M1000 Raden Sunlight

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257782./m1000-raden-sunlighthttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257782./m1000-raden-sunlightnl_NLM1000 Raden SunlighttrueM1000 Raden Sunlightexclusive-text-background
Productomschrijving
Feiten en cijfers

Souverän® M1000 Raden Sunlight

Raden is een traditionele Japanse ambacht, die gebruikt wordt voor vernis- en houtwerk. De vulpen M1000 Sunlight is gemaakt uit parelmoer, afkomstig uit de Japanse zee. Zeetorschelpen zijn klein en de regenboogkleurige stukjes, die gebruikt worden voor deze waardevolle vulpen, zijn bijzonder beperkt. Tijdens het productieproces wordt de parelmoer op de grond geplaatst en afgeplat met een harde steen in zeer fijne velletjes. Deze velletjes worden versneden in smalle strookjes en vervolgens aan de laklaag rond de dop en het penlichaam van de M1000 vulpen aangebracht. Nadien wordt de vulpen opnieuw bedekt met vernis. Vervolgens wordt het oppervlak gepolijst. De kunstenaar geeft elke vulpen individueel een teken en nummer met de Maki-e techniek.

In 1929 registreerde Pelikan het patent voor het zuigervulsysteem, een nieuw vulsysteem voor vulpennen. Deze techniek, ondertussen verfijnd en bijgewerkt, wordt vandaag nog steeds gebruikt. De M1000 is ideaal voor mensen die veel schrijven, omdat het de grootste inktcapaciteit heeft van eender welke vulpen met zuigervulsysteem in de huidige markt.
De Pelikan vulpennen M1000 Sunlight zijn meesterwerken met penpunten uit fijn 18 karaat goud in de puntdikte M, geaccentueerd met rhodium.

Elke vulpen wordt opgeborgen in een traditionele Japanse geschenkdoos, vervaardigd uit Paulownia hout.

 

Verdere details

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.