Kyokko & Gekko

Kyokko & Gekko - Set

 Kyokko & Gekko - Set
Productomschrijving
Feiten en cijfers

Kyokko & Gekko

“Kyokko” (zonlicht) en “Gekko” (maneschijn) zijn Raden vulpennen, handgemaakt met parelmoer. Raden is een traditionele Japanse techniek gebruikt voor de decoratie van gelakte en houten voorwerpen.

Kyokko

“Kyokko” wordt vertaald als “zonlicht” en is gemaakt met de schelp van de zeetor uit de Japanse zee. Gezien de zeetor klein is, kan slechts een beperkt aantal stukjes gebruikt worden voor de Raden techniek. Het betreft de stukjes schelp die regenboogkleuren reflecteren.

De schelp wordt met behulp van een harde steen geplet tot een zeer dun oppervlak. Dit wordt vervolgens in kleine reepjes gesneden en vastgehecht met een laklaag aan de dop en penlichaam van de M800 vulpen.

Daarna wordt een nieuwe laklaag aangebracht en gepolijst tot hoogglans. Het Pelikan logo is getekend volgens de Maki-e techniek en omgeven door kleurrijke stukjes parelmoer.

Gekko

“Gekko” betekent in het Japans “maanlicht”. Deze vulpen is gemaakt met de schelp van de Australische zeetor. Hoewel deze schelp groot is, is het blauwgekleurde deel ervan beperkt. Het is dus noodzakelijk enkel de mooiste blauwe stukjes uit te kiezen. De schelp wordt met behulp van een harde steen geplet tot een zeer dun oppervlak. Dit wordt vervolgens in kleine reepjes gesneden en vastgehecht met een laklaag aan de dop en penlichaam van de M800 vulpen. Daarna wordt een nieuwe laklaag aangebracht en gepolijst tot hoogglans. Het Pelikan logo is getekend volgens de Maki-e techniek en omgeven door kleurrijke stukjes van de schelp.

In 1929 introduceerde Pelikan als eerste bedrijf in de wereld de zuigervulmechaniek, een nieuwe techniek voor het vullen van een vulpen. Deze techniek wordt ook vandaag nog steeds toegepast. De modellen “Kyokko” en “Gekko” zijn meesterwerken met fijn geciseleerde, 18 karaats gouden penpunten geaccentueerd met Platinum elementen.

Elke vulpen is verpakt in een prachtige pennendoos van Pauwlonia hout, een traditionele Japanse geschenkverpakking.

De “Kyokko en Gekko” set werd voor het eerst uitgebracht in 2005 en is gelimiteerd tot 200 stuks wereldwijd. Bij Pelikan is deze set uitverkocht.

 

Meer details

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.