Maki-e Peacock

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.259426./maki-e-peacockhttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/nl_NL.FWI.displayShop.259426./maki-e-peacocknl_NLMaki-e PeacocktrueMaki-e Peacockexclusive-text-background
Productomschrijving
Feiten en cijfers

Limited Edition

Peacock

Maki-e is een ingewikkelde, Japanse laktechniek, bekend om zijn schoonheid en kunstzinnigheid. Deze opvallende en unieke vulpen is gemaakt en getekend met de Kaga-Togidashi-Maki-e techniek.

De pauw wordt beschouwd als één van de mooiste vogels ter wereld vanwege zijn uitzonderlijk mooie en felle veren wanneer hij zijn staart spreidt. Verrassend genoeg eten pauwen giftige planten en beestjes zonder er last van te hebben. Mensen begonnen de pauw te herkennen als een nuttige vogel voor hen. Later werden pauwen beschouwd als een gelukssymbool met het vermogen om mensen te beschermen tegen lijden en pijn.

De eerste stap om deze Peacock Maki-e vulpen te maken was om het oppervlak een diepzwarte kleur te geven met de Japanse Urushi-lak. Toen legde de Maki-e-kunstenaar de strepen van parelmoer in en omringde deze door vele kleine stukjes Kinhirame (afgeplatte goudkorrels). In de volgende stap werd goud- en zilverpoeder over de hele pen gestrooid. Na het drogen, tekende de kunstenaar de kleurrijke veren in detail, gebruikmakend van verschillende gekleurde Urushi-lakken. Nadien werd het oppervlak zorgvuldig gepolijst.

De "Peacock" is een meesterwerk dat het vakmanschap van Pelikan Duitsland, gebaseerd op 180 jaar traditie en technologie, combineert met de technieken van de Japanse Maki-e schilderkunst. Elke vulpen heeft het Pelikan-logo op de kroon, een limited edition-nummer en de handtekening van de kunstenaar die met de hand is getekend met Maki-e-technieken. Deze serie is gelimiteerd tot een oplage van 111 stuks wereldwijd. Elk model heeft een 18 karaats, tweekleurige gouden penpunt en wordt aangeboden in en traditionele Japanse geschenkdoos uit Paulownia hout.

 

Meer details

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.