Inima unui stilou bun este penița.

Penița conferă scrisului un caracter personal și îl face unic și individual pentru fiecare dintre noi. Cu cât este mai valoros materialul din care este confecționată penița și cu cât este mai elaborată fabricația, cu atât este mai moale senzația scrisului.

Penița – punctată din benzi de aur selectat, formată și embosată. Muncă de precizie cu pasiune pentru detalii. Penița este încoronată cu un vârf rotunjit. Acesta este fabricat din iridiu, un metal din grupa platinei. Sudat cu grijă la peniță, este netezit și netezit și testat constant și temeinic.

Un finisaj strălucitor. Mici particule de porțelan netezesc penița înainte de a fi puternic lustruită de minuscule bile de cupru. Concentrați și cu ochi pentru detalii unice, o serie variată de pași de lucru sunt necesari pentru a realiza penița. Fiecare peniță este testată manual de către compania Pelikan.

 

straight, rounded nib
Penițe din aure de cea mai bună calitate sau oțel inoxidabil
Fabricat în Germania
 

Penițele de înaltă calitate de la Pelikan asigură un scris fluent atât pentru scriitorii ocazionali și experimentați. Cu cât este mai mare penița, cu atâta este mai mult spațiu pentru material să se miște, de aceea o peniță de dimensiunea M800 sau M1000, automat va asigura o flexibilitate mai bună. Totodată, suntem de asemena foarte mândri de micile noastre penițe din aur și oțel inoxidabile de înaltă calitate care oferă un confort crescut în timpul scrisului combinat cu un foarte atractiv preț.

Dacă scrisul tău este mic sau strâns, sau dacă scrii cu caractere asiatice, atunci penița cu dimensiunea EF (extrafin) sau F (fin) sunt de preferat. Dacă scri cu litere mari sau dacă ești în căutarea unui stilou perfect pentru semnătură, atunci penița de dimensiunea M (mediu) sau B (larg) sunt de preferat. Penița Italic (disponibilă doar la dimensiunea 800) este ușor înclinată și oferă scrisului tău frumoasa atingere suplimentare deoarece liniile verticale sunt mai largi decât cele orizontale.

Deoarece materialul este suficient de moale pentru a se adapta scrisului tău, cu timpul, stângacii nu au nevoie de un stilou special dar pot alege oricare dintre dimensiunile menționate mai sus. Este posibil să fie mai dificil scrisul cu penița Italic, de aceea recomandăm teste personale în această situație.

Ca și regulă generală, penițele bune nu au nevoie de multă presiune. Aceasta face scrisul mult diferit de scrisul cu un pix și este deosebit de frumos dacă scrii perioade mai lungi de timp. Dacă nu ești sigur care peniță ți se potrivește mai bine, asigurăte că vizitezi unul dintre retailerii listați pe acest site și probează.

EFM
FB
 

Confecționează-ți penița dorită

Poți, de asemenea, să comanzi o peniță confecționată special pentru a se potrivi nevoilor tale, atunci când vizitzi fabrica noastră din Germania: The Make A Wish Nib.

 
 

Schimbarea gratis a peniței ( în primele patru săptămâni după achiziționare).

Dacă dorești să-ți instalezi o peniță de dimensiune diferită, Pelikan se oferă să o facă pentru tine, gratis, în primele patru săptămâni de la achiziționare. Te rugăm contactează distribuitorul tău specializat de încredere sau trimite-ne pistonul de alimentare cu un transport asigurat la organizația de vânzări Pelikan locală..