M101N Jubilee Pen

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256261./editie-limitata-m101n-jubilee-penhttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256261./editie-limitata-m101n-jubilee-penro_ROM101N Jubilee PentrueM101N Jubilee Penexclusive-text-background
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Ediție limitată – M101N Jubilee Pen

Stiloul M101N Jubilee comemorează un eveniment important: 175 de ani de la fondarea companiei Pelikan.

Bazat pe forma originală a stiloului 101N Lizard din 1937, stiloul Jubilee a fost creat cu cea mai mare atenție la detalii și cu know-how-ul acumulat de-a-lungul anilor. Este 100% realizat în Germania, așa cum sunt toate instrumentele de scris fine din brand-ul nostru. Combinația formei tradiționale cu cea mai nouă tehnologie asigură o plăcere în timpul scrisului și un flux echilibrat de cerneală. Acest rezultat a fost posibil doar datorită patrimoniului nostru bogat.

NUMELE

Să începem prin a analiza numele pentru un minut. Atunci când primul stilou cu piston a fost introdus în 1929, a fost pur și simplu numit "stiloul Pelikan."

Cu diversificarea tot mai mare, numerotarea modelelor a devenit necesară. Numărul 100 a fost ales în 1930 pentru toate modelele cu corp colorat. În 1935, primele stilouri cu numărul 101 au fost produse pentru piețele de export. Acestea aveau modele sau culori nu numai corpul stiloului, dar, de asemenea, și pe capac.

Doi ani mai târziu, un modelul mai mare a fost lansat, la numele căruia s-a adăugat litera "N" pentru neu (ceea ce înseamnă nou în germană). M în fața numărului s-au adăugat mulți ani mai târziu, pentru a diferenția mecanismul piston (M pentru cuvântul german Mechanik) de la mecanismul cu cartuș. Deci, numele în sine spune deja o poveste lungă, fiecare literă reprezentând o etapă importantă în istoria companiei Pelikan.

PENIȚA DE AUR

Peniță din aur de 18 carate este făcută de mână în centrul nostru de producție aproape de Hanovra, Germania. Nouăsprezece etape diferite de producție sunt necesare până ce penița este în cele din urmă considerată suficient de bună pentru a fi ales pentru modelele noastre de prestigiu. Cu răbdare și know-how, fiecare peniță este verificată de către profesioniștii noștri care testează în parte fiecare peniță până ce se poate garanta că penițele sunt moi si flexibile și tocmai potrivite pentru cele mai înalte cerințe ale clienților noștri. Penița este complet acoperit cu rodiu pentru a obține luciu de argint, potrivit aspectului argintiu.

DIAMANTE

Ca și o trăsătură valoroasă, diamantele sunt puse în interiorul cuibului de pelican, care se găsește în logoul gravat pe vârful capacului.

Calitatea de diamante este definită de bine cunoscuta criterie "cei 4C" după inițiala cuvintelor în engleză: greutatea în carate, culoarea, claritatea, tăietura. Diamantele alese de Pelikan toate fac parte din topul diamantelor. Culoarea lor este Top Wesselton și claritatea este VS (incluziuni foarte mici). Datorită tăieturii Brilliant, diamantele au o strălucire specială. Diamantul cel mai mare are o greutate de 0,004 de carate, iar cele două diamante mai mici, au fiecare o greutate de 0.003 carate. Înconjurat de argint, ele oferă un accent discret ce se potrivește în mod ideal, cu eleganța discretă a acestui stilou.

ARGINT

Cel mai fin argint (925) a fost utilizat pentru piesa din față și piesa din spate, precum și pentru cupola tipică a capacului. Acest lucru oferă acestui produs tradițional, un aspect surprinzator de modern. Inelele de pe capac au fost și ele făcute din argint. Datorita stratului special de acoperire a suprafeței, argintul va rămâne lucios de-a lungul anilor.

MODELUL

Modelul șopârlă este construit din acetat de celuloză, un material bazat pe bumbac ca și materie primă. Din punct de vedere istoric, celuloidul a fost utilizat pentru corp și capac, dar acest material este extrem de inflamabil, de aceea am lucrat zeci de ani ca să găsim o alternativă foarte puternică și de încredere. Este nevoie de mai multe etape diferite de producție, până când materialul se formează corect și lustruit. Fiecare piesă este unică.

LIMITAT

Această serie de stilou este limitată la 238 de bucati, ca și comemorare a anului fondator, 1838. Numărul de serie este inscripționat individual în suprafața de argint a capacului, făcând fiecare piesă unică. Același număr este, de asemenea, inscripționat pe cutia cadou cu model de șopârlă, care conține o sticlă de cerneală safir Edelstein (albastru).

 

Mai multe detalii

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.