Maki-e Renjishi

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256268./maki-e-renjishihttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256268./maki-e-renjishiro_ROMaki-e RenjishitrueMaki-e Renjishiexclusive-text-background
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Renjishi

Kabuki este o formă tradițională de teatru japonez. Originea sa este considerată a fi o serie de spectacole de Izumono Okuni în Kitano Tenmangu în 1603 (la începutul erei Edo). Aceste spectacole au devenit foarte populare în Kyoto iar în ultimii patru sute de ani au devenit mândria artei tradiționale japoneze. În umtima vreme Kabuki a câștigat popularitate și în străinătate.

Povestea lui Renjishi a fost scrisă de către Mokuami Kawatake bazat pe povestea moralizatoare în care un părinte împinge copiii săi într-o vale fără fund, cu intenția de a-i crește doar pe cei care sunt capabili să se cațăre înapoi din vale. Această poveste este considerată piesa reprezentativă a dansului Kabuki, și atinge cu adevărat inima publicului, deoarece este jucată de către un părinte și fiul său de sânge.

Punctul culminant al poveștii este pictat pe stiloul Pelikan “Renjishi”: tatăl cu părul alb și fiul cu părul roșcat dansează împreună într-un dans sălbatic ca și un cuplu perfect.

Maki-e este o tehnică tradițională japoneză prin care sunt create articole din lac ornamental, iar această tehnică a fost folosită pentru a ilustra “Renjishi”. În Maki-e, modelele sunt desenate cu lac, folosind o pensulă specială. Apoi o folie de aur, sau pulbere de aur și argint sunt stropite sau lipite pe design. Acest proces meticulos și consumator de timp se repetă de mai multe ori pentru a da profunzime desenelor.

În 1929, Pelikan a înregistrat brevetul pentru mecanismul cu piston, un nou sistem de umplere a stilourilor. Această tehnică, rafinată și actualizată, este folosită și astăzi. Modelul Pelikan " Karajishi " este o capodoperă cu o peniță fină din aur de 18 carate a cărei finețe se accentuează cu un decor de rodiu. Logo-ul Pelikan pe coroană, numărul de ordine al stiloului din ediția limitată și semnătura artistului sunt desenate de mână cu tehnica Maki-e.

Cu experiența îmbunătățită de zeci de ani și cu excelenta sa măiestrie, impresionantul model de stilou Souveraen 1000 este produs în Germania și apoi decorat în Japonia, creând astfel un produs perfect cu valori artizanale, care este mai mult decât îmbinarea celor două segmente ... este un instrument presărat cu un pic de magie.

Stilourile formează un set și sunt împachetate într-o cutie tradițională japoneză de cadou fabricat din lemn Paulownia.

Modelul “Renjishi” a fost lansat în anul 2010 și este disponibil într-o ediție limitată de numai 88 de bucăți la nivel mondial.

 

Mai multe detalii

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.