houtskool van ca. 500 graden Celsius om te overleven. De limited edition "Fire" is opgedragen aan dit vernuft en beperkt tot 500 exemplaren wereldwijd. Deze vulpen werd gelanceerd in augustus 2010.

De Limited Edition Fire wordt aangeboden in een elegant, rood geschenketui met bijhorend boekje dat een prachtig overzicht geeft over het thema vuur en de complexe details van de vulpen.

De vulpen "Fire" werd gelanceerd in 2010 en is beperkt tot 500 stuks.

 

Meer details

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.