Silver Screen

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257786./silver-screenhttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.257786./silver-screennl_NLSilver ScreentrueSilver Screenexclusive-text-background

Silver Screen

Bezielde momenten op filmrol
... vastgelegd voor de eeuwigheid

Deze exclusieve vulpen, gelimiteerd op slechts 420 stuks, brengt een eerbetoon aan meer dan 100 jaar filmgeschiedenis. De filmrol op deze nieuwe Limited Edition "Silver Screen" refereert naar de filmrollen gebruikt in het prille begin van de filmindustrie.

In 1887 ontwikkelde Hannibal Goodwin een nieuw fotografisch medium dat de basis vormde voor de filmindustrie: de filmrol uit celluloïde. Zonder het te beseffen creëerde hij meer dan alleen nieuw filmmateriaal : hij maakte het mogelijk om momenten van plezier en de magie van de film te kunnen delen. Door de komst van de filmrol werden sterren zoals Charlie Chaplin, Marilyn Monroe of James Dean wereldbekend. Maar alle begin is moeilijk : oorspronkelijk werden alle films bewerkt met nitraatcellulose, wat ze extreem ontvlambaar maakte. Bij contact met hitte vatten ze spontaan vuur. Een gevaarlijke eigenschap die verdween met het verfijnen van het materiaal in de jaren’50.

De ontwikkeling van Hollywood als hét filmmekka van de Westerse wereld begon in 1911. De opening van het eerste productiehuis aan de westkust van de Verenigde Staten zorgde voor een toeloop van studio’s uit New York, het originele epicentrum van de filmindustrie. Het milde klimaat, het constante daglicht en de vrijheid maakte de ‘Greater Los Angeles community’ heel erg aantrekkelijk. In New York waren de studio’s immers verbonden aan de strenge wetten en regels van het New York Motion Picture Patents Company. De overheersing van de filmindustrie aan de westkust over de industrie in het oosten, was begonnen en luidde een nieuw tijdperk in van Hollywood films en sterren. Geen enkele industrie is zo snel geëvolueerd als de Hollywood droomfabriek, van het tijdperk van de zwart-wit films naar de stomme films en de ‘special effects’ van de huidige blockbusters. De ‘Walk of Fame’ is één van de meest bekende toeristische attracties in Hollywood: de Hollywood Boulevard is geplaveid met meer dan 2000 stervormige tegels als eerbetoon aan de grootste sterren van vroeger en nu.

Net zoals de grote klassiekers “Modern Times”, “Casablanca” of “Gone with the Wind”, is de Pelikan "Silver Screen" Limited Edition een icoon, gemaakt voor de eeuwigheid. De filmrol, gemaakt uit origineel celluloid omwikkelt het penlichaam. Vier rode robijnen wijzen het centrum van elke ster aan. Deze combinatie van elementen herdenkt de epische momenten uit de Hollywood filmindustrie. Klassiek zwart met sterling zilver decoraties bezorgen de pen een tijdloze elegantie. Het serienummer van elke Limited Edition pen is gegraveerd op het uiteinde van de pen.

Beschikbare penbreedtes: M

De vulpen "Silver Screen" werd gelanceerd in 2009 en is beperkt tot 420 stuks.

Meer details

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.