Tema de acasă
Ajutori în timpul elaborării temei de acasă

Să nu aveți o atitudine de supervizor, ci arătați-i copilului că sunteți interesat de ceea ce învață el la școală.

Ajutori în timpul elaborării temei de acasă

La început ajutați-l la teme. Să nu aveți o atitudine de supervizor, să-i arătați copilului că, chiar sunteți interesat de ceea ce se face la școală.
Un moment oportun pentru a-l ajuta este pauza de după masă. Temele trebuiesc făcute în fiecare zi în aceeași timp (caracter ritualistic).
Copii din clasele primare nu pot fi atenți la același lucru o perioadă mai îndelungată de timp. Temele nu trebuiesc făcute în orele serii sau după o pauză mai lungă de joacă. Înainte de a se apuca de teme, copilul trebuie să se odihnească bine și să se simte motivat să-și facă temele. Acordați-i timp destul pentru a-și face temele.
Asigurați-vă că are destul spațiu pentru a lucra. Ar fi ideal un scaun ergonomic într-un colț iluminat și liniștit, unde este ordine și curățenie, ca atenția copilului să nu fie distrasă de nimic.
Numai în cazuri extreme să-l lăsați să-și refacă temele. Copilul trebuie să învețe să ia deciziile bune de la început. El trebuie să decidă dacă a terminat temele sau nu, așa cum și la școală tot el va explica ce și cum a făcut. Uneori cantitatea temelor este este suprasolicitantă pentru copil, în aceste situații discutați cu profesorii și cereți ajutor.